Антибиотиците в месото се увеличават в последните години

У нас потреблението на антибиотици в месото е много високо
12 ное 2019 16:52,
11

У нас продажбите на антибиотици за животни са с най-високи нива в ЕС според доклад на Европейския надзор за потребление на ветеринарни антимикробни препарати

Остатъчни количества от антибиотици в месото преминават и в човешкия организъм, което води до допълнителни проблеми, категорични са експертите. 

В рамките на седем години - за периода 2010-2017 г. - потреблението на антимикробни препарати в отглеждането на животни за производство на месо у нас се е увеличило значително.

От Българската агенция по безопасност на храните засега отказаха коментар по темата, но потвърдиха, че данните в доклада са коректно събрани, предава Bulgaria ON AIR.

Кирил Вътев от Асоциацията на месопреработвателите в България обясни в студиото на Bloomberg TV Bulgaria, че българското месо не е опасно за здравето.

Вътев обяви още, че заради чумата по животните свинското е поскъпнало с 55%, а българинът купува все по-често пилешко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички които ежедневно консумират месо вече са резистентни към антибиотик. Чудили ли сте се защо когато се разболеете пиете антибиотик а той не ви помага. Е вече няма да се чудите пренаситили сте организма с антибиотик от месото и вече сте за други лекарства но да нее антибиотик. За да изчистите организма си трябва няколко години да консумирате само домашно заклано животно а магазина го забравете.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЯЖТЕ РИБА БЕ ХОРА)) ХЕМ Е ЗДРАВОСЛОВНА, ХЕМ ЧИСТА))
8
0
 
4
 
! Отговори
Тино преди 4 години
Всеки храни предлагани във веригите магазини са бъкано с ***, а това се узаконява ежедневно с наредби,закони и какво ли не само и само да се унищожи традицията хората да отглеждат домашни животни в дворовете, а не в големите ферми .
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После някои ревът що ходиме във Събия и ядеме истински храни- еми как няма да ходиме! Също разбрах че там продуктите ГМО са със закон забранени и имаше скоро вкарани в затвора по тоя повод.
6
0
 
15
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
А хормоните във фуражните смески, за тях какво ще кажете
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
г- н Вътев не лекар ,т.е. няма необходимата компетентност, за да говори за неопасно и опасно месо.Естествено е чисто финансово да защитава бранша,а месото е бъкано от всевъзможни лекарства,не само антибиотици,които се продават от ветеринарни складове и аптеки на "фермери" със фалшиво издадени проформа рецепти.
4
0
 
12
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Сичкото тва - антибайотикс, стероиди, хормони така хубаво ни се отразяват... Как не сме станали на мишелинчета, още гадая...
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стара планина,кво стана предатели,тровите народа с тия анти-биотици,това го немаше по татово време,*** господ да ви съди
2
1
 
30
 
! Отговори
zeus преди 4 години
И после защо антибиотиците спрели да действат, дори най-силните, скоро ще умираме от елементарни инфекции, понеже бактериите са станали резистентни. Всичко това заради алчността на производителите за максимална печалба, а органите в ЕС и нашите се правят на ощипани моми.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен тях слагат и други отровни вещества за удължаване срока на годност.