Патриарх Неофит се срещна с US-посланика Херо Мустафа

Църквата ни обслужва хиляди българи в САЩ, но се надява да се върнат
19 ное 2019 17:30,
29
Патриарх Неофит се срещна с US-посланика Херо Мустафа
Снимка: БПЦ

Българският патриарх Неофит прие днес новия посланик на САЩ у нас Нейно Превъзходителство Херо Мустафа. Срещата се състоя в Софийската св. митрополия, а на нея участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод. Това съобщиха от пресцентъра на Българската православна църква.

Още по темата

Нейно Превъзходителство изрази своята благодарност за възможността да се срещне и разговаря с предстоятеля на Българската православна църква в началото на своя мандат като посланик на САЩ в България. „Всеки ден се старая да отделям време да опозная вашия красив град, страната и прекрасните хора, които живеят тук”, каза г-жа Херо Мустафа. От своя страна патриарх Неофит обърна внимание на това, че страната ни има доста силна емиграция в Съединените щати, като допълни, че някои от нашите сънародници там са устроили добре своя живот в САЩ. „Мнозина са устроили своя живот на този континет. Успели са да устроят и своя духовен живот”, каза патриарх Неофит. Той допълни, че на територията на САЩ Българската православна църква има своя епархия, която обгрижва духовно хиляди българи. Той изрази и своите надежди някой ден сънародниците ни да се приберат в България.

Новата посланичка на САЩ у нас с трогателно видео

„Тази свързаност с историята я забелязвам навсякъде, не само в София, но и в цялата страна. Смятам, че е важно гражданите на всяка една държава да имат тези качества. Да бъдат горди със своята история, култура и традиции”, каза Нейно Превъзходителство. Тя сподели още, че първата й работа като дипломат е била в Гърция и допълни, че има опит от това колко важна е връзката на Православната църква в обществото.

На приема бе повдигнат и въпросът за бъдещи съвместни проекти и дейности. „Надяваме се във времето тук да имам възможността да допринеса за още по-голямо сплотяване на взаимоотншенията ни и подобряването на жизнения стандарт в региона”, каза още Нейно Превъзходителство.

Срещата завърши с пожелание за ползотворна работа, както и бяха изразени надежди за бъдещи срещи и реализирането на общи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посланичката е родом от Иракски Кюрдистан,Северен Ирак може да е заинтригувана и търси сходство между двата народа от древността.Там на местно ниво е известно, че сме древни братовчеди.Думата "херо"й е старобългарска,според писмени източници,означава герой,има и тракийски цар Херос.Имаме и някои сходства във фолклора.Българи които са живели в Иракски Кюрдистан намират доста близки думи и дори еднакви.Но сега е посланик на САЩ ,идва със съответната мисия,но се вижда нейния интерес към историята
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
CIA vs KGB
24
3
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
Засега тази кюрдиня е губернаторката на колонията булгейрия.Утре вдругиден ще бъде заместена от валията на вилайета румелия.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вероющите, дето са поствали по-долуРазбирам да вярваш, но вярата си е между теб и Бог. С тия проповеди звучите като психичноболни.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да я покръсти и да я именува Бойка Борисова!!!
21
6
 
3
 
! Отговори
20 преди 4 години
Американска тьотка.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Херо е посетила бастилията на КГБ'то в България !
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази защо гледа като извънземно на всички снимки?
18
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
След стискането от баце, сега искам патриарх Неофит да прегърне силно Мустафа и тя да се изгуби сред брадата му.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Берач на душиСлед обиколката с джипа завинаги така ще гледа вече.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много активна таз Мустафа.Не е току тъй таз работа. и не е за добро. Народно.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Херо,спри се малко имаш повече медиини изяви от "слънцето".
14
1
 
0
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
За посланици.
13
6
 
3
 
! Отговори
Не разбрал преди 4 години
Нейно Превъзходителство - това не е ли обръщение само между църковни служители? Иначе Без коментар, за мечтите на дядката към българските емигранти, че ще се завърнат.
12
2
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Патриархът е един достоен човек !!!
11
2
 
8
 
! Отговори
Андрешко преди 4 години
Когато не правим това, което наистина искаме, а работим за пари, защото парите съществуват ние създаваме Ад на Земята. Задайте си наистина въпроса какво щях да правя със живота си ако парите не съществуваха.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Андрешко и с пари и без пари, пак ще го мързи,...а ти искаш да ти робува и да сади цветя !
9
11
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
А Неофит /агент симеонов ДС/ още ли е подчинен на поп Киро- руския /КГБ/???
8
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Още е в шок.
7
9
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 4 години
Никой не е успял да устрои своя духовен живот. Какво ако парите не съществуваха изобщо ? Какво щяхме да правим тогава, какво щяхме да желаем ? Капитализма и неговият най-голям подръжник САЩ държат цялото човечество заробено вменявайки им желанието да притежават пари вместо да идат да садят цветя например и да превърнат планетата във Pайска градина и Божие царство.