Директорка на забавачка аут заради развалена храна

Десетки родители се обявиха срещу отстраняването ѝ
Обновена: 18 ное 2019 14:29 | 18 ное 2019 14:28, Анисия Иванова
12
Директорка на забавачка аут заради развалена храна
Снимка: Bulgaria ON AIR

Десетки родители се събраха тази сутрин пред детска градина "Светлина" в пловдивското село Царимир в подкрепа на директорката, която била отстранена заради появили се в интернет снимки, показващи развалена храна, предназначена за консумация от децата, съобщиха от Bulgaria ON AIR.

Мария Маринчешка ръководи детското заведение от почти 3 години. Преди това тя е била директор 5 години в друга градина. Досега тя е била един от най-обичаните преподаватели в царимирската детска градина "Светлина".

Преди седмица обаче получава заповед за уволнение. В момента 48 деца остават в детското заведение без директор. Маринчешка е отговаряла за качествата на получаваната храна.

От Община Съединение определиха случая като престъпление и затова са пристъпили към дисциплинарно уволнение на директора.

Десетки родители се обявиха срещу уволнението на директорката. Според тях това е манипулация, а самото уволнение е станало без направена проверка.

Според кмета на Община Съединение - Атанас Балкански, в детската градина в Царимир е извършено нарушение. Въпреки това признава, че е базирал заключенията си само на появилите се в интернет снимки на некачествени храни. От общината са сезирали и прокуратурата по случая.

Ден след публикуването на снимките те са били изтрити, а в склада на детската градина не са открити некачествени продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Goranov ritnahte li go pone vednaj po dzadnika, oskubahte li mu perchema, det bezrazborno razdaval milioni bg narodni levove ot bg darjaven trezor na fashistki i teroristki partizani na bulgaristan haznata za kef i veselo nastroenie v spa hotelite s nai-skapoto dedese v rbg?!
10
0
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
Една пионка е трябвало да опере пешкира!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ИМА ПРЕПОДАВАТЕЛИ- УДИВИТЕЛНО! ...И ПАК ИМА НАПРЕДЪК, ДО СКОРО ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ МАСОВО БЯХА НАРИЧАНИ ЗАБАВАЧКИ, А ДЕТСКИТЕ УЧИТЕЛКИ - ВЪЗПИТАТЕЛКИ....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адове в кухните.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коянздравна институция провррява храните пи детскиите и др. заведения? По принцип.Но принципът е карай така, пък ако нещо се случи, тогава ще му мислим как да се оправяме. Че то кога не сме се оправяли ?
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вцдетските градини ли?А нвкой изонбщо контролира ли кскво от какво и как се предлага по топлите витрини в разните вериги.?!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе така сме - територия от злобари.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освобождават мястото за "наш" човек.
3
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаше нужда да я уволняват, просто трябваше да я оставят в ареста една седмица само на поръчаната храна за градината. То ще се разбере дали е развалена.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не играе по свирката на сожука, не се отчита подобаващо и иска нещата да се спазват, го сготвят на мига. Не развалена храна, а нокти от динозавър могат да открият по възглавниците на децата. Иначе редовно кеш за боби и директор столетник.
1
2
 
23
 
! Отговори
Българка преди 4 години
Я въпросният кмет да каже КОЙ е подписал договор за обществена поръчка за доставка на храната? Яяяя, да не би случайно да е той? И как се уволнява директор само и единствено заради снимки в нета? Че някой може да е снимал у дома си, няма гаранция!