Криминално проявен събира даренията за болно от рак момче

Задигнал е голяма сума от момчето с ампутиран крак
18 ное 2019 08:20, Елка Василева
9
Криминално проявен събира даренията за болно от рак момче
Снимка: "Монитор"

За потресаващи злоупотреби сигнализира семейството на 14-годишния футболист, болен от рак – Теодор Велинов. През последния месец криминално проявен мъж е събирал от различни учреждения и магазини средствата от касите за дарения, предназначени за момчето.

Заради коварната болест Теди вече загуби единия си крак, но битката с рака продължава, а за това са необходими средства, пише „Монитор“.

„Знаем кой е този човек, той има богато криминално минало, като отделно от това се е представял за бащата на Теодор. Снощи уведомих моя адвокат и още днес е пусната жалба, защото не може някой да се гаври със състоянието на детенцето ни“, обясни майката на момчето – Светлана Велинова.

Още по темата

По нейни думи единствено бабата на 14-годишния кюстендилец има пълномощно и само тя може да събира средствата от касите за дарения.

„Масово парите за детенцето ни се крадяха по този начин от знайни и незнайни хора. Със сигурност сумата е голяма и е в хиляди левове. Потресена съм от това, което се случва. От месец юни аз и съпругът ми сме в Германия и лекуваме детето си. Повярвайте, че борбата за живота на Теди не е никак лесна“, обясни през сълзи на очи Светлана.

Към момента Теди е приключил четвъртия курс от провежданите химиотерапии в Германия.

„Поради ниските кръвни показатели му преливаха тромбоцитна маса и водно-солеви разтвори. Утре отново сме на контролни изследвания и когато покачи показателите, ще продължим с химиотерапиите. На фона на всичко това, което преживяваме, сега и кражбата на пари ни съсипва“, обясни още майката на момчето

Тази година Теодор Велинов трябваше да е ученик в 7-и клас в Основно училище „Даскал Димитрий“ в Кюстендил. Мечтаеше да продължи образованието си и да стане известен футболист, тъй като от малък е на футболното игрище. Сега единствената му надежда е да пребори рака и да събере достатъчно средства за поставянето на протеза, с която да може да се придвижва и да води нормален начин на живот.

Семейството на Теди няма представа точно колко пари ще бъдат необходими за лечението му, но те със сигурност не са малко. Всеки ден Теди е изправен пред ново изпитание, но надеждата му е да успее да се излекува и да се върне към нормалния си начин на живот.

Ето как можете да помогнете на Теди

БАНКА ДСК
BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923
PAYPAL: me/teodorvelinov
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: даренияТеодор Велинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време беше някой да даде информация по случая! Много време им дадохте да ровят в кутийте!!! Първото събиране беше ден преди да тръгнете за Германия! Силно се надявам някакви средства да са достигнали до Вас!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се сърдете на джурналистката горе на снимката , това и е втора работа след като пребере овцете от паша
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе каква е тая глупост криминално проявен?
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко откраднато за лекраства да даде дано. ***.
3
1
 
18
 
! Отговори
сара преди 4 години
Толкова неграмотно заглавие, че просто нямам думи - неграмотен ли е и журналиста ??? Все едно самият криминално проявен събира дарения, а не , че ги краде всъщност. Такава неграмотност уронва категорично престижа на професията журналист !Късмет на момчето, дано се оправи и живее пълноценно !
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма платформа подобна на GoFundMe като в САЩ.
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tova pravi bednosta v bg krajbi sloupotrebi s bolni u iistva no gerb milionerite se pravat na veliki i zitirat vs e ok v bg stroim vdigane pensiite saplatite pidigravat se s bednite no koi gi isbira bg tap narod eto milionerkata fandakova hodi po partita s oychti v paoarazi ja pokasaha s mutresi i dr peva4ki manikenki maje a bexnia ne spi ot glad ne gleda tv nja.a pari sa tok ldkarstva parmo tn sram njynate vie gerberi milioneri no ot debeluna i laji schte se prasnete