Отровата за кучета в градинките: Колко е опасна за хората?

Разказва специалист
12 ное 2019 22:25, Петя Славова
8

Хиляди деца в България страдат от някакъв вид увреждане. Смята се, че броят на хората, които имат затруднения в комуникацията у нас, е около 100 000. Често животът им се оказва нелек, най-вече заради недостъпната градска и училищна среда и неразбирането от страна на обществото, предава Bulgaria ON AIR.

Редица неправителствени организации са се заели да търсят решения за проблемите на тези деца и техните семейства. От каква помощ имат нужда те и какви са мерките, които предприема държавата?

Отговорите потърсихме от Калоян Боянов, председател на Националната асоциация на ресурсните учители, Благовеста Борчева от Министерството на образованието и науката и доц. Морис Грибнер, председател на Фондация ''АСИСТ – Помагащи технологии''.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: кучетаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
СКИТАЩИТЕ КУЧЕТА, РАЗНАСЯТ, - БЯС, ЛЕПТОСПИРОЗА, ЛАЙШЮМАНИОЗА, И РЕДИЦА ОПАСНО ЗАРАЗЕНИ ЗООНОЗИ ПО ДЕЦАТА И ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА.
5
2
 
3
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
СКИТАЩИТЕ КУЧЕТА РАЗНАСЯТ, КРАСТА, КЪРЛЕЖИ, БЪЛХИ *** И КУЧЕШКА ТЕНИЯ ПО ДЕЦАТА ВИ!
4
3
 
6
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Проблемът е в безстопанствените кучета, а не в хората които ги тровят. Пак такива *** като "Четири лапи" обясняват кой крив и кой прав, а те самите спомагат за да не се реши проблема. Нито една от институциите не предприема мерки, а сега хората, които го правят сами, на своя глава са основните виновници. Аз пък им симпатизирам в часта за кучетата. Преди дни едно такова миролюбиво куче нападна детето ми. Въпреки сигналите на всички съседи мерки не се предприемат. Сега и зооплицаи ще храним..
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът не е че някой е хвърлил мишеморката на псетата,и на кака Пена кюпекът взел та се тръшнал,а проблемът е че ще вземе да се тръшне псето на някой големец,където кучето за него е по важно и то 100 човешки живота.Ей такива дребни душички със скъпи коли и големи къщи са баш-хуманистите където вдигат гюролтията,да не би някой да вземе та да умори и тяхниял бълхар,който струвал поне 100 човешки живота.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието и съдържанието нямат нищо общо. Що за издание е това!
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които хвърлят отрови в града със сигурност трябва да бъдат подвеждани по членове за тероризъм.Жертви на отровите освен животни, могат да станат малки деца или възрастни и бездомни хора.Законът трябва да бъде безпощаден към отровителите,те са опастност за живота и здравето и на хора и животни.От 10 години до доживотен.За да не си и помислят