Нова поредица: Легендарните битки от Средновековието

Това е третата поредица на ЗАД „Армеец“ и „Българска история“
18 ное 2019 17:15,
11

Десет емблематични и придобили статут на легендарни български победи от далечното минало на България са във фокуса на третата съвместна документална поредица на сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец" – „Средновековна слава“. Премиерата на образователния видеопроект ще се проведе на 21 ноември, от 19 часа, в Националния археологически музей в София.

След като през изминалите две години поредиците „Българско военно чудо“ и „Нашите пълководци“ заинтригуваха хиляди, сега третият образователен проект на ЗАД „Армеец“ и сдружение „Българска история“ ще се насочи към един още по-далечен период – Средновековна България. А целта му е да създаде вдъхновяващ и критичен поглед към онези бляскави моменти от историята на страната ни, които са поставяли България твърдо на картите на Балканите и Европа.

По време на премиерата ще бъдат представени част от анимационно-документалните видеа, а авторите ще разкажат какво предстои през годината. Входът за премиерата на „Средновековна слава“ е свободен.

Медийни партньори на новия образователен проект „Средновековна слава“ са националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-deteto.bg, Teenproblem.net, Offnews.bg, Chronicle.bg, Obekti.bg и Noviteroditeli.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Българофил преди 4 години
До булките и нейните шаферки, които ѝ пригласят:Свършиха ли ви 50-тачките от изборите, а? Сега ще си чакате 4 годинки и ще се дразните на хората, които не взимат пари за глас, учат, интересуват се, знаят си историята, комуникират с хора в родината и чужбина, карат кола на по-малко от 10 години и си купуват от скъпата бира. Някой долу бе писал, че като си начетен, парите сами ще дойдат при теб. Това 100 процента не знаеш какво означава, ама си остани здрав де, поне това да можеш ;)
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РОДолюбиеТези "коментари" са на почит в този сайт!И ги има под всяка статия!!!!
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. V cherkvite vse kartinki na dobre zakovani po darvetata...izobsto nema takviz kartinki v cherkvite i djamiite...
7
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Пазара ни е малък, пък и все още много хора пиратстват, иначе една стратегия по БГ историята би била прекрасна.
6
2
 
10
 
! Отговори
РОДолюбие преди 4 години
До Има разлика:---------------------Явно е, че НЕ си българин, но... тук не става въпрос за някакъв измислен образ '***'.Въпросната документална поредица се фокусира върху ИСТИНСКАТА българска история, и целта е "да се създаде вдъхновяващ и критичен поглед към онези бляскави моменти" от историята на българския народ!А родолюбието (национализмът) за нас, българите е чест, достойнство, любов и вярност към нашия народ и родина!!! Без минало, няма и бъдеще!
5
3
 
7
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
До Но 1, някаква си БулкаАло, булката, вземи с образовай първо, после парите лесно ще идват при теб, ако не, ти при тях. Ама без минало, човек е никой!*** само един цар знаят, Киро, и не са се оправили от постоянно крадене на 50-чки!Май е по-добре да знаеш за повече царе!Тогава и хората ще те уважават и пари ще ти дават!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да вземете една игра да направите ..
3
15
 
4
 
! Отговори
Има разлика преди 4 години
Докато едните гледат напред и нагоре, към бъдещето, вселената, *** се е вкопчил в историята си. Явно друго не му е останало. Не случайно националистическите нагласи са най-силни там, където нещата не вървят.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята помни смелите ,има разлика от силните на деня ,нали така.Вергилий има предвид нещо друго ,което птичия мозък на силните на деня гербери няма как да схванат.
1
16
 
14
 
! Отговори
Булката Беглец преди 4 години
Вместо да го занимавате с история от преди хиляда години, научете българина да изкарва пари и да разчита на себе си без все някой друг да му е виновен и ще напишем нова история по-добра. Да си знаем царете от едно време е добре но не слага петдесетака в портфейла. Само даскалите имат полза да приказват за тая история защото държавата им плаща щедро.