Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не

По-малко от половината българи имат доверие на военните си
20 окт 2019 16:00, Нели Христова
199
Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не
Снимка: Reuters

Френския в. "Уест-Франс" направи проучване за това, какво е отношението на държавите членки на Европейския съюз към военните им. А крайният резултат е доста интересен - оказва се, че всички европейци обичат армиите си, а само България - не.

Средно 73 процента от анкетираните заявяват, че имат доверие в армията на своята страна.

Съществуват обаче големи разлики: във Финландия този дял е над 90 на сто, докато България е в дъното на класацията с по-малко от 50 процента. Пет други страни са под прага от 60 процента - Хърватия, Румъния, Унгария, Кипър и Словакия.

След Финландия, най-силно е доверието в родната армия в Дания, Ирландия, Белгия, Естония и Франция.
Допитването е от юни 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Хорица във всички държави все повече се налага мнението че е необходимо да има задължителна военна служба. Определено е ясно че за 6-12 месеца от един необразован младеж или девойка не можеш да направиш качествен войник, но това не е и необходимо реално. Съвременната казарма трябва да бъде нещо като продължение на Гражданска защита. Един месец маршируване и свикване с това да изпълняваш НОРМАЛНИ(дори ида са гаднички) команди без да противоречиш и след това обучение за защита от бедствия и аварии
135
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия две държави Дания и Финландия са смешни с това високо доверие към армията си. Тома показва , че мисленето на на анкетираните е нереалистично. И двете държави са без никакви съществени финансови, производствени, политически капацитет. Просто армията им е за парлама.
134
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията трябва да се простира според чергата си. Неможе като в Соца.по модел на Москва. Всичко военно, а по полето необработена земя. Всички видяха , че в армията имаше келепир. / строи се - преброи се/. Няма война , няма отговорност , а заплатите най големи. Пенсията сигурна ПЛОЩА ДЪРЖАВАТА. Елита от нагаждачи криешти се под шапката.
133
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторитета към армията спадна още в Соца. Армията демонстрираше показност с безмислен приоритет голям бюджет. Това бяха служби и службички който нищо не правеха освен показност и учения с много разходи. Докато хората даващи благата бяха експлоатирани. Така се прие и приказката за тия занятия на учение. " целта на занятието да е... мам.... на войника , а целта на войника да е... мам... на занятието.
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факта,че е отделено такова внимание във вид на коментари говори,че Българинът не е безразличен към армията,съвсем друг е въпросът защо "хората"от които зависи тя я докараха до това състояние!
131
4
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Ние обичаме руската армия.Ха,ха..!
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защо не обичам армията - бройките за офицери във военните училища са малко 6-10 по специалност , ха познайте какви приемат - деца от семейства на нетипични българи - католици , мормони , протестанти , мохамедани.. Всякакви но не и православни българи.."----Кажи си, че си пробвал да влезнеш, но си имал слаб успех и си изкарал 2-ка на изпитите. Хаха! Прав си иначе, има много наредаци, но всичките са си точно православни и евреи. Все деца на хора с връзки, "бивши" комунисти, хора с фабрики, тн
129
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Като ви чета коментарите, от вас войници не става. При война половината бих ви разстрелял за малодушие, а другата половина за малоумие."И ти не блестиш с ум. Нито за малодушие се разстрелва, нито за малоумие. В армията, особено днешната, е пълно с малoyмници и твоята личност го доказва, макар и ОЗ. Най-малкото такива хора се ползват за задачи където се знае, че няма да се върнат ;)
128
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защото е слаба армията. Трябва да се върне казармата и нещата ще се оправят. Цялата казарма на българо-турската граница и мечтите на Ердоган ще изчезнат."---С глас се смях сега рано сутринта на този коментар. Имайте милост, хора! Спрете се, не бъдете чак такива клоуни! Колко малoyмен трябва да си, за да кажеш такова нещо...
127
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква хубава армия от лъвове, водени от едно прасе.
126
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Във военни времена са се издигали, най способните, доказали се офицери със очевидни успехи"Няма такова нещо. В България винаги са се издигали връзкарите, тези от известни семейства, тези с парите, мазниците и подлизурковците. Просто на това племе тия неща са му в ДНК-то вече.
125
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А спомняте ли си т.нар. "Вътрешни войски"? Днес вече е различно и реално са в структурите на МВР, но кой нормален човек може да хареса образа им в миналото? Подбирани са момчета, за които се знае, че са възпитавани в наглост, арогантност, цинизъм. Има и изключения, които после са смазани психически от нещата които са били принуждавани да извършват вурху цивилно българско население. Първо мачкат едни, после си намират друг въображаем враг, после трети и т.н. Много невинни хора са пострадалите.
124
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската армия УБИВА цивилните българи ,, МВР СЪЩО И българите бягат на запад вече 4 000 000 се спасиха
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другите който не вярват не вярват в нищо!
122
3
 
3
 
! Отговори
Kлаус преди 4 години
в ррумъния са под 11%, дори онези в униформи си нямат доверие, не се уважават... същите като мизерниците полицаи...
121
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във военни времена са се издигали, най способните, доказали се офицери със очевидни успехи, във времена на мир се издигат тия с най- големия талант на мазнене, и после всичко си върви по веригата, нали армията е пирамидална структора и така. Затова и хората с чест и достоинство вече ги няма в армията.
120
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквато държавата, такава и армията, за това хората не харесват армията.
119
11
 
7
 
! Отговори
ОЗ мл. л-т на 45 г. преди 4 години
Като ви чета коментарите, от вас войници не става. При война половината бих ви разстрелял за малодушие, а другата половина за малоумие.
118
4
 
8
 
! Отговори
7+ преди 4 години
Че в България само да мразим обичаме!
117
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шкембе войвода направи армията за посмешище