Ако властта не оттегли правилото за болничните – стачка!

Трябва борба с кухите фирми, точещи НОИ
16 ное 2019 20:33,
46

Очаквам управляващите да оттеглят предложението за първия ден от болничните. В противен случай, ще предприемем действия, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред "Опорни хора".

Той заяви, че вярва, че това предложение ще отпадне. Не това е начинът да се справим с фалшивите болнични, посочи Димитров.
Още по темата


Той заяви, че е нужна сериозна борба с кухите фирми, които източват НОИ.

"Апелирам към всички онези, които имат възможности да разследват, най-накрая да започнат да го правят. Ако има воля, държавната машина може да покаже, че това няма как да продължава", заяви Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съмнявам се че у нас има такова общество което да излезе на стачка -дори сега когато в Чехия има стачка съмнявам се че у нас би могла да се задейства такава -родителите ни са с някаква пенсии от 300лв защото тогава така са се осигурявали -но тогава това е бил пределът те сега не вземат пределът а нещо като подаяние че са работили -това какво е хора работили повече от 30год взимат под минимума т.е под тези които не са работили и взимат мин.пенсия Осънайтесе -това е геноцид
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква стачка, бе? Синдикатите никога никаква стачка като хората не са правили. Най- много да си сложат по една лентичка на ревера в знак на протест или от площада да пуснат балони. Синдикати и стачка е оксиморон в Бг.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората наистина са по-болни и с по-слаб имунитет. Ето ви последиците от глада и беднотията през 90-те години. За не говорим за цената на лекарствата.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вдигайте още възрастта за пенсиониране - те, хората на 70 години, са изключително здрави и въобще не се разболяват.Толкова излишни служби има в държавата, защо не вземат да проучат на какво се дължат повечето болнични. Примери - болно дете или възрастен се гледаха в миналото от по-рано пенсиониралата се баба/дъщеря; платеното майчинство реално вече е само 1 година; много хора ходят болни на работа, докато състоянието им не се влоши дотолкова, че им трябват много повече дни от прословутите 3.
36
0
 
10
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Здравейте, българи, добре ли живеете, доволни ли сте от капитализма, има ли банани за всички?Разправят, че съм бил диктатор и държавата три пъти била фалирала???Ама при мене мъжете се пенсионираха на 60 г, а жените на 55 г.Сега държавата като е на печалба добре ли живеете стигат ли ви пенсиите за парно ток лекарства и качествена храна? Има ли денонощна аптека във всеки окръжен град?При мене имаше фелдшер/ мед. сестра и здравен пункт във всяко село а сега половината градове са без болници
35
1
 
8
 
! Отговори
Стачка преди 4 години
Избори. Наказателен вот!!!
34
0
 
18
 
! Отговори
Ми преди 4 години
Това е най-глупавото предложение. Болния който има нужда от допълнителни средства понеже трябва да си купува и лекарства и по-качествена храна за да възстанови по-бързо и на всичко от горе е депресиран вие искате вместо да му помогнете допълнително да го на товарите. Ако има фалшиви болници или корумпирани политици направо на съд. Избори!!!
33
0
 
18
 
! Отговори
Ало преди 4 години
Нацията е болна и затова болнични. Ако нещата са ок няма да има толкова болни. Освен това като знаете че има фалшиви борете се с тях. Иначе другото е несправедливо обвиннение
32
0
 
10
 
! Отговори
Az преди 4 години
Оставка подмазвачи и корумпирани политици. Взимате пари от фирмите и сега изпълнявате. Време е за избори. Довиждане ГЕРБ
31
0
 
20
 
! Отговори
555 преди 4 години
Пресен случай от миналата седмица- поисках 1 ден отпуск, за да заведа 5-годишното си дете на контролен преглед след бронхит. Беше мн важно да го види лекар. Обаче прекият ми началник ми отказа. Какво мислите, че мога да направя в този случай?! Просто не отивам на работа, водя детето на лекар и от него искам 1 ден болничен. Работникът им е виновен за всичко. А на всичкото отгоре, ме осигуряват на минималната заплата.
30
1
 
12
 
! Отговори
До: 34 преди 4 години
Ми докато продължаваш да си изразяваш кротко възмущението в интернет ще продължаваш бавно и неусетно да гаснеш, да загиваш.И на никой няма да му бъде мъчно.Ти решаваш как да живееш!
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще бъде поредния абсурд! От къде на къде ще си плащам аз болничния?!? Какво искат всеки болен да ходи на работа и да заразява всички около него и масово да мрем, защото на някой не му се нрави да плаща? Какви са тези глупави статистики, че за 2018 всеки е ползвал минимум 8 дни болничен? Аз за 10 год трудов стаж съм излизала 2 пъти в болничен за общо 2 седмици! Със сигурност и не съм единствената!
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В частният сектор е друго и на практика 99% от фалшивите болнични са в частния сектор."Аха. Пробвай при частник да се разболееш два пъти в месеца. Или около празници. Да видиш къде зимуват раците и кон боб яде ли... Това с редовни болнични само на държавни служби може да мине. Поне за военните и полицията знам от първоизточник,
27
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавната администрация няма сметка от фалшиви болнични, защото им режат бонусите, а бонусите са част от заплатата, с които може да те манипулират и да не ти ги дадат, както често става. В частният сектор е друго и на практика 99% от фалшивите болнични са в частния сектор.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хайде беКато идеш при при личния си лекар той сгъва пари от Здравната каса твоите са си от НОИ ама неговите от къде са. Лекарят има сметка да ти напише фалшив болничен, много ти разбира главата и на тебе.
25
1
 
21
 
! Отговори
Ачо преди 4 години
Частните фирми масово не дават отпуски и затова хората вземат болнични, а от държавната администрация най-злоупотребяват
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшиви болнични взимат само в частния сектор по две причини - нежеланието на работодателите да ги пуснат в отпуск и втората е когато работодателите пращат работниците да си вземат фалшиви болнични, когато няма работа.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само протести за наглитв гербври и шкембе псевдо войводата.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скелетон
21
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най много болнични взимат лежачите на държавната софра защо трябва ние бачкаторите да го отнасяме. Елате да ви кача на скелето и цял ден да ви брули вятъра и студа да ви видя дали няма да се разболеете. Или си мислите че и на скелето ни пускат климатици да ни отопляват.