Един път на 20 години: Есен без отрицателни температури

Градусите на Балканите били с до 7 над нормата
16
Един път на 20 години: Есен без отрицателни температури
Снимка: Reuters, архив

Тази есен температурите в София няма да са отрицателни. Това се случва един път на 20 години, каза пред БНТ климатологът проф. Георги Рачев.

"Септември, октомври, ноември не само, че нямаме топло време, но нямаме и отрицателни температури", допълни той.

Според него грипът се отлага с един месец именно поради топлото и сухо време.

По думите му на Балканите температури през ноември са от 5 до 7 градуса над нормата, което е "много за Балканите и за Източна Европа".

В Западна Европа е по-хладнно, но вървим към затопляне. Обикновено топлото време се смесва със замърсяването на въздуха, това са две големи различни теми и се използват с икономически и политически цели, подчерта проф. Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: времетоклимат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
То не се диша те парното пуснали колко са нагли
13
4
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
"Септември, октомври, ноември не само, че нямаме топло време, но нямаме и отрицателни температури", допълни той"Интересно изказване. И пак:"Един път на 20 години: Есен без отрицателни температури " Явно авторът не е наясно, че есента е от 23.09 до 21.12 вкл. Да не говорим, че по южното черноморие подобни години не са рядкост.
12
5
 
2
 
! Отговори
MGS преди 4 години
До Анонимен 7Простотията ходи не ходи по гората... Може ли когато започнете да обиждате на неуки да се огледате и самите себе си, или да прочетете WIKIPEDIA, жалки сте. Та там, във второто изречение ясно е казано че има 2 разбирания за датата, от която започва зимата - в метеорологията е както се подразбира от статията за времето - началото на Декември. В астрономията - зимното слънцестоене. Те така и за останалите 21 Знайковци подкрепили учЕния,
11
1
 
15
 
! Отговори
X преди 4 години
А, на мен ми е лято :)
10
12
 
13
 
! Отговори
село преди 4 години
Зелето ми втаса, гумите ми са летни, жена ми оди гола и боса.
9
1
 
22
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Този Рачев хем твърди че няма норми в климата хем обяснява че температурите били с няколко градуса над нормата. И това го говори непрекъснато.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ненорамалното време доколкото виждам е прекрасно, преувеличаванията ви и елементарните ви познания и разбирания за някои неща, заедно с простоията няма никога да го направят лошо- за разлика от вас!
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Статията" е пълна бъркотия и ненормална работа както глупостите дето постоянно дрънка тоя "професор" по нищология!Тя баба ми по познаваше времето от всички "синоптици" взети накуп дето ни лъжат по телевизора!
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забелязвам че ненормалното време напоследък много точно го познават
5
0
 
16
 
! Отговори
10 преди 4 години
Хахаха прав сте :)
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 3 То за него не е топло ако е и 17 градуса може би. Може да се е увил с шубата и в момента. Зиморничави хора колкото щеш.)))
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем няма топло време, хем няма отрицателни темеператури???? Не разбирам смисъла...Има топло време и то е в момента!
2
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина предпочита да има интернет отколкото вода
1
18
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Tази есен температурите в София няма да са отрицателни. Това се случва един път на 20 години, каза пред БНТ климатологът проф. Георги Рачев."Септември, октомври, ноември не само, че нямаме топло време, но нямаме и отрицателни температури", допълни той.Брачед, само да вметна, че есента свършва не в края на ноември, а на 22 декември.Брачед Рачев, що не си скъсаш димпломата и да ходиш да пасеш овце?По- полезен ще си на обществото!