Роми пребиха зверски призовкар, смачкали и документите му

Служителят носел покана от съда за доброволно плащане
135

Призовкар от Софийския районен съд е бил пребит по време на изпълнение на служебните си задължения. Служителят е с множество наранявания. По случая е уведомена и прокуратурата.

В столичния квартал "Ботунец", малко след 19.00 часа Борислав Цоков търси жител от квартала, за да му връчи покана от съда за доброволно плащане на дължима сума. Жена го завежда до длъжника, предаде Bulgaria ON AIR.

Тълпа от роми обаче го посрещат с ритници. Побоят продължава повече от 5 минути.

А след "топлото посрещане" му връщат документите смачкани и утъпкани.

От ръководството на съда са изпратили предложение за законова промяна до Висшия съдебен съвет посегателството срещу този тип служители да бъде защитено от закона.

Нападателите са задържани за 24 часа, след което са били пуснати на свобода. Повдигнати са им обвинения.

За момента призовкарите имат единствено устройства за защита срещу агресивни кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли се го пребили, по- вероятното е да са му били 2-3 шамарчета. Ама като в театъра винаги трябва да се търси конфликт.
106
8
 
18
 
! Отговори
шматка преди 4 години
А аз не знам защо въобще съществува тази професия.Има си квартален полицай.Защо не ги носи той като по този начин ще бъде и в по близък контакт с контингента в района си.
105
0
 
14
 
! Отговори
Здравей преди 4 години
В гета да са придружени от патрул и да имат застраховка "здраве" в Армеец
104
0
 
34
 
! Отговори
Кина преди 4 години
Алоооу, Държавата !Проспа симптомите, раковите клетки вече ти надвиват !
103
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали Бойко Борисов (според самия него) бил обичан от ромите, и той също много ги обича... Та това е резултатът!
102
0
 
3
 
! Отговори
До 104 преди 4 години
Ти като работиш не се ли договаряш преди да почнеш работа за заплатата!?Или се договаряш за едни пари а после искаш 11 пъти повече и заплашваш с бой.
101
0
 
13
 
! Отговори
Константин преди 4 години
От ръководството на съда са изпратили предложение за законова промяна до Висшия съдебен съвет посегателството срещу този тип служители да бъде защитено от закона.Toва изречение ми е много странно, досега е можело да ги биеш призовкарите ли? Сега се замислих, това е кофти професия.
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Призовкарите са като тия дето ало измамниците ги пращат за парите! Само че едната страна са легалните ***
99
1
 
34
 
! Отговори
Поща преди 4 години
Призовките по гетата да ги разнасят онези съдии, които се стараят да пускат ромите от ареста или ги потупват по рамото с условни и други леки присъди.
98
1
 
16
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
в такива случаи съдиите и/или прокурорите да бъдат задължени сами да си носят призовките по домовете... или някой от централата на цк на бхк, което на практика е едно и също. имам предвид съдът и цк на бхк.
97
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ти като работиш алкохол и цигари ли ти плащат? ти не ядеш ли ? бай *** великия чорбаджия се чуди защо хората му искат пари като му работят отврат
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преписката отиде в Прокуратурата а от там получих писмо в което ме уведомяват за отказа да образуват До съдебно производство защото Нямало престъпление те си искали Аз съм давал!Ето това закона в България да ви е честит новия главен Прокурор които като стария няма нищо да работи!
95
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще ги осъдят с мъмрене и на 500лв глоба която никога няма да платят, а съдията за "високо експертното" си мнение ще вземе 5000лв заплата, плюс 13-та и 14-та и бонус.
94
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато това се случи в Габрово, напитки биха продавач, защото не им даде да тормозят клиент в магазина - градът се вдигна на бунт. Успяхме да издействаме да не ги пускат от ареста. Обаче ... Познайте! Правителството изпрати жандармерия да окупира града, дни наред бяхме най-охраняваното място в България, градът оцепен от жандармерийски коли, пълна блокада - щот сме се осмелили да се съпротивляваме.
93
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По тошово време като видеха милиционер, минаваха на другата страна на улицата. На служител не смееха да шукнат. До един работеха.Сега те са господарите. А се е опитал да им припомни някой, че не са по-равни от всички останали, а са го пребили.
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто ,,призовкарите'' са ги забравили да го богопомажат,защото до сега в тази сладка държавна службица не е имало инциденти до сега.Но и това ще се оправи.Да му мислите вие които сте отлъчени от богопомазаните.Вас може и не само да ви бият,но никой няма да пише за това по вестниците и медиите.На магарето работата му е да опъва каиша,а на държавният копой работата му е да пази господарите.Вие му мислете.
91
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали бай *** иска да е връзкар, нищо че е некадърен, да се оправя с връзки сега скоро и државата ще му вземат
90
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Бъдещето е тук- анадол+ индиици!!RIP bg...
89
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цацаров, ще се самосезираш ли или ще чакаш сигнал? Или ще чакаш приемника ти да вземе решение?
88
2
 
28
 
! Отговори
179 преди 4 години
Аз нали ви казах ,че ромейте са ни бич божи както Немските племена са били за Римската империя. Агресията я има от години а наказани все малко. Ние пак сме си същите гонещи големата пара и живещи на друга планета. Реалноста ни става ясна само като почука на вратата . Черта на Българина е ,че е силен на приказки но слаб на дейстивия. Много обича да се хлави това го умее до съвършенство. По между си сме учуждени и студени. За 30 г в такива същества сме се превърнали.