Димитър Марковски: Думите на Полфрийман, че иска у нас, са цинични

Решението на ВКС по случая било ясно
Обновена: 19 окт 2019 21:39 | 19 окт 2019 21:29, Веселина Йорданова
104

Според адвокат Димитър Марковски е ясно какво ще е решението на ВКС за австралиеца Джок Полфрийман, който вече е предсрочно на свобода.
Още по темата
"За съжаление няма как да бъде върнат в затвора. Изключително цинични са думите му, че иска да остане в България и да се бори за правата на лишените от свобода", каза още Марковски в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато Полфрийман се върне в Австралия, няма кой да го следи.

"По всичко личи и че кръвнината няма как да я изплати. Остават много въпросителни около освобождаването му. Защо едно НПО се бърка в съдебните дела? Вижда се и връзка между НПО, съдиите и Полфрийман", коментира още Марковски.

Джок Полфрийман засега остава в България. Австралиецът, осъден за убийство у нас, беше пуснат 6 години преди края на 20-годишната си присъда за убийството на студента Андрей Монов.

Полфрийман, който беше за кратко настанен в центъра в Бусманци, заяви, че отива при приятели и не изключи вариант да остане в България за постоянно. Той ще трябва да се явява ежеседмично в районно управление на МВР, докато забраната за напускане на страната не отпадне. Тя е от 2011 г. и е издадена от тогавашния директор на дирекция "Миграция".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
2
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До АнонименДобре го каза "добри хора " ,само че монови не са ......Надрусан и пиян хулиган .
87
3
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
До НинаАко Джок не се намесил, нямаше да има никой ранен и убит.Да си сложи на Фейсбук профила мотото, както добре е казано "Пътят към ада е постлан с добри намерения", "The road to hell is paved with good intentions".
86
2
 
3
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До 699Тои е виновен ,че не е убит от пияните и дрогирани .
85
2
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Изглежда на Джок не му е достатъчно да се пише само като убиец при самозащита, той иска да излезе, че ИЗОБЩО не е убиеца. Точно това се прокарва сега по австралийските медии- уж някакви експертизи доказвали, че ножът му не е оръдието на убийството, че кръвта била размазана натам, а не насам и пр. Всъщност от видеото ясно се вижда, че последно пред светофара не бият никого, не са 15 озверели неонацисти. а 5-6 нормални момчета и точно Джок тича към тях агресивно да си търси белята.
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 83 Той не е освободен заради "поправянето си" бе, ***! Освободен е за добро поведение. Това са много различни неща.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само затворниците искат да останат в България, та да се борят за "правата на лишените от свобода". Каква смешка, каква ирония...
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 82Австралиецът вече е освободен не може да лежи втори път за едно и също престъпление. ще ни се смее целият свят. Второ НПО-тата не комaндват съда, а комaндват в адвокатството и затворите. НПО-то има сметка затворниците да са на свобода. Джок е осъден на 20 год ! НПО-адвокатите го освобождават чрез вратичката "Добро поведение" съдията е със вързани ръце НПО-тата и адвокатите трябва да бъдат разгледани откъде и как се финансират.
81
11
 
7
 
! Отговори
До 82 преди 4 години
Е след като процесът не е бил справедлив, австралиецът няма как да бъде предсрочно освободен, заради поправянето си, тъй като не е виновен. Нали така соросоидче? Няма вина, няма покаяние..Затова за Коледа, пак в затвора. Иначе ако ги питаш всички в затвора са невинни и са жертва на корумпирани съдии, адвокати и полицаи. Нали така соросоидче?
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Един човек, за да се разкае и поправи, първо трябва да признае вината си и след това да приеме последствията от постъпката си." - абсолютно правилно!Но! Ако има справедлив процес и ИСТИНАТА е установена БЕЗПРЕКОСЛОВНО! И съдебната власт, в лицето и на прокуратурата, и на съда е работила обективно и безпристрастно според принципите на силата на правото, а не на правото на силата! Липсата на справедливост се оказва, че не смущава българина. Това обаче вещае беди без край!
79
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опетнихте името "българин" с циничното отношение към човека и справедливостта. Една побесняла, креслива, лумпенизирана шайка възражда расизма. "Може и убиец да е, но наш убиец" няма нищо общо с истината, човеколюбието и разума!Това, което правят днес някои- отвличат кораби, отвличат хора, говорят с езика на омразата за цветнокожи - нанася по-голяма вреда на държавата ни от действията на ромите ни по света. Имиджът на българските институции съсипва името на държавата ни. Мислете, ако можете!
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защо едно НПО се бърка в съдебните дела? Вижда се и връзка между НПО, съдиите и Полфрийман", коментира още Марковски."Защото ГЕРП е създадена и финансирана от 2 немски НПО- та. Вижте благодарностите на ББ по събранията им! Защото България не е вече за българи! Предатели и роби на комунизма, що ли - вижте се кой още управлява!
77
2
 
12
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Има различни гледни точки. Първо дали е спазен закона при пускането му? Ако да, то няма какво да се каже за някакви връзки между съд, НПО и т.н. Може да се каже, че законът не е добър. Но той е направен така, не заради този човек, а заради нашите хора. Оправете го? Ама НС е пълен с калинки и не става. Кога ще се направи съдебната реформа? Никога? Тогава защо се сърдите на този човек? Значи човекът ще се бори срещу една корумпирана и продажна система. Ами след като ние не се бодим, нека други
76
12
 
9
 
! Отговори
699 преди 4 години
Един човек, за да се разкае и поправи, първо трябва да признае вината си и след това да приеме последствията от постъпката си. Този индивид продължава да отрича, че е виновен, а какво остава да се е покаял.
75
10
 
18
 
! Отговори
Q преди 4 години
Точно един месец вече се подържа тази истерия. Хиляди убийци у нас са предсрочно условно освободени , срещу тях никой не протестира. Никой не протестира , че 2.5 милиона българи напуснаха държавата за 10 години заради мизерия. Никой не протестира, че се скалъпват самоубийства всеки ден. Не остана човек в България да не се изходил по темата Дж. Полфриймън, не остана. От къде тази злоба и ярост към може би невинен човек. Защо никой не обижда така свинята Пеевски, защото сме долно племе страхливо
74
19
 
17
 
! Отговори
Педелчетата са се преди 4 години
задействали да защитават убиеца. Бил се самоотбранявал!? А какво търси да се перчи на банда пияни младежи, не е ли могъл да се обади на полицията, щом е искал да помогне? И какво търси боен нож в джоба му, да си реже мезето ли? Едните ***, убиеца баш ***!
73
5
 
12
 
! Отговори
Ало, Марковски преди 4 години
И ти ли брутен,сине мой....вече няма политическа тема по която да не се изказва Марковски.Освен,че лиже по фаловете на Боко Тиквата дава и квалификация за всичко.Ще стане политик момчето. Така се почва първо лижеш другите,после теб ще лижат.а истината....тя. Е за тълпата. За тебе. Парата.
72
20
 
12
 
! Отговори
Цинично е цялото преди 4 години
дело, пълна съдебна порнография!? Защо го пускат, след като не е изплатил кръвнината на родителите? С това, че признава, че я дължи и щял да я изплати, сам се признава за убиец, затова никакво пускане. Бащата на убитото момче да заведе граждански иск за неполучените пари и убиеца отново да се задържи и дакато не изплати дължимото, да бъде в затвора!
71
5
 
27
 
! Отговори
Стига с тоя Полфрийм преди 4 години
Вече ми омръзна да слушам и да чета за този случай. У нас има хора отговорни за изчезването на Българската нация, но за тях не съм прочел и един ред. Има групировки, които са убилидесетки и са ограби ли хиляди, но отново никой не смее дума да каже срещу тях. Изведнъж, намерили някаква без защитна жертва всички започват да се упражняват в търсене на справедливост. Човекът лежа достатъчно. Какво повече искате от него.Убитото момче Андрей Манов не е цвете за мириса е също.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не визирам евреите. Битката за човечеството се води в нашето съзнание. Учете, изслушвайте , разсъждавайте, отстоявайте доброто.
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аврам,който като вирус отрови душите и умовете на милиони по света.Спомнете си за света преди Аврам!Няма нищо случайно в жестокостта, с която се наказват кюрдите.