Турският посланик имал най-ползотворни отношения с църквата ни

Хасан Улусой се срещна с патриарх Неофит, преди да замине за родината си
17
Турският посланик имал най-ползотворни отношения с църквата ни
Снимка: Българска патриаршия

Българският патриарх Неофит се срещна с досегашния посланик на Турция у нас д-р Хасан Улусой, преди дипломатът да замине за родината си.

Срещата се е състояла в Софийската света митрополия, съобщиха от Светия синод.

Посланик Улусой е заявил, че в досегашната си работа с българските институции отношенията му с Българската църква са били най-ползотворни. Той допълнил, че в сърцето му страната ни ще остане приятелска и изразил надеждите си и в бъдеще да посещава България.

Патриарх Неофит е припомнил визитата си в Истанбул и обновлението на българския храм в истанбулския квартал Фенер, както и за срещата с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Патриархът е подчертал, че в отношенията си към нашите сънародници в Турция държавната власт е оказвала винаги съдействие и помощ, както е и подпомагала реставрирането и консервацията на християнските храмове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Смях преди 4 години
До Анонимен 4" майко, прадедите би ще се обърнат в гроба. Разсипаха е тази държава."Въпрос: метрополитите още ли се разкарват с БМВ-та със сини лампи и охрана, питам за един приятел ""МЕтрополит" е брат ти, когато се вози в метрото, облечен с пола. Пробвай и ти - като не можеш да покажеш мозък, покажи бедра.
12
1
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 4 (Батак)През следващата година след клането, 1632 г., при проведено преброяване на жителите на град Магдебург са преброени точно 449 души, докато преди клането градът е наброявал около 25 000 души!И до ден днешен името на града се използва като нарицателно: "Магдебургизация" ("magdeburgisieren" на немски), което се използва в смисъл на разрушаване, напълно унищожаване на нещо.Някой чул ли е германците да се оплакват?Йохан Тили, водачът на католиците се е бил и срещу османците.
11
1
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 4 (Батак)Аре стига с тоя Батак, а?Да не си мислиш, че това е единственото клане в историята на Земята???А знаеш ли за клането в Магдебург през 1631 г.?По време на 30 годишната война, Имперската Армия и силите на Католическата Лига са нападнали Магдебург. И не само това! Избити са 20 хиляди души! Градът е опожарен, а всички къщи плячкосани. Групови изнасилвания на жени, убийства на мъже, жени и деца, включително бременни.
10
2
 
8
 
! Отговори
Тракиец преди 4 години
Сигурно са разговаряли за имането на Тракийските Българи.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците си имат Джубран, който е казал:Ела, ела, ела, който и да си, дали неверник или на огъня се кланяш, или езичник, дори и да си престъпил своите обети стотици ...а ние плюем ли плюем..
8
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ най ще ви сложат скоро фе совете...
7
12
 
9
 
! Отговори
Чис Българин преди 4 години
Да живее ГЕРБ Долу атака
6
13
 
9
 
! Отговори
факт преди 4 години
и ходжите са още по-зле, някои направо стават християни, даже има едни цигафни и турци, които си кръщават децата в църкви и ги записват с български имена
5
11
 
5
 
! Отговори
майкатурция преди 4 години
поповете са магьосници и този посланик е имал бизнес с магии при патриарха
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оле майко, прадедите би ще се обърнат в гроба. Разсипаха е тази държава.Въпрос: метрополитите още ли се разкарват с БМВ-та със сини лампи и охрана, питам за един приятел...Държавата цирк
3
0
 
15
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
И двамата са Агенти на Чужди Разузнавания , как няма да се срещат ?
2
11
 
11
 
! Отговори
Батак преди 4 години
След историческите събития в 500 годишно робство,какво приятелство?Музея в Батак 5000 души убити?Само дипломация и сега в момента има и злоупотреби на Доган и Местан.ГЕРБ иземва старото оръжие от руско турската война?
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно един чех ни беше изобразил като турски *** .