Кадиев: Най-големият проблем в София е въздуха!

Кандидат-кметът предлага безплатен градски транспорт
22 окт 2019 22:45, Петя Славова
38

Проблемът с въздуха е най-големият в София в момента. Предлагам безплатен градски транспорт, което много хора ще кажат, че е популизъм. Решението е според мен като това с градския транспорт в Талин. Това каза за "Денят ON AIR" кандидатът за кмет на столицата Георги Кадиев.

Tова - по думите му - означавало около 120 милиона загуби за Столичната община, колкото са приходите от карти и билети сега.

"Мисля, че много хора ще се откажат от колите си, ако е безплатен градският транспорт, целта е да е скъпо да се возиш с автомобил", обясни Кадиев.

Вторият проблем бил презастрояването и третото нещо - детските градини, които липсват в столичната община. Трябвали още около 60 градини.  

"Обвиняват ме че отцепвам гласове, но хората не са овце, които отцепваш, обвиннеията са безпочвени", каза още събеседникът за Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
само отбелязвам преди 4 години
Ей журналисти, имате двойка по БЕЛ. ВъздухЪТ е правилното с пълен член,защото може да се замени с той, а не с него.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добронамерено.Правилно е - въздухЪТ. Той извършва действието - въздухЪТ.Задава се въпрос - кой е най-важният проблем за София?Отговор - въздухът.Това е част от изречението, която се нарича подлог. Този подлог показва кой извършва действието.Това е въздухЪТ. С пълен член се членува този, който извършва действието.Има страдателен вариант, него ще го опиша ДОБРОНАМЕРЕНО, когато бъде употребен неправилно.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Кадиев лъже като Фандъкова за въздуха в София.За лъжци не гласувам.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпушването на една цигара замърсява три пъти повече въздуха, отколкото работата на двигателя на един автомобил на празен ход за същото време.
24
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Въздухът в София е сравнително чист с едно изключения - фините прахови частици (ФПЧ) през зимата. Останалите замърсявания са между 1% и 7% от допустимите норми. През зимата нивата на замърсяванс ФПЧ понякога в определени райони достигат до над 600 микрограма на куб.метър, при максимално допустима норма от 50 мкг/м3. Делът на замърсителите в тези над 600 мкг/м3 е:- 1 мкг/м3 от автомобилите- 29 мкг/м3 заради неизмитите улици- 570-600+ мкг/м3 - заради отоплението- 5 мкг/м3 - други замърсители
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера защо непрекъснато се говори за колите като замърсител а те са регистрирани и се плащат данъци за тях а кофторите които димят са незаконни и никои не говори за тях!!!!!!!!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никои не иска да решава проблеми а да изкара пари от тях за това живеем бедно
21
4
 
2
 
! Отговори
Къв ВЪЗДУХ, БЕ... преди 4 години
КАТО ТИ ДОЙДАТ НА ГОСТИ 20-30-ЧОВЕКА У ВАС, ПУШАТ И ***...ВЪЗДУХА ЧИСТ ЛИ Е...?!!! СЪЩОТО Е И У СОФИЯ!!!ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ ДОЙДЕ ТУКА.... ТИ КЪВ ВЪЗДУХ ИСКАШ ТОГАВА. ХАХАХААААА....
20
4
 
2
 
! Отговори
Да, бе.... хахахаааа преди 4 години
КАТО ДОЙДЕ БСП-то НА ВЛАСТ, НЕМАЛО ДА ИМА КОРУПЦИЯ....ХАХАХААААА...Е, НАЛИ ПОМНИМЕ КАК ПЛАЩАХТЕ НА ВЪЛКА, БЕ.... НА АНГРО ЗА ВСЕКИ КАМИОН.БЕЗ ДА МЕРИТЕ ОТПАДЪЦИТЕ!!!!Я, СТИГА "КОМУНИСТИЧЕСКИ ВИЦОВЕ"... ХАХАХААААА.....!!!!!!!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият проблем за София, а и не само за София е огромната корупция.Въздъхът в София е замърсен наднормено само през зимата и само заради горенето на гуми и какво ли не още от избирателите на ГЕРБ концентрирани в определени райони. В такива дни с наднормено замърсяване, дела на колите в това замърсяване е под половин процент. Даже Фандъкова разбра, че лъжите й за замърсяването от автомобилите трябва да спрат.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кадиев явно не разбира проблемът с въздуха във София, щом говори за транспорта, който в София е пренебрежимо малък замърсител.
17
2
 
5
 
! Отговори
Дечо Слона преди 4 години
Популизъм, тоя проблем с въздух ща се преекспонира много, не само у нас.
16
1
 
1
 
! Отговори
334 преди 4 години
"Най-големият проблем на София е въздухЪТ"
15
2
 
5
 
! Отговори
65 преди 4 години
Цялата тая истерия свъздуха ,е да де ограничи броят на колите.След 2_3 год. само богатите ще карат коли, всички трошки ще да аут,хора с ниски доходи които едвам кретат ,карат,13-15годишна кола ,пред пенсия ,кога ще си купят друга.И всички -хайде в градският тр. ,или метрото.Нали трябва да де изплати.Няма беьплатен обяд.А може би има-това ще е свинското месо от Европа, стояло с години замръзнало.От резерва им.И може би няма да е по скъпо ,и някой ще се бие в гърдите,че чумата е овладяна.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като това ти е най-големият проблем ,направи нещо.Вземи пример от Б.Б. Преди години нали се изцепи,че ще гони снежинките преди да са паднали.Та да не ни изненада зимата.Вие пък измислете нещо.Ей ,смешмици сте всички.Най-големият проблем ,е че няма работа извън София,и всички са тук с колите си.Съсипана България.Снощи гледах за Малко Търново- 9деца ученици имат.А София се пука по шевовете от деца .Няма места вградините.Що ,повече ли раждат софиянки?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашия електорат от гетата който гори пластмаса и гуми е най големият проблем - не само на софия но и на страната като цяло...
12
5
 
7
 
! Отговори
Бсп-жалки преди 4 години
Най-големият проблем в София са такива *** от Бсп като Кадиев, ***, Гоце, Р.Петков, К.Добрев, В.Лечева и още много други знайни и незнайни комунистически ***, които винаги са кандидати за власт и силно замърсяват атмосферата в София.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя изпълзя от дупката.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все искате да ПРИНУЖДАВАТЕ хората да правят или да не правят разни неща, вместо да създадете условия и стимули за правилно поведение. Кадиев в градски автобус не съм го видял. Да даде личен пример!
9
8
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Трябва да е скъпо с кола а твърдото гориво забранено това е начина.Обаче електората си иска дизеловите бангии и кюмбетата.Забрави Кадиев за кметуване като казваш истината