"Активни потребители" проверява какви баници ядем

В някои от тях сиренето се е стопило
Обновена: 21 окт 2019 22:43 | 21 окт 2019 22:38,
13

Всяка година над 10 хил. тона имитиращи продукти продължават да се изнасят от мандрите, отчитат от  българските митници. Тези количества обаче продължават да циркулират на родния пазар.
Още по темата

Националната асоциация "Активни потребители" направи проверка на 15 софийски обекта, продаващи тестени закуски приготвени на място.

Тествани са баници със сирене, но в нито една проба, взета от обектите, не е открито истинско сирене.

"Всички банички, които купихме бяха с етикет, че са със сирене. В една дори нямаше пълнеж, което означава, че имитацията се е разтопила", разясни Богомил Николов, изпълнителен директор на "Активни потребители" в "Денят ON AIR".

Той призова гражданите да бъдат активни и да сигнализират за нередности при храните. По данни на отчет на Агенцията по храните от граждани са постъпили само 18 сигнала от общо стотици налични.

"Има два подхода за решаване на проблема - да натискаме институциите, докато не ги научим да бъдат по-отговорни и да бъдем самите ние по-информирани, защото човек, който се интересува къде са рисковете, гледа да ги избягва", подчерта още Николов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.