Македонското образование - 75 години лъжи към България

Работата на историческата комисия не е безсмислена, смята проф. Кирил Топалов
14 ное 2019 18:50, Красимир Ангелов
89
Македонското образование - 75 години лъжи към България
Снимка: Reuters

Не е безсмислена работата на Смесената българо-македонска комисия по историческите и образователните въпроси, но е трудна, заяви във Варна проф. Кирил Топалов, член на комисията, писател, преводач, бивш посланик на страната ни във Ватикана и в Гърция.

Още по темата
По думите му участниците от българска страна трябва да се борят с насаждани 75 години лъжи по отношение на България, които не може да бъдат разрушени за няколко месеца или за една-две години.

Според Топалов, за да се постигне резултат, първо трябва да се преобърне общественото мнение в Северна Македония.

В образованието в тяхната държава е пълно с абсурди и все в ущърб на България, посочи ученият, цитиран от БТА.

По думите му и днес първото изречение в уроците до 7 клас е, че “бугарите“ (българите) са номадско племе, занимавало се с грабителство, а по произход са татаро-монголи. Поколения са израснали в лъжа и е нужно време, за да бъдат убедени тези хора, че са били манипулирани, посочи Топалов.

За позицията на българските учени от комисията той каза, че признават държавната идентичност на Северна Македония след 1945 г., но не и македонски език или нация.

Преди тази година историята ни е обща и борбите, които са се водили, са били за освобождението на Македония като част от България, а не като за независима държава, посочи Топалов. И допълни още, че българските представители в комисията работят в синхрон с правителството на страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
11
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
До АнонименСЪРБИТЕ СА В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО В МЪКЕДОНИЯ!!
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Това е родината на Александър Македонски."Душко, А Македонски е бил ГРЪК и е говорил само гръцки език. Местен диалект. На гръцки е комуникирал с учителя си (Аристотел), който също е говорел и пишел само на гръцкиЕдин старогръцки диалект да се развие в съвременния мак език е абсолютно невъзможно - старогръцкият не е славянски, те нямат нищо общо!Напълнили са ви главите с лъжи!
58
1
 
5
 
! Отговори
Александър Македонск преди 4 години
Македония била по древна хахахахахахаха
57
0
 
6
 
! Отговори
Александър Македонск преди 4 години
Я да видим сега : Александър Македонски е грък бе лаик. Много прости хора има
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До #59Г.лупако , Македония като държава съществува от 1945 година . Преди това е била част от няколко зържави и империи но НИКОГА като самостоятелна държава
55
3
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Спирайте ги за влизането във ЕС и сами да дойдат да целуват ръка. Няма такива oлигoфpeHИ
54
25
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Нека българите се запитат ,защо ни мразят македонците....Лъжите в историята ни са много повече от историята на Македония и Сърбия взети заедно.
53
5
 
8
 
! Отговори
до 59 антиджендър преди 4 години
Миличък , ти пъво сиоправи английският език...Антипол---дори и в ООН признаха, че сте *** , че не може да преведете както трябва и една дума. А що се отнася до Русия---кой направи опита за преврат в Черно гора, в Македония насилието кой го предизвика , а в България по силно занижени оценки руски капитали командват над 10% от нашата икономика. Така , че скрий се руско момче, отиди в Сибир щом ти харесва...
52
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонея е по древна държава от българия . Това е родината на Александър Македонски. По негово време още не е имало българи на балканите
51
8
 
6
 
! Отговори
антиджендар преди 4 години
До 58 до 57Не изкривявай истината. Не Русия насажда омраза между хората а НПОтата на сорос и ти си техен платен писач. Лесно се разкриваш . Лъха нежност от теб !
50
6
 
10
 
! Отговори
до 57 преди 4 години
Напълно си прав. Тази ни позиция е незащитима. Но това не е позицията на българският народ . Това е линията на Русия да насажда омраза между народите. Кой има интерес да се мразим?
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ООН македонската нация и език е призната и не в това е проблема!Вместо да отказваме и непризнаване пътя по-който са поели може да признаем самоопределената индентичност на днешното поколение макета и да защитаваме българщината в Македония до 1945г.
48
16
 
11
 
! Отговори
Никола Вапцаров преди 4 години
македонист и национален предател, все още този антибългарин се изучава в България, а трябва да се заплюе ако страната ни има истински намерения да се справи с македонизма. За съжаление няма и все още се ръководи от руските мекерета у нас, къде като БКП, къде като СДС, НДСВ, ГЕРБ, ВМРО, Атака, ДПС - всички са руски довереници с единствената цел да затрият българското, като ни разкъсат на македонци, траки, помаци както заповяда Коминтерна през 1934 г.Русофил е еквивалент на национален предател!
47
3
 
21
 
! Отговори
до 53 преди 4 години
Говорили са на западнобългарски-старославянски диалект. Има разлика между език, говор, наречие, диалект, жаргон, арго. В сезона за варене на ракия макетата са особено активни.. Ай, наздраве! Макета! Скоро и Луна ке е ваша! У дъното на чашата!
46
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На какъв език са говорили тези"македонци"както ги наричате;всичко намерено е написано на древногръцки .нямат нищо общо с племето македонци...славяни с открадната история и български диалект
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До каквито македонцитеАбсолютно! И на мен ми втръсна от лъжи и тракомакедонски глупости!Има и много лъжи,измрялото племе на даките например са били на юг от Дунав до Софийско,но днес ги показват като племе на север от Дунав и лъжат хората
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лошото е като са ти подменили и промили чипа. А пък на всичкото отгоре си и толкова нелеп, невеж и ***. Македонствуването е коминтерновска патология и директива по оста Москва-Белград-Скопие. Македонско образование - няма такова понятие.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се извадят и разпространят документите,за да се види истината и как насилствено,с много кръв и убийства сърбите помакедончват българите и как от географска област се превръща в нация!
42
3
 
9
 
! Отговори
каквито македонците преди 4 години
такива и тракедонците - рожба на Коминтерна с цел разцепление на българския народ. Генетично българите нямат нито македонски нито тракийски гени, това е измислица на службите от НКВД разпространени от Коминтерна.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стигнало се е до там,че в едно и също семейство,от един и същи произход, едните се чувстват българи,а другите твърдят,че са македонци и не си говорят на тази тема ,за да не се изпокарат в семейството. До такава степен сръбската пропаганда им е промила мозъка,да мразят собствените си братя и собствения си род.Истината трябва да възтържествува,нека се извадят документите за сръбските зверства в Македония! Те трябва да станат публични! Да се публикуват и в македонската преса задължително!