Самолетните билети ще поскъпнат? Спекулация

Обмислят "зелен данък" заради въглеродните емисии
13 ное 2019 19:42, Красимир Ангелов
7

"Изненадващо и тайно" - така евродепутатът Радан Кънев определи намерението на България да се присъедини към страните, искащи т. нар. "зелен данък" за самолетни полети.

Финансовият министър Владислав Горанов не отрече, че той е сложил подписа си под документа, но обясни, че така страната ни искала да помогне на Европейската институция да се справи с проблема с атмосферното замърсяване.

"Предлагаме на комисията да обмисли вариант, който би могъл да бъде под формата на директива или регламент, с който да предложи вариант за оценка на въздействието, което авиационният бизнес оказва върху въглеродните емисии, тъй като на Европа има много такъв трафик", коментира Горанов.

Евентуалното поскъпване на билетите било спекулация, категоричен бе финансовият министър.

До промени в европейското законодателство и практическо поскъпване на самолетните полети може да се стигне едва след като от Брюксел предложат законодателни промени свързани с декларацията.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
3
 
! Отговори
цинично копело преди 4 години
Горанов ще закопае оконателно хотелиерите по гуаноморието. Едно дигане на цената на самолетните билети ще ореже наполовина туристите . Много весело ми става като си представя как любимеца на Баце и Шиши им такова маата на мутрохотелиерите :)
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно ще стане. Ресурсите не са безкрайни, населението на планетата се увеличава. Учените ги плюете, тъй че нови технологични решения не се очакват.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най много замърсяват самолетите и корабите. Бъдещето е на влаковете и ел.коли
4
9
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Драги ми граждани от селски произход, ако билета за самолета поскъпне с две кутии цигари и не можете да си го позволите по-добре си стойте на село.
3
2
 
9
 
! Отговори
ДО 2 преди 4 години
Ще подарят събраните средства на Грета Гунберг и Семейството и - за да може да се издържат , пътуват по-света , и да правят шоу пред хората - с викове и крясъци като в Цирка .
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как точно, като ми вземат 5 лв данък, това ще оправи въглеродните емисии?
1
3
 
17
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Няма ли да спрете да пускате заглавия с въпрос към читателя?!От вас се изисква да разследвате и да ни информирате, а не да ни питате простотии от платформата си.... мaлоумни калинки, уж журналисти.... нямате нищо общо с журналистиката КАЛИНКИ СТЕ!