Борисов за камиона с 39-те трупа: Не е натоварен в България

Той коментира БФС, мониторинга, Македония и прочистването на ГЕРБ
Обновена: 23 окт 2019 19:05 | 23 окт 2019 19:05, Нели Христова
119
Борисов за камиона с 39-те трупа: Не е натоварен в България
Снимка: Булфото

"Шофьорът е ирландец, вероятно са ползвали регистрацията, мисля че имат още два камиона, няма как да сме свързани с този случай", това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

"Няма как ние да сме свързани, освен с табелата на камиона. Нашите офицери влязоха във връзка, максимално ще съдействаме. Не е могъл тук да натовари хората. Във всички случай е ирландски или английски. Английските служби ще ги открият, няма смисъл да задълбавам. За мен беше важно дали камионът е тръгнал от България", допълни още Борисов относно камиона ковчег, който бе открит в графство Есекс.

Премиерът коментира и скандала с БФС.

"Нито имам право, нито пък съм уволнил шефа на БФС. Бях обаче категоричен, че така повече не може да продължава. Сега се надявам новото ръководство да обърне внимание на детско-юношеския футбол, ние като държава ще помагаме", каза той.

"Комисията за мониторинг взе решение той да отпадне. Факт е, че сме изпълнили всички предписани мерки. Много колеги изразиха недоволство защо само към България и Румъния има такъв механизъм. Сега се подготвя нов механизъм за всички държави. Благодарих и на Юнкер, и на Тимерманс, лидерът на ПЕС Станишев също помогна, доста правителства работиха по отпадането на този механизъм".

"Протестите (б.р. срещу избора на нов главен прокурор) са на една политическа партия, ако се върнем назад, промените за избора на главен прокурор бяха направени от тогавашния министър на правосъдието Христо Иванов. Мисля, че това е лицемерие. Считам, че Емил Радев беше най-подходящ, но казахме, че няма да издигнем наша кандидатура. Недопустимо е да сложа партиен кандидат", сподели той по повод избора на нов главен прокурор.

"Вложих много усилия и авторитет по повод темата Северна Македония и Албания. "Колеги нека им дадем перспектива в Загреб пак да разгледаме кандидатурите на двете държави", им казах на лидерите - допълни премиерът. - Нашите комисии за съвместната ни история имат време до Загреб. Иначе помагаме искрено. Благодарен съм на всички колеги в Съвета да продължим по темата и занапред". Той бе категоричен: "Европа е така конструирана, че не търпи лидери, не смятам, че Макрон иска да стане точно такъв на всички".

"Аз никога не съм подкрепял военни действия по света. Ето тук обаче Европа има нужда от лидерство - Тръмп, Ердоган и Путин решаваха за Сирия, а Европа я няма! Ето тук ни липсва европейската отбрана, само плащаме за бежанците. В същото време на базата на споразумението ни с Турция има нулев натиск по границата ни".

"Както "Репортери без граници" искаха - държавата поема разпространението на печатните издания чрез "Български пощи" - това е много важно днешно решение в подкрепа на свободата на словото", изтъкна Борисов.

"След изборите ще доизчистим партията - зарече се той. - Изборите ще ни бъдат добър регулатор". И обяви, че няма съмнения за избора на столичани: "Експериментирам в други региони".

"Изборите ще ни бъдат добър регулатор. Нямам съмнения за избора на столичани. Трябва да си сляп, за да не виждаш, че София става все по-хубава. Много години помагах на партията, сега тя трябва сама да се справя. Надявам се резултатът да е добър. Преди три месеца имахме избори, няма нищо драматично в тях. Експериментирам в други региони", коментира още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
1
 
! Отговори
тонката преди 4 години
видехте ли колко е убав бате Бойко с тая брада и по убав че става напук накумунистите кои ине го оважават и убичат и се дръжи като голем началник
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не е идвал в Българиятоя камион - убиец през последните две - три години, как този камион е минавал задължителните годишни технически прегледи? Борисов питал ли е за това транспортния си министър? Да не би през цялото това време да е минавал само през Гърция или Румъния, където митници няма и може и да не се контролира?
65
3
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
"Трябва да си сляп, за да не виждаш, че София става все по-хубава." Ми не знам ама Славейков е с по-мръсни плочки сега и не само той. Мога да изтъкна още сума ти простотии сътворени от ГЕРБ, но не ми се занимава. Който има очи да гласува!
64
2
 
8
 
! Отговори
от Англия преди 4 години
До проблемътДа бе да и корабчето плува в моето око.. Така са се наместили разбираш ли тези .. Ясно е, че е в схемата, българина за пари и на дявола би *** нещата... Толкова сме прости и елементарни. Да не говорим, че сме и евтини. А този шут, който се прави на премиер и са ни го сложили от ДС и Европа-та - подаряваме им го, да си го взимат в ЕК и там каквото им хрумне. Верно, не говори езици и е *** като ***, ама то и 80% от населението на БГ е такова.
63
5
 
5
 
! Отговори
проблемът преди 4 години
Ако Британия ще излиза от ЕСД, какво ме интересуват проблемите и? Но понеже номерът с хладилния камион се повтаря и в други държави, коментирам. Трябва да се провери далие шжофьорът е участвал в трафика, но категорично смятам, че едва ли той е убил стадото гов еда в камиона. Те са го издебнали и са се наместили вътре без да го питат. Как е станало, не знам, но правят го. Защото камионите не са защитени от нахлуване в тях. Няма аларма, топлинни индикатори, камери за наблюдение, паник бутонл
62
1
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
През седмицата се говореше,че можело да отпадне наблюдението на България.Този случай с 39 трупа ,много ще помогне за тези,които се колебаят още ,какво решение да вземат.Наблюдението ще отпадне когато Фолксваген построят завод за автомобили у нас.Не всеки гори от желание да влиза в кочинка,защото винаги ще се пооцапа
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е натоварен, но вероятно е минал безпрепятствено през страната ни.
60
2
 
10
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Пак ли Бибиткуту с Жипката щеше да ни информира ако Тира беше натоварен в БГ. Щот при лоши новини се крие като плъх.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нас пък е важно, че цял свят говори, че камионът е български! За Борисов кво е важно честно казано не ме интересува!
58
5
 
5
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Горките арабчета, ако бяха си седели по техните държави нямаше да гинат по камиони и по кораби ...
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджук, кажи каква сополива кметска надения тер гощаваха в Симитли, кажи как ти напълниха бахура!
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патологичен лъжец.
55
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименнещо повече-тя е "кислорода",без който въпросния не може да съществува..
54
1
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
добре,неква трагедия сай случила..Да сведем глави пред жертвите-доброволни,или не......но,като стана дума..:Забелязали ли сте когато Тиквун се *** с европейските и други лидери колко е мазно-ухилен,слугински наведен ,по-нисък от тревата и готов да им прави ф..-ио,а като се изправи пред проскубания българин се прави на "сериозен","строг","справедлив","всевластен"..?И как се опитва да имитира Дон Корлеоне?..Дори и с вида си..Та?..Що за МЕТАМОРФОЗИ са това?..-Шоу за безмозъчни?!
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЪЖАТА Е ПОЛИТИКА НА ТЪПАКА
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ХА-ХА-ХА !!!И кво седиш тука по цял ден бълваш глупости и просто си мразиш безплатно. хахаххаха леш!п.п. от де знаеш, че бсп нямат пари?
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише се "във всички случаИ", защото е множествено числото. Абе аман от неграмотници беее.... потрес!
50
0
 
13
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
Бог да ги прости. Немотията ги е подгонила.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пощенските служители за заплати от 300-400 лева сигурно ще бъдат принудени да носят и зеле, тикви, ***.
48
2
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
Ако тези трупове са мои, щях да се спотайвам.