Заради мизерията семейство на косъм да загуби децата си

Три месеца живели без ток, доброволци им помогнаха да се справят
Обновена: 19 ное 2019 10:16 | 19 ное 2019 10:15, Камелия Цветанова
66
Заради мизерията семейство на косъм да загуби децата си
Снимка: Къдър Нова тв

Семейство е на косъм да загуби децата си заради мизерия в дома, който обитават. То е 9-членно и е без ток от 3 месеца. Условия в дома им са повече от потресаващи.

Започнат е вече ремонт. Подът и таванът имат спешна нужда от ремонт. Трябва да се оправят стените, електрическата инсталация. Трябва да се сменят и електроуредите. Семейство е в това положение от 1994 година, когато са пострадали при тежки наводнения.

"Поддържам малко с ремонти, но не мога повече, нямам средства. Работя на две места, съпругата ми е настанена в белодробната болница в София. Дъщеря ми получава пенсия. Аз взимам заплата 600 лв. Като ходя да работя частно получавам допълнително средства - около 900 лв.", разказва бащата на децата пред Нова тв.

"Три месеца сме без ток, защото жена ми влезе в болница и всички пари отиват за нея. Тя не е здравноосигурена и всичко се плаща", допълва той.

От доброволческата инициатива на Лео Кадели "Приятели, помагайте" са започнали ремонти по къщата.

"Аз също съм от семейство със седем деца и сигурно и заради това така ме грабна случаят", призна той.

"Няма нужда от думи. Продължаваме по правилата, благодарение на добрите хора.  От 3 месеца нямат ток. Когато постъпи сигнала при мен, дойдох да проверя. Момиченцето рисуваше на тъмно в единия ъгъл. Стана ми абсолютно болно, до един час вече светеше лампата. Платихме тока и купихме хранителни продукти. От тогава организацията е на лице", споделя доброволецът Лео Кадели.

Ремонтът трябва да бъде завършен след 2 седмици.

Доброволци ще учат децата на труд, за да могат сами да изкарват прехраната си.

"Има една приказка в България – не дай рибата на гладния, а го научи да си я лови", каза Лео.

Семейството има две пълнолетни деца – едното живее в София, а другото в Ихтиман.

Пет от децата са непълнолетни и ходят на училище.

Търсят се още доброволци, които да помогнат със средства и с труд.

Основната организация ще бъде на 30 ноември и на 1 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ремонтдецадоброволци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
anon преди 4 години
Деца бяха на косъм да бъдат спасени от мизерията, но поради културни различия останаха в *** си.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На двама работещи родители с 9 деца българчета им отнемат децата,защото майката,поради своя майчин инстинкт удря социалната работничка,когато се опитва да им отнеме детето и социалните им отмъщават,като им взимат всичките деца,въпреки,че поддържат чисто и живеят под наем.Мисля,че бяха от Русе.Има и втори случай на отнети деца поради отмъщение,че майката обижда една от социалните работнички,поради майчинския си инстинкт!Какви злобни и отмъстителни хора наемате на работа в социалните?!
56
2
 
5
 
! Отговори
Ленин преди 4 години
Индийски "драми" от Факултета и Столипиново
55
6
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Добре браво за постъпката, само искам да вметна нещо бързо и до вестника. Спроед журналистическо разследване, същият лео кадели се издържа от тази уж фондация. Това му е бизнесът на човека бе, вие дарявате, той харчи както сметне за добре. Изритайте този шут от България, че май почна и на вестника като гербаджиите да дава пари за поръчкови статии!
54
2
 
1
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
Изгледах клипа и съм потресен.Такава мръсотия и неподдържано от години.Поне хигиената е нещо ,което не изисква много средства ,а желание .Мисля,че проблемът идва от това,че къщата е наследствена и не са си дали зор да я поддържат,това също се казва в клипа,за да не дойдат другите наследници и да си поискат дяловете.Нямам думи-да си оставиш децата в риск да живеят в съборетина,а токът е бил 382лв .
53
0
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 4 години
Видео има на страницата във фейсбук Лео Кадели "Приятели, помагайте".
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На видеото едно момиче си лежи с незаинтересована муцунка и си джитка на телефона..."Е пари за телефон има, а за ток не??? Интересно....Ще потърся видеото, но явно историята не е съвсем както я разказват тук.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах част от видеото...къщата и двора заринати с ***... да се бяха напънали за всичките тези години поне да подредят и поизчистят... доброволци ще им чистят... а и за толкова много години все една кофа боя ще се намери и ще се боядиса, ще се закове по някой пирон... пълно безхаберие... убедена съм, че кметът им е помагал+разни местни хора също. Има по разните страни нещо, наречено white scam...На видеото едно момиче си лежи с незаинтересована муцунка и си джитка на телефона...
50
1
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
До баба мараАко ги вземе и даде в приемни семейства, държавата ще плаща по мин. 1000лв. за дете за гледане - половината сума да се даде на родителите, семейството ще се справи. А с новата стратегия, между другото, разпоредител на тези средства са частните НПО-та и фондации, като те също ще дават преценка и кое дете е в риск. Познай от три пъти - ще има ли далавера?
49
3
 
13
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Видими резили!Еваларка бат Бойко, дай на дицата да идат асфалт!!!!Амероробите нал казаа чи са иде АСФАЛТ!После изборити стаат чОдеса! Воден рижим, вдигане на такси, данъци, болнични, преди изборите се почваха стадиони ся след 2 дена са спират! Чистит Бананинден! -4 милиона българи. Ден на БАНАНА и маймунити/матряла МУ!
48
12
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ето ви нагледен пример защо не трябва да се протестира против наредбата насоциалните служби да не вземат децата от семействата това семеиство ли екаква е съдбата на тези деца какво образование и възпитание ще получат сегаще им налеете пари които ще изядат и изпият и пак нищо въпроса не се решавапо този начин
47
0
 
22
 
! Отговори
Все на косъм преди 4 години
Какво трябва да стане за да се скъса въпросния косъм? Той май е стоменен!Утре да не ревнат пак всички които се разпознават в случая, че нещо се е случило с децата и някой лекар им е виновен! Ако влезе една европейска социална агенция, трябва държавата да гледа 80% от всички деца! Некадърните родители са престъпници, създаващи бъдещата *** на обществото!
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да, амаТОВА, КОЕТО КАЗВАШ НЕ ГО ПРИЕМАМ, АМА НИКАК, ЗАЩОТО САМО МАЛКА ЧАСТ ОТ ТОВА КОЕТО ЗНАМ- БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА СЕМЕЙСТВА С ТРИ ДЕЦА, 250ЛВ НА УЧЕНИК ЗА НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, 360ЛВ ЗА СЕЗОНА ЕНЕРГИЙНА ПОМОЩ, БЕЗРАБОТИЦАТА Е НАМАЛЯЛА НА 5%, АКО СИ НА БОРСАТА В ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ТИ СЕ ПЛАЩА, ИМА ЕВРОПРОГРАМИ КЪМ БЮРАТА ПО ТРУДА, КОИТО ПОДПОМАГАТ ЗАПОЧВАЩИЯТ БИЗНЕС, МОЖЕ БИ Е МАЛКО, НО НЕ Е БЕЗ ХИЧ.
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А заради мизерията кога ще почнете да взимате децата на ромите от гетата? Или май нещо не ви стиска а?
44
0
 
52
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
В блока ни младо семейство с три изпадна в подобна ситуация,наводниха се и в същото време съкратиха съпруга от работа.Отказаха всякакви парични помощи,съседи помогнахме с отстраняването на щетите,момичето няколко месеца чистеше входовете на блока срещу заплащане,докато съседка й гледаше бебето,друг комшия намери на момчето работа и си стъпиха на краката."Не му давай риба ,а въдица да си я хване"
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1ъПиташ защо държавата не вземе от нашите пари на данъкоплатци, за да възнагради безотговорността на родителите и да научи децата, че могат да създават каквито си щат проблеми, защото институциите са длъжни да им ги решат.Другият вариант е пак да се загребе с пълни шепи от нашите пари, но те да се дадат на някакви приемни семейства. Дали там децата ще бъдат приучени на отговорност, един Господ знае. Дали даването в приемни семейства вече е работеща далавераджийска схема, не знам.
42
4
 
36
 
! Отговори
?? преди 4 години
Получават детски,помощи,заплата и си държат децата без ток вече три месеца?Това не мога да го проумея!Мислят ли за децата си изобщо,как това им се отразява на психиката ,какви хора ще отгледат?25 години да мизерстваш и да създаваш деца,висша форма на егоизъм.На такива хора не мога да съчувствам,да беше временно изпаднали в нужда -да случва се ,ама това...
41
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 38Безотговорно ли?Много добре са си направили те сметката. Защо този не казва колко пари добавя държавата към неговите 900 лв, като ги взима от нашия джоб. И при това положение не си е плащал тока?!Жалко, че майката на 7-те деца се е разболяла тежко, но нали за това природата ни е дала мозък - за да преценяваме какви отговорности можем да поемем.Сега ще им търсят приемни семейства или ще настанят в социален дом и пак ние ще ги храним.
40
2
 
41
 
! Отговори
Да, ама преди 4 години
Някои се присмиват на българките за това, че раждат на 35-40 г. и ги обвиняват в кариеризъм. Всъщност, в над 90% от тези случаи хората отлагат създаването на дете и семейство, защото се стремят да осигурят условия за нормално отглеждане поне на едно дете. И не рядко става въпрос за двойки, които от години са заедно, но трудно успяват да изхранят дори и себе си.Така че, някак си не мога напълно да съчувствам на това семейство. Мъжът не казва на каква сума възлизат детските,помощите за многодетни
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕЗ 3О ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК БЪЛГАРИЯ ПРИЕМА ЗАКОН, КОЙТО ПОЗВОЛЯВА НА БЕДНИ СЕМЕЙСТВА ДА ПОСТРОЯТ ДОМ С ОПРЕДЕЛЕНА КВАДРАТУРА В ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ТОВА ПАРЦЕЛИ- ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ГЪБЕНИ МАХАЛИ- ПАРЦЕЛИТЕ СА БИЛЕ ГОЛЕМИ И СА ПОЗВОЛЯВАЛИ ХОРАТА ДА ОТГЛЕЖДАТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА СВОИТЕ ГОЛЕМИ СЕМЕЙСТВА- МИСЛЯ, ЧЕ ЗАКОНЪТ Е ПРИЕТ ПРЕЗ 1933Г. ПОТЪРСИ В ГУГЪЛ- ИМА ПОДРОБНОСТИ.