Синдикатите негодуват заради болничните. Свикват протест

Болните масово ще продължат да ходят на работа
Обновена: 17 ное 2019 20:57 | 17 ное 2019 20:55, Нели Христова
23

Предложението на управляващите първият ден от болничните да е за сметка на работника породи вълна от напрежение. Ако то бъде прието, то КТ "Подкрепа" имат готовност да напуснат Националния съвет за тристраннно сътрудничество и да организират национелн протест, съобщават от Bulgaria ON AIR.

"Най-притеснителното е, че в държавата с най-ниски заплати ще лишим хората именно когато имат нужда от повече такива. Всички знаем, че в България 50% от разходите за здравеопазване се покриват от джоба на гражданите", коментира икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

Според нея това ще доведе до масови случаи, в които болните работници продължават ходят на работа и в един момент работодателите ще трябва да плащат много повече.

Предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" е текстът да бъде внесен между първо и второ четене на Бюджет 2020 и да важи от първи януари. Мотивите им: така ще се ограничи злоупотребата с фалшиви болнични.

От синдикалната организация обявиха, че настояват за спешна среща с премиера, тъй като срокът за промени в законопроекта за държавния бюджет изтича на 20 ноeмври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Само питаме: преди 4 години
А, ЩЕ ИМАТ ЛИ ПАРИ ДА ПЛАЩАТ НА ПРОТЕСТЪРИТЕ....??/.... ЗА ДА ЗНАМ ДАЛИ ДА СЕ ВКЛЮЧВМ.. /
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия синдикати, че да не казвам колко сте отчуждени от гражданите и много по големите проблеми на работещите ,а активното натрупвате активи за един ден болничен и лошото е ,че тази публичност много мирише на демонстрация за,, загриженост ,,
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я тук, гневните, вземете да провериете колко люде цяла година са в режим болничен-отпуска и колко работни дни имат. След като не може държавата да конролира източването на тези фондове, да ги махне. В частен здравен фонд съм бил най-добре. Но там здравното заведение е сключило довор с фонда и ако прави глупости, договора гърми. Пияници, муургави,джигити, наркомани се бият, блъскат, колят. Скъпо лечение за тях. Мен ми прибират толкова пари, а вадя пари за мост или коронка от джоба си! Соц!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, тази внучка на шумкарка пак се е разпенила. Мойте наблюдения не само в държавната администрация, но и в частни фирми е, че между близки празници някои много боледуват. Иначе по това време публикациите им във фейсбук са доста жизнени и не са от леглото. Прав е "воеводата"-60% болничните за 2019 са между близки празници. Българина мисли,че инвалидната пенсия,болничния,майчинството,детските са му право, а не обезщетение за настъпило действително събитие. Масово се източват съответните фондове.
16
3
 
0
 
! Отговори
Боса на кокоса преди 4 години
Аз също не ползвам болничен.Стоя си у нас име искам НОИ да ми плаща.Защо тогава другите искат?
15
1
 
1
 
! Отговори
Тъй преди 4 години
Смятам,че не първия,а последния ден да не се плаща.Тогава всички ще се връщат на работа преди него.
14
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Винаги съм смятъл,че трябва да се борим със сивата икономика,но сега казвам така:Никой да не плаща осигуровки,че и данъци ,и всеки да краде и лъже тази долна държавица...Рак да ги хване,чума да ги тръшне тия народоубийци...
13
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става бе, тая държава цялата ли е болна!!! Само болни, болни, недоволни. Андрешковци.
12
3
 
27
 
! Отговори
НИЩОЖЕСТВАТА преди 4 години
наричащи себе си работодатели заслужават национализация на награбеното и трудов лагер !!!Виждате ли сега колко прави са били комунистите като са репресирали и изпращали в лагери тези АЛЧНИ ГАДОВЕ !!!!!!!!!!!!!!
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се разболявате бе!Това е положението!Болен ли си пари няма!
10
1
 
18
 
! Отговори
човек преди 4 години
Стига бе!!! Не може да бъде!!!Че за какво са ни болнични?Само да се скатаваме да не работиме и да се преструваме на болни ли?Прочие, нека напомня: Един министър (Каракачанин) обяви наскоро, че го било срам да каже кой е инициатора на малоумната идея да не се плаща на работника когато се разболее!!!Срам го е било!!!И не само го е срам - виновникът изпитва страх! Панически страх, че може да бъде принуден да подаде оставка заради своята безумна идея! Прецедентът е бивш министър, подал оставка.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре махнете болничните и пенсиите. Ако махнете и парите ще гласувам с 4 ръце за вас.
8
9
 
0
 
! Отговори
Найчо преди 4 години
Неа7. -Душко и аз съм бесен, че ти си бясна, защото знам че българските девойки са най страстните . Това от личен опит. И съм бесен от това , че българските девойки вземат все разни кухоглави грозници за мъже като си мислят , че са хванали Charging Bull за топките.
7
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас,ми сега ще трябва да работим!
6
3
 
43
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Никога не съм ползвала болничен,но съм бясна че ме лишават от правото ми да се разболявам
5
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получих кръвоизлив в окото и работя!!!Искам ли да се взема болничен, за да се излекувам? Искам. Но тъпата алчна система ни кара да работим докато си съсипем здравето и ни заровят в дупката. Благодаря, на колежките. Че ме товарят с още и още работа въпреки проблема ми.
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо аз който работя по 12 часа на скелето в студ и пек трябва да бъда лишен от болничен. Аз да не съм лежач на държавната софра или чиновник който по цял ден си бърка в носа. Защо всички се слагат под един знаменател. Аз не съм лежач а Бачкатор.
3
5
 
31
 
! Отговори
работник преди 4 години
Някои изкарват целия си трудов стаж в болнични. Те са част от лекарската мафия.Тези които работят трябва да носят на гърба си лекар, ТЕЛК и кръшкачи от работа.
2
4
 
42
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Мафията май пак ще победи народа.
1
3
 
48
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЪЖАТ!!! НИКАКВИ ПРОТЕСТИ НЕ СА СВИКАЛИ САМО БАЛАМОСВАТ ТА НАПРЕЖЕНИЕТО ДА ПАДНЕ И ХОРАТА ДА ЗАБРАВЯТ ЗА ПРОТЕСТИ!!!СИНДИКАТИТЕ РАБОТЯТ ЗА БОРИСОВ!!!