Готвят временния шеф на военното разузнаване за титуляр

Каракачанов призна: Добре е начело да е военен!
14
Готвят временния шеф на военното разузнаване за титуляр
Снимка: БТА, архив

Тече съгласувателна процедура с президентската институция, за да може временно изпълняващият длъжността директор на службата "Военна информация" полк. Велко Атанасов да стане титуляр. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ресорната парламентарна комисия.

Още по темата
След рапорта за напускане на предишния директор бригаден генерал Пламен Ангелов през юли, общото мнение е било, че, въпреки законовата промяна и възможността длъжността да се заема и от цивилен, е добре начело на службата да бъде човек от системата, с военно звание, завършил военно училище и движил се в кариерата, обясни Каракачанов.

По думите му такъв именно е полк. Велко Атанасов, който в момента изпълнява длъжността директор. До назначаването му за титуляр има процедура, там, където има укази на президента е необходимо съгласуване, посочи Каракачанов и добави, че в момента тече такава процедура по съгласуване с върховния главнокомандващ, за да може да се стигне до указ. След нея ще се пристъпи към официално предложение.

Каракачанов увери, че въпреки определени съмнения, никога не е имало намерение цивилен да оглави службата, а се е наложило да се действа вследствие на рапорта за напускане на предишния началник.
Министърът коментира пред журналисти, че "не е страшно", че временният ръководител не е генерал, а важното е да е професионалист.

По думите му, той може да изпълнява длъжността и със звание полковник, докато навърши необходимата възраст за предложение за генералско звание, какъвто е аналогичният случай с полк. Иван Маламов, който ръководи Националния военен университет във Велико Търново и има още година, докато навърши възрастта за генералско звание.

На въпрос за началник на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия, министърът коментира като проблем, че офицерите, които летят, предпочитат да правят това, отколкото да ръководят учебно заведение.

Визията на министъра е за по-млад офицер, с перспектива, но задължително - летец. Той очаква въпросът да бъде изчистен до понеделник. Там, по думите му, няма да има подобен проблем със званието. Обсъждани са шест кандидатури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 4 години
Ще трябва по един цивилен за всяка държава и ако може при мен да се отчитат че от бачкане няма кой да им повярва.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембето Воеводско и той големполитик стана.Пълен ***.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей,ние сме имали разузнаване и то военно!Браво,стига да е вярно!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ще разузнаввате .Ясни сте на всички .Последни в света по всичко .
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аpмия може да няма, ама генерали и полковници с лопата да ги ринеш.
5
1
 
2
 
! Отговори
панчо преди 4 години
интересно как званието се добива със възрастта а не според заслуги професионализъм и компетентносттва е някакъв метод от преди 89-тасякаш не се усети достатъчна обоснованост защо трябва и е по добре да бъде военен?
4
1
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
пародия
3
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Какъв "военен министър" без армия си ти бе, .. не можем един парад да направим като хората :)))Доносник и ***!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много изкуствени звания в тая клета армия. Само се чудят как да се повишават, че да се чувстват властни и да получат еpeкция. И да взимат повече пари.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Министърът коментира пред журналисти, че "не е страшно", че временният ръководител не е генерал, а важното е да е професионалист."To пък един министър...То пък и един ръководител... ПрофесионаНист!