Спряха делото за двореца "Врана"

То е образувано по жалби на Сакскобургготски
13 ное 2019 13:45, Петя Славова
38
Спряха делото за двореца "Врана"
Снимка: архив, Булфото

Софийският апелативен съд спря делото за двореца "Врана", съобщава "24 часа". То е образувано по жалби на Симеон Сакскобургготски и Мария Луиза Хробок срещу решение от 22 август миналата година.

С него първата инстанция - Софийският градски съд (СГС), призна "Врана" за държавна собственост. Делото бе спряно по искане на столичната община и адвокатите на Сакскобурготски и Мария Луиза до произнасяне на Конституционния съд (КС) по питане на съдии от ВКС.

Чака се становище на КС за това какви са последиците и ефектът от друго негово решение номер 12, взето на 4 юни 1998 г., че Законът за отнемане в полза на държавата на имуществото на бившите царе Фердинанд и Борис и техните наследници от 1947 г. противоречи на конституцията. Делото в КС е номер 5 от 2019 г. и е допуснато за разглеждане през май.

Случаят с "Врана" е второ дело за царските имоти, което се спира докато не излезе решението на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
1
 
! Отговори
Вени преди 4 години
Три пъти са описани Царските имоти- при Стамболийски, 30-те години и 46г при ОФ- всички описи съдържат 3 категории - ЛИЧНИ!!!, държавни и такива със смесен статут.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конституционният съд имоти не връща. Трябват документи за собственост. Имотите са били държавни и е нямало нужда да бъдат одържавявани. Къде са документите за прехвърляне от Фердинанд към Борис 3. Няма.Имотите би трябвало да са на Фердинанд, който надживява Борис 3. Изводът е, че имотите са на държавната институция "държавен глава". Т.е. са резиденции на държавна издръжка.
28
2
 
3
 
! Отговори
България асиротя!!!! преди 4 години
До МонархистНепосредствено след смъртта на Цар Борис - трети и оттогава сме проклети от БКП!
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко имота е донесъл със себе си Фердинанд ,че мадридския идалго има претенции ! Да се маха оттук и никога да не се връща този измамник ,а и да си смени алчния чип !
26
0
 
1
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Тоо дето няма тоалетна . От село Славяново
25
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина има 80% ***... Симеон II никога не е коронясван, от негово има "управлява" Регентски съвет избран в нарушение на действащата Търновска конституция! Трябва ли да го повтаряме 800 дни, че да го разберете?? НЕ Е Цар и никога не е бил!
24
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много злоба,много нещо срещу човек който не изнесъл нищо от държавата!Комунистите през 1948год. го изгониха ,и зорко са следели какъв багаж взема!Двореца ще си е негов,лошото е ,че България отново ще бъде осъдена в Страсбург,защото г-н Сакскобурготски се закани да го направи.Аз сигурен ,че смърта си ще го дари на държавата ,както направи с парка.
23
6
 
15
 
! Отговори
ЩЕ ВИ ОБЯСНЯ преди 4 години
Не го мислете дедото за улав, той е наясно, че няма как да стопанисва това нещо. Генералите от ДС като го извикаха 2001-ва да ни оправя му обещаха, че след изтичането на 10 години ще си вземе имотите, а дори и да няма как да ги стопансива, какво в случая с двореца, ще му се отвори вратичка да прибере много пари. В този случай ще отнесе делото в Страсбург и ще осъди държавата за милиони. Дворецът ще го платим аз, вие и децата ни...
22
2
 
2
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Дами И Господа Село Славяново
21
1
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Дами и Господа Президента на република Върховния Главнокомандващ
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта му е да ни отрови живота и никой не знае какво трябва и какво не.Всеки е хванал чергата и я тегли към себе си. Много често се питам с какво заслужихме омразата на симеон сакскобурготски и кой ни го рекламира по телевизиите и покани в България?
19
9
 
23
 
! Отговори
До 14... преди 4 години
Симеон не е Цар и никога не е бил! Също така не е от българските старите родове! А последния български ЦАР е Цар Константин II Асен, или прославеният император на България. Добре е да го запомниш веднъж завинаги и да престанеш да се излагаш!
18
4
 
7
 
! Отговори
милицай преди 4 години
Интересно защо Бг "независим" съд не осъди "невинния цар" поне на пробация и глоба 1000 лв?! Вина има само с мезета.
17
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като го гледате как ламти за имоти и пари , няма нужда да се обяснява какво е било преди 9.септември. Затова соца е най доброто което се е случвало на тази държава последните 800г след 2 робства и последвало издевателство на разни *** след освобождението.
16
5
 
21
 
! Отговори
Комунистта преди 4 години
Цялата земя е на Твореца,никой няма правото да претендира че е негово,на оня свят ли ще ги носи
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властта и амбициите на тоя никога няма да се изпепелят докато има продажни и алчни хора.
14
5
 
19
 
! Отговори
Романс дъ К преди 4 години
Аман от Монарси,гледат себе а не другаде.Кромуел да му напомня нещо за Англ. Крал а
13
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм привърженик на Симеон ,но трябва да се гледа закона и документите!Държавата връща имоти,на това право им и Сакскобургготски.Документите показват ,че Фердинанд е купил бившия турски чифлик,впоследствие и земите около него !Използвал е и кредит през 1910 от руския император,като е заложил ,,Врана" документи има в Москва.Българската власт и правосъдие се изложи!Първо върна двореца ,след 10тина години размисли, и си го иска обратно!!!Такова нещо в правова държава няма да стане!
12
8
 
25
 
! Отговори
Фердинанд преди 4 години
Което доказва,че тоя е просяк!Нищо общо няма с Борись,светла му памет!
11
23
 
9
 
! Отговори
Няма справедливост преди 4 години
На всички драскачи тук мога да ви кажа само едно - хазартната зависимост си е сериозно заболяване проявете поне малко съчуствие егоисти такива. А и не говорим за обикновен човек а за истински бългаски ЦАР от старите родове а не някой навляк от Испания например.