Алпинистът Скатов изкачи 4 осемхилядника за един сезон

Трябва да пазим природата, настоя той
18 ное 2019 13:43, Анисия Иванова
10

За изкачването на 4 осемхилядника в рамките на един сезон, предстоящите пътувания и срещи в страната с почитатели, както и плановете за 2020 година говори алпинистът Атанас Скатов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той ще посети 12 български града, за да се срещне с хора и да разкаже за своите приключения. Първата среща е в София в Дома на киното на 3 декември от 19 часа.

Алпинистът е на "растителна диета" но споделя, че понякога също изпитва липса на енергия.

"Трябва да пазим природата. 11 хил. учени са написали 130 хил. страници доклад за затоплянето на нашата планета. Една от мерките е да намалим консумацията на животинска храна, защото по този начин пазим планетата", каза Скатов в "България сутрин".

Той допълни, че засаждането на повече дървета охлажда климата, а чрез изолирането на жилището, за да не се губи топлина, също можем да сме полезни на природата..

Алпинистът каза, че има различни периоди, в които не се чувства толкова силен, особено по време на експедиция или след нея. "След това започвам да се възстановявам", разкри той за своя режим.

През 2020 година се очаква Атанас Скатов да изкачи още 4 осемхилядника, за които той трябва да се подготви физически и финансово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога този лицемер не може да се сравни с Боян Петров !
9
1
 
5
 
! Отговори
Изкачването преди 4 години
на такива високи върхове само по себе си е голямо постижение, изисква голяма сила и дух. Дали му харесвате разбиранията и начина на хранене е друг въпрос. Важното е, че има гръб да го направи с или без спонсори.
8
2
 
3
 
! Отговори
Боян Петров преди 4 години
Покажете жената до Скатов.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жив и здрав, да си изпълни плановете и да се върне при семейството си, но ми е леко лицемерен... Тези, на които разчита да го спонсорират, не се славят с голямо опазване на природата. Също и едва ли си сваля всяко боклуче и опаковка от върховете
6
6
 
8
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Кога ще направят качването на тези безумни диагноза и да ги лекуват от малки.После тонова пари да им търсим труповете.
5
14
 
10
 
! Отговори
И на тоя еколог преди 4 години
скоро ще му събираме пари за да му приберем ммършата от планините
4
6
 
12
 
! Отговори
смях преди 4 години
Браво Атанасе, желая ти от все сърце да изкачиш всичките 14 осемхилядника. Пожелавам ти след, това дълги години да вдъхновяваш българите с подвига си. Успех.
3
8
 
17
 
! Отговори
Лицемерие преди 4 години
Абсолютно лицемерие - нека да пазим природата като хвърляме абсурдни суми за експедиции (сами си правете изводите колко екологично е да се ангажират хора, материали, машини), да осерем малкото останали чисти планини с какви ли не отпадъци, пластмаси, л.а.й.н.а и п.и.к.н.я. От години имам ненавист към тези болни мозъци, които си мислят, че правят неще смислено с живота си и за планетата. А накрая да даваме пари да им търсят мумиите по върховете! Забрана е единственото решение срещу това!
2
9
 
13
 
! Отговори
niki преди 4 години
Този кога да го чакам да почнат да го издирват?
1
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния екоталибан на НПО хранилка - Боян Петров 2.0