Борисов се похвали: Нямат шанс и изнасят незаконните цигари другаде

Контрабандата 3.4%, приходите от алкохол с ръст от 10 на сто
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

3,4% е контрабандата на цигарите за второто тримесечие на 2019 г.

Това е намаление от 0,4 процента спрямо първото тримесечие на тази година и 1,3 процента спрямо второто тримесечие на 2018 г., стана ясно по време на представянето на резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи нивата на незаконна търговия.

Още по темата
Според премиера Бойко Борисов резултатите са добри и се работи активно те да се подобряват.

Борисов изтъкна, че извън тези резултати митниците и МВР са задържали над 62 тона нарязан тютюн. Освен това, заради добрата работа на българските власти, контрабандистите на цигари вече се изнасяли извън България. Той съобщи, че колегите му от Унгария и Словакия са изказали благодарност за работата на техните служби с българската служба за борба с организираната престъпност.

В тези две страни е била прекратена работата на две огромни фабрики за контрабанда с цигари, която е работела с български консумативи.

"Сега, когато видяха, че в България няма шанс, започнаха да изнасят фабриките другаде", заяви Борисов. Той допълни, че това е поне 15-ата поредна фабрика за контрабандни цигари, извън пределите на страната ни, която е била разбита с данни на българските служби до партньорските служби.

С 10% има по-голям приход от алкохола, обяви още той, цитиран от БТА. Това било благодарение на 24-часовия мониторинг на дестилационните колони. Подобна система ще бъде въведена и за горивата.

Министър-председателят изтъкна, че приходите от борбата с контрабандата отиват директно в бюджета. Той припомни, че преди години контрабандата с цигари е била 34 процента, докато сега е 3,4.

"Ние имаме за цел да увеличаваме доходите", каза още Борисов. Той добави, че парите от борбата срещу контрабандата са необходими за бюджета, за да може България да продължи ръста на икономиката и да е конкурентоспособна на Балканите.

Борисов изтъкна по темата за Шенген, че причините все още да не сме присъединени, са свързани с това, че страната ни е външна граница и каза, че "ако България, Гърция, Румъния са в Шенген, от границата мигрантите ще отидат директно в Холандия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
men преди 4 години
тиковч не ни разправяй бабени деветини, разкажи за крайморие, разкажи за дрогичката, разкажи за мишо бирочето и танов.... ше разкажеш ама на най си.
48
1
 
4
 
! Отговори
Контрабандов преди 4 години
Щом могат да изнасят, защо и да не внасят ?
47
1
 
5
 
! Отговори
знам преди 4 години
До СТРАНДЖАТАСам ще се оттегли на куково лято.Освен ако не го оттеглят.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕ,не го обиждай.Не е толкова далеч в развитието.Достигнал е потенциала на ...............................
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зозо,Зозо ти от ония птеродактилите ли си ? О нееее забравих, ти си от стадото овче порода "Българска тъ'поглава"......
44
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Да знаете че Бойко ще се оттегли от политиката когато построи магистрала Хемус, а това значи че ще е министър-председател пожизнено.
43
3
 
15
 
! Отговори
Ади Лупус преди 4 години
Борисов и герб са свастиката на 21век.
42
8
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
ГЕРБ не са кумунисти Бойко ги мачка и ги тепа кумунистите и аз ги тепам каде ги сварим
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са комунисти. Комунистите съсипаха България!
40
2
 
16
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Бибитко твойте господари от ФАЩ купиха Табака и ти наридиха да затваряш незаконните, чи си им конкуренция. Иначе 10 лета си прайши цигарки на воля.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ве Бочко, нали знаеш много добре, че тези бежанци не влизат безплатно в България, а с голяма туристическа раница пълна с цигари и наркутици.Ти на кой ги разправяш тези врели не кипели. Моля те, хващай си пътя туморе, ти си срам за българската нация...
38
2
 
17
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 4 години
Само че в България, храната е по-скъпа от колкото в западните страни. Тук когато вдигант минималната веднага скача цената на ВСИЧКО. Това е защото частника няма да си намали печалбата за нищо на света.
37
1
 
19
 
! Отговори
друг прочит преди 4 години
значи - понеже българите продължават да обедняват и не могат да си позволят дори незаконни цигари (без ДДС и Акциз) производителите (които Герб покровителства) са се насочили към износ. Не е ли така новината?
36
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДО АХХА --Значи реално жертвите на пътя са над 2000 ?? Сигурно си прав - интересно е!! - интересна тема - ?? Ало Днес БГ!! Това е тема за вашата медия -Бългериан ОН Еър!! ( Бившата Мустанг ТВ варна)
35
2
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Жертвите на ПТП починали в болница или по-късно от раните си и травмите си НЕ се отчитат вече като жертви на пътя.Така стъкмистиката на ГЕРБ манипулира брутално, но види се доста сполучливо народа.Медиите услужливо обслужващи властта повтарят по 100 пъти една лъжа, докато тя стане "истина".Днес от случая с камиона в UK виждаме и колко "добре" се пазят границите на България.Така че, когато Бойко ви каже: "Добър ден !" задължително погледната дали слънцето вече не залязва ...
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако гледахте пресконференцията ще видите на живо как се правят мине ти на властта респективно борисов!
33
1
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Стъкмистиките на ГЕРБ, щедро разпространявани от добре платената медийна машина, държат вече 10 години в тежка заблуда един *** и беден народ.Факт !Как става номерът ли ?Наскоро ме светна един приятел работещ в КАТ.Преди 10 години по пътищата на България загиваха около 1 000 човека.Днес стъкмистиката на ГЕРБ отчита намаляване на жертвите наполовина.Ще кажете, че законите станаха строги и това е причината.Нищо подобно !Просто преди брояха всички жертви, а сега само тези на пътя.
32
1
 
27
 
! Отговори
fv преди 4 години
Цяла България знае за твойто светло минало и първите ти приятелчета!Колкото и да се правиш на Робин Худ само децата в първи клас и блондинките можеш да вържеш! Безсрамно и нагло!
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този не разбра ли, че контрабандата на цигари не интересува никого. Контрабандата на цигари намаля защото се увеличи контрабандата на мигранти, трупове и дизайнерска дрога. Сега вместо фалшиви цигари държавата ни е пълна с дизайнерска дрога, кое му е хубавото. А, забравих, господина се вълнува само от приходите в бюджета. Да каже нещо за телата в Англия.
30
1
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
"ДЪРЖАВНИТЕ НИ МЪЖЕ" СА едни ПИКЛЮВЦИ мислещи как да станат МЕГА богати и да си купуват замъци и спортни коли в хубави дестинации- народа кучета го яли -След 3 минути самолета е горе -слънцето се вижда и е много хубаво да си в бизнес класа С НОВО КОСТЮМЧЕ ВЕРСАЧЕ-стюардесата да ти сипва шампанско с омари,, и да те чакат милионите в банка в чужбина - НЕВЕРОЯТНА ТРЪПКА И УСЕЩАНЕ Е ТОВА -ДАМИ И ГОСПОДА !!