Насилието над деца: Как да се реши проблемът?

Адекватна ли е работата с жертвите на домашно насилие?
11 ное 2019 22:02,
26

Расте броят на децата, жертви на насилие у нас. Страната ни обаче не поддържа единен регистър на тези случаи.

Българите все по-често подават сигнали и жалби до отговорните институции, като най-голям брой от тях са за физическо насилие, следвано от неглижирането на децата от страна на семейството, упражнено сексуално насилие или блудство с дете, психически тормоз и уронващо достойнството на детето възпитание.

На какво ниво е превенцията на домашното насилие у нас и адекватна ли е работата с жертвите? Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: жертвинасилиедеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да учиш и да си честен отдавна не е модно.Телевизията и улицата ни учи , че трябва далаверка , за да има парички и женички без да работиш.Където и да се обърнеш комплексари и тарикати.На какво и кой да учи децата ???
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът е опростачен от чалга и демокрация и не възпитава децата си и не дава и другите да ги възпитават. Не може едно дете да ходи на училище и да няма уважение и респект пред учителя , а на улицата и в трамвая да не уважава възрастните хора. Как се възпитава хулиган, ако от малък не го накажеш или не му завъртиш шамар когато си го заслужи.Децата растат на самотек и както ги научи улицата , а това обикновено е все по зле.А и откъде да вземе пример детето, като се поне от мин. председтеля
20
2
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Няма друга нация ,която да обича толкова децата си! Българинът е роб на своите деца !
19
3
 
14
 
! Отговори
42 преди 4 години
Искат децата ни да растат, ***, без задръжки, нихилисти и потенциални хомота и наркомани, за да доунищожават и без това малкото ни генетично наследство в белия свят
18
3
 
38
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ВЕЛИКА преди 4 години
Българските хора, никога, ама никога няма да приемем Истанбулска конвенция. На съчинени грантаджийски глупости като тази, просто се изсмиваме.
17
3
 
17
 
! Отговори
БатБулгар преди 4 години
Феминизма, сексизма, расизма,трансжендъризма и тем подобни - всичкото се налага като Мода върху младите и наивни деца, а после се ,,берат" плодовете от промиването на мозъците под формата на гласоподватели. В Демокрацията, гласоподавателите си ги отглеждат от деца, за да няма грешка после. Не се фокусирайте само върху Норвегия, Великобритания ни вреди в момента много повече, да не говорим за каубойците, с най-много жертви от приятелски огън за всички времена!
16
1
 
6
 
! Отговори
GG преди 4 години
Дайте ги на националите по футбол. Те никога не бият !
15
9
 
17
 
! Отговори
учител преди 4 години
Децата са отражение на родителите - генетично и ментално. У дома детето чува псувни, вижда как родителите се дрогират или пък се бият или гледат порно или други подобни и като отиде на училище какво да бъде - същия бок*лyk. Работата на учителя тръгва от семейството, но там няма права по закон и връзката се къса. За това *** по Норвегия ама там са си оплели кошницата.
14
1
 
16
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Шамарите трябва да са за тези, които продават на децата ни наркотици и цигари. Сега такива права имат, че извън училището учителите нищо немогат да им кажат. Дремят пред даскалото и опшъват фаса. А дилърите на 50 метр от училище придават. Като подаваме сигнал в МВР "Заели сме се". Какво са се заели, като същите пак са там.
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с това домашно насилие. Хайде да си отворим малко очите за насилието над децата в училището. Днес синът ми се прибра с омърляна раница. Две момчета си играли футбол и понеже нямали топка, ползвали за целта първия попаднал им пред очите предмет. Миналата седмица спънаха момиче и си е навехнало ръката. Почти всеки ден стават инциденти, някои умишлени, но учителите си затварят очите, защото не им се занимава.
12
4
 
17
 
! Отговори
богат и красив гущер преди 4 години
как ще решиш проблема?Може да решава тоя който има пари бе , щом немаш пари какво ще решиш ти бе, ти немаш право да решаваш
11
3
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Абе в тая страна всичко е сбъркано! Вчера например реших да заведа детето на кино да гледаме последния терминатор.. оказа се, че не може, щото нямал 16г. !? А, в цивилизацията може, ама с възрастен придружител.. въобще за какво иде реч като неграмотни *** измислят закони за всички нас?
10
1
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Цялата работа е сбъркана! Не се търси корена на тоя проблем, а тръгнали да лансират разни служби, които извършват превенция, ама вече когато не може и да се говори за такава.. простотия до шия!
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После защо е имало Народен съд!
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това по радио Осло ли го съобщиха.
7
8
 
26
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Насилието над деца няма да се промени с прилагането на Кръвния данък и продажбата на българчета зад граница на богати гей-осиновители! Напротив, аз не се сещам за друго по-голямо населие над деца от това да ги вземеш от родителите и да ги продадеш като (или за) стока. Защото това е, което ги чака българчетата след 1 януари.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвежката пропаганда започна!
5
2
 
18
 
! Отговори
1234 преди 4 години
До 1Започна, започна, че време не остана (01.01.20)!
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусна пропаганда на еничapите от ДАЗД
3
1
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
*са във вина...Ах тоя телефон, не се научи да пише... Абе изостанала работа.