Кой крив, кой прав? Починалото дете лекувано, твърди лекарката

Състоянието на момченцето позволявало да бъде преместено
Обновена: 18 ное 2019 18:32 | 18 ное 2019 18:25, Веселина Йорданова
150
Кой крив, кой прав? Починалото дете лекувано, твърди лекарката
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не е имало забавяне в лечението на тригодишното дете, което почина, твърди д-р Елена Георгиева, лекарката, която според родителите на починалото момче е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница "Проф. д-р Иван Митев".

Още по темата
Тя разкава пред bTV друга версия - че детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

"В 1:30 ч. ми бяха предоставени документите. Някъде около 2 ч. детето беше прието. През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение", уточни д-р Елена Георгиева.

Тя предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те отказали.

Според педиатъра състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение.

"Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност", посочи още медикът.

Министерството на здравеопазването проверява три столични болници заради смъртта на детето -  Педиатричната болница "Професор Иван Митев", болница "Лозенец" и "Пирогов". Момченцето вероятно е било заразено с риновирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова не плащам осигуровки . И без друго покриват само до 700 лв. А като стане напечено ще се ходи в чужбина. Там нашите осигуровки не важат. А нивото на лекарите ни е като на всичко останало - пълно дърво.
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно не са и платили . Това е ! Не са били ориентирани в Софийската бездушна реалност .
136
0
 
5
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Почвам да разбирам защо ги пребиват докторите, заради из/роди като тая, аз лично ако това се случи с мойто дете щях вече да съм в затвора за убийство на изродката.
135
0
 
1
 
! Отговори
До д-р Куин преди 4 години
Ти си нечовек.
134
0
 
5
 
! Отговори
Алокакси преди 4 години
И какво сега, докуметите изчезнали и няма как да се разбере кой кри, кой прав. Колко удобно.
133
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тая тарикатка, ако й бяха бутнали 1000лв под масата щеше да си мръдне пръстта и детето сега щеше да,е живо...
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болниците са като всички други държавни институции...гледат да те пробутат на някой друг и да се отърват от тебе и така докато не умреш...
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарката им е казала да отидат в друга болница, т.е. да се махат от нейната. Родителите не се пръждосали. И журналята казтат, че отказали предложено лечение. В какво точно се е състояло предложеното лечението - в разходка до друга болница? Може би разходката на "чист" софийски въздух щеше да свали температурата и да помогне на детето да пребори инфекцията?
130
18
 
0
 
! Отговори
д-р Куин преди 4 години
Който е правил деца да се учи да си ги гледа!Некадърни пияндурници правят бъдещи престъпници, после реват, кой им е крив за всичко. Поемете си отговорност за живота, на който не му изнася да се изнася! Аз живея добре и не оставям шанс на никого да ми пречи. Мрънкачи и кръшкачи у лево!Да гледаш деца не е само да ги направиш и после да взимаш помощи докато бабата го гледа, че нали си много зает кариерист! Всеки сам си държи съдбата в ръце и никой на никого не е длъжен. Посткомунистически ***
129
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно ще се окаже, че чистачката е виновна накрая. Като оная чистачка от централния, дето не можа да спре бягащите затворници. С няколко думи - това е България. Тук е така. Дано поне някаква възмездие свише достигне престъпниците в бели престилки.
128
0
 
8
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
вече съм супер здрав, от както спрях: - хляба (правят го от най-ниското и долното качество, яж пластмаса и ще има същия ефект за организама) - спрях да ползвам градски транспорт (пълно с кашлящи и болни хора, свиди им се 20 лв год за една ваксина) - не купувам турски плодове и зеленчуци, също и китайски чесънважното е да се научите да оцеляват в капитализма, защо навсякъде дебне по един гггей, гадна турска стока и кашлящи м***нгали
127
1
 
8
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
ПАТРИАРХ НЕОФИТ СЕ ЛЕКУВА В ТОКУДА. ЕЙ, ГО НА, ДА НИ Е ЖИВ И ЗДРАВ. ПЛАТИ СИ И ВЕЧЕ НЕ СМЕ ЧУЛИ ДА БОЛЕДУВА. АМА , КОЛКО ПЛАТИ... ЕХЕЕ-Е-Е-Е? ВЛИЗАШ С ТЛЪСТА ПАЧКА КАТО ПАТРИАРХА В ТОКУДА И ИЗЛИЗАШ БЕЗ ПАРИ, НО НАПЪЛНО ЗДРАВ И ИЗЛЕКУВАН. ТОКУДА ЩЕШЕ ДА СПАСИ ТОВА ДЕТЕ И НЯМАШЕ ДА КАЖЕ НА РОДИТЕЛИТЕ НА ТОВА ДЕТЕ: "ИДЕТЕ ЕДИ КЪДЕ СИ... В ДРУГА БОЛНИЦА"И ТОКУДА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА, ДАЛИ СИ ОСИГУРЕН, АМА ХИЧ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.ПЛАЩАШ СИ И СИ ЗДРАВ.
126
0
 
8
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
А, сега? Нито можем да им потърсиш отговорност? Нито можеш да ги съдиш? Нищо. Те лекарите сега работят на просия. Един Бойко взима 7 бона, за да си кара джипа.Тая лекарка взима ли 7 бона? Не! Еми тогава, какво искате? Тая лекарка мислите ли, че ако работа така в частна болница ще я търпят.МОЛЯ, НЯКОЙ ДА МИ ПОКАЖА, КОЙ ЛЕКАР В ЧАСТНА КЛИНИКА КАЗВА НА ПАЦИЕНТА СИ: "*** В ДРУГА БОЛНИЦА. ТУК ТВОИТЕ ПАРИ НЯМА ДА ГИ ВЗЕМЕМ."*** В ТОКУДА. ВАДИШ 50 ЛВ И ЧАК ТОГАВА ТИ ОТВАРЯТ ВРАТАТА. *** С ПАЧКИ
125
0
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Лекарката пак не е виновна. Това е ясно. Не е ясно, защо не изринем цялото здравеопазване от хигиенистките до управителите на болниците?Сега в момента има няколко частни застрахователни компании, които предлагат медицински услуги. Нещата са В ПЪТИ ПО-ЗЛЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ, но ако премахнем държавните болници: 1. Ще премахнем търтеи, роднини, некадърници. 2. Ако лекар в частна болница направи грешка или умре дете. После съдиш частната болница за милиони и има голяма вероятност да спечелиш
124
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност". Защо тогава докторката предлага пулмологията в Александровска? Нали няма никакви белодробни, дихателни и пр. недостатъчности?
123
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Грам доверие нямам на медиците в българия!Лечебните заведения са от времето на Атилкесе Маджар(Аспарух),мед.сестри от Втората световна война,апаратурата втора употреба от Европа,линейките от миналия век и т.н.
122
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тя (лекарката) предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те отказали"А защо родителите са отказали предложеното им лечение? Защо и те не бъдат подведени под отговорност, че са се заинатили и не са осигурили на детето си нужното за да оцелее?Когато детето ти е в тежко състояние, не си в позиция да избираш болница. Слушаш и се молиш.
121
1
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Спонсорирано съдържание: Българските работници - масово претоварени и болни
120
5
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Хората в България отдавана си умират пред болниците. Нещата вече са ясни.САМО НЕ РАЗБИРАМ, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ЗА ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ? НАЛИ, КАТО СТАНАТ ВСИЧКИ БОЛНИЦИ ЧАСТНИ,ДОРИ ДА СИ БЕДЕН ЩЕ МОЖЕШ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА ЕДИН ГРИП ДА ВЗЕМЕШ КРЕДИТ 5000 ЛВ ОТ БАНКАТА И ДА ПЛАТИШ НА ЧАСТНАТА БОЛНИЦА ДА ТЕ ИЗЛЕКУВАТ.електронно правителство? Бойко ще ми кажеш ли как да си сменя личния лекар през интернет и ЗАЩО НЕ МОГА ДА СИ СМЕНЯ ЛИЧНИ ЛЕкар по всяко време, а трябва да чакам 1 ден в годината? права?
119
1
 
4
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Да, Бойко. Като махнеш държавното здравеопазване нещата няма да станат по-добре, но поне ще си спестиш милиарди и фирмата *т*_и за *** и магистрали ще печели 10-100 пъти повече.Защо се дър.паш от тази голяма баница? Защо Бойко?При частниците, за да влезеш в болницата трябва да поставиш в диспансера 50 лв. и после се почва. Преглед - 200 лв. Изследвания 200-5000 лв. Лечение 1000-10 000 лв.АЗ НЕ РАЗБИРАМ БОЙКО, ЧЕСТНО. ВЕЧЕ ДУШАТА МУ ИМА ГРЕХОВЕ, КОИТО НЯМА КАК НЯКОЙ НА ОПРОСТИ.