"Аз съм българка" и 40 знакови жени от българската история

Образите на Венета Ботева, Леда Милева, Яна Язова...
12 ное 2019 13:28, Анисия Иванова
2

Луксозното издание "Аз съм българка" от Петя Александрова представя 40 невероятни истории, а 40 знакови български художнички пресъздават образите на Венета Ботева, Леда Милева, Яна Язова, Цветана Табакова, Ива-Ваня, Вела Живкова-Благоева, Мара Белчева и други познати, и непознати имена от историята ни – по свой начин.

"В никакъв случай не казвам, че това са единствените жени, за които трябва да се знае и разказва. Те биха могли да бъдат много повече разбира се. Трудното беше в страниците на книгата да се побере всичко любопитно за онези дами, на които се спрях", сподели в студиото на "България сутрин" авторката.

Дизайнер на специалното издание е талантливата художничка Капка Кънева, а "Аз съм българка" до момента се превръща в достоен аналог на превзелата целия свят "Истории за лека нощ за момичета бунтарки".

"Тази книга за мен е една сбъдната мечта. Щастлива съм, че всичко се случи по този начин. За много от тези жени се знае твърде малко от обществото. А по този начин определено можем да обогатим познанията си", посочи Кънева пред Bulgaria ON AIR.

Представянето на книгата ще се проведе на 21 ноември 2019 г. от 18:30 ч. в новото пространство Missia23 - ул. "Мизия 23". Освен създателите на проекта в разговора за мястото на онези жени със смели идеи и хвъркати мечти ще се включат и журналистката и телевизионна водеща Анна Ангелова, както и създателката на Фондация "Детски книги" Валентина Стоева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Още от заглавието спирам да чета
1
9
 
4
 
! Отговори
Бате Серго преди 4 години
41-вата и най-знакова жена в българската иЗтория е другарката *** Cлaниновa.Толкова успешна млада дама придобила управлението на най-голямата държавна фирма - Техноимпекс.Коя българка е по-успешна и знакова от нея?