Борисов уверен: Ще бъдем с две газови магистрали и с най-евтиния газ

Премиерът за "Балкански поток": Където има газопроводи, няма война
150
Борисов уверен: Ще бъдем с две газови магистрали и с най-евтиния газ
Снимка: Facebook

България ще бъде с две газови магистрали, българската икономика ще има възможност да си купи най-евтиния газ.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток". То е в участъка от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". Трасето включва газоизмервателна станция и 11 км новоизграден преносен газопровод.

По думите на Борисов нашите съседи също ще могат да си доставят газ по тези газопроводи.

"Това е и една политическа магистрала. Там, където има големи икономически интереси, където има газопроводи, няма война и затова още по-усилено строим", добави Борисов. Министър-председателят подчерта още, че компресорните станции са подменени, за да бъдат реверсивни, така че да може и в двете посоки да се пренася газ.

"Немски филтри, американски компресори, руски газ и български строители", обобщи той, цитиран от правителствената пресслужба.

Другата седмица Борисов ще инспектира строителството на газовата връзка Гърция-България.

"Докато другите говорят, ние строим и даваме възможност на България да върне мястото си на основен газоразпределителен център", посочи премиерът.

По думите му с неговата реализация се цели повишаване на сигурността на доставките на природен газ от различни източници, засилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което е добре за българските потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 4 години
"Там, където има големи икономически интереси, където има газопроводи, няма война и затова още по-усилено строим", добави Борисов."А трябва ли да има война?
95
0
 
9
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 4 години
Този срам нямя - прецака (т.е. продаде) Южен поток, сега се хвали с конектори от Турция / Гърция.
94
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е *** Бай ***(Боко Тиквата)."Изпусна питомното и сега е тръгнал да гони дивото".Ще се дели на две с Турция,защото е слуга на чужди интереси и национален предател.Ако беше в Китай----програмата: "НЕБЕСНА МРЕЖА" щеше да го прати където му е мястото!!!
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е с най- евтината глава.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко в един момент ще започне да продава газ и на Путин !
91
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако говори за "турски поток",значи той е национален предател и мястото му знаете къде е.Но все пак това е България и следователно.......
90
4
 
17
 
! Отговори
Докато не е късно преди 4 години
Примитивен премиер, примитивна държава. Примитивни управляващи, избиратели- ***... Аре да се осъзнаете най- после.
89
0
 
5
 
! Отговори
Първа програма преди 4 години
До До 85Тази тв, дето дама новини на аркадашлърски ли? Дето герб я поприцункаха ли? Дето е *** на терористите, дето ни управляват ли? Ахаааа.... Ама и тя няма да ги спаси.
88
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Крим не е руски"че кой в света признава Крим за руски...даже в картите на всички училища по света Крим е част от Украйна..ха.ха да те е яд!!!!"ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В КРИМ ПРИЗНАВАТ ЧЕ КРИМ Е РУСКИ и това е НАЙ-ВАЖНОТОНе вярваш? Нямаш ама никакъв проблем да хванеш самолет от Варна или Бургас и да отлетиш за Крим. Разходи се където искаш(освен военните обекти разбира се), говори с който искаш и сам ще се убедиш.АМА НЕ ТИ ТРЯБВА(Защо ли?) ДА ВЯРВАШ(Вярвай бре - Вервай) че Крим не е Руски ...
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 88..."Много си *** Саше", тези сериали не се определят от рейтинг / той е само за заблуда /, тези сериали се определят от стойността им в ?, затова и заплатите на говорителите не падат под 7-8 хил. лв на месец минималната, ако се закупуват свестни български те естествено са много, много по-скъпи ! И стига с тези рейтинги, никой не може да разбере аз в момента какво гледам ! Жестока е манипулацията у нас ! Рейтинг - ха ха ха, не рейтинг, а манипулация му викат !
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 76 Крим не е руски - Защо говориш тия глупости, ага Боклу. Щом ние се отказахме от Южен поток, Ердоган веднага се съгласи тръбопроводът да мине през Турция. Уж си голям тарикат, а на баламите вода носиш
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 88-не гледам българска телевизия защото не живея в България, това научавам от електонните медии и роднините ми и не смятам, че съм излъган !А твоят отговор показва точно примиренчеството и приведеността на българският народ, 500 г. е прекарал в чакане някой да го освободи, сега мизерства, обеднява и чака друг да му помогне да се поизправи ! Българска Национална Телевизия не означава поклон пред бившият поробител или реверанси пред "безплатни" тъ'потии / индийските / !
84
5
 
6
 
! Отговори
До 85 преди 4 години
Като не ви харесват турските и индийските филми, тогава не ги гледайте. ИМА телевизия която дава почти само български филми, и тя е една от големите национални телевизии. Що не гледате нея? 99% БЪЛГАРСКА продукция! Всичко в праимтайма е Българско - и филмите, и сериалите, и риалититата, и новините, и ТВ игрите, всичко! Като не гледате турските и индийски филми рейтингът им ще падне и ще спрат да ги дават. Елементарно!
83
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрата борисов нищо не е уверен а е просто кукла на конци на мафията дето го е назначила на този пост!Каквото му заповяда тя,това ще е!От тоя зависи единствено да си сложи подписа нейде под диктовка!
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даден е стартът на илюзионистите и измамниците на сцената на цирк "България" !
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЗБОРИ пристигат и на мегдана излизат схемите за манипулация!Защо никой политик в тази овча кошара България не заяви:-"спирам по националните телевизии турските и индийските филми,защото това е БЪЛГАРИЯ и е редно да се даде"простор"на наши БЪЛГАРСКИ продукции,които са в пъти по-качествени и достойни за уважение от тези"булашици"които ни се натрапват всеки ден по 7-8,часа в програмите"?Защо и патриотчетата мълчат по тези откровено натрапени продукции?Защо поне преди избори не се възпозват от това
80
0
 
22
 
! Отговори
sss преди 4 години
ако получаваш директно каз от Русия идвало по-скъпо, отколкото ако я получаваш от Русия и после от Турция... това ''невероятно'' умозаключение е като на божинката бисерите: "равен било по-добре от победа"... но какво да се очаква от човек чел една книга но само по картинките... да снимали за вучич -и там явно са го разкрили... замирисаха Западните балкани и цветарката се изниза тихомълком и от там.. нали го ''чувала'' Европата...хаха
79
2
 
16
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Защо завода на ФВ няма да е в БГ!Защото премиЯрът ни е обоснова агент на Турция. БОКО предлага нищо не предлагащото село Фелибе(Пловдив), дето няма нищо- летище, пристанище и т.н. Спря АЕЦ БЕЛЕНЕ(в полза на АЕЦ Акую) ,Ю поток(за да купуваме газ от ТР), Нефтопровода Бургас-Александруполис(за да може ТР да обира такси от танкерите), "Магистралите" те всички водят към Анадола сега завода на Вагена. Герберастите и сините из ме кяри са ОРИЕНТАЛЦИ и Духачи на Анадола, те никога не говорят против ТУР. Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2019/10/03/germanci-obiasniavat-zashto-vw-predpochete
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oхранителна фирма ГЕРБ въпроса се решава от между великите страни Русия и Турция решават,българите питаха Брюксел има забрани те седаха наказани в ъгъла,мълчаха там.Сега заобиколиха и взеха да викат УРа.Този проблем се реши от други ,а не от вас.Не си слагайте ордените.Нали имахте санкций срещу Русия.
77
1
 
17
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Докога България ще е без Министър Председател.На тоя от рязане на лентички на частни фирми и инспекции на магистрали не му остава време за работа.