Защо почина 3-годишно дете? От Педиатричната болница говорят

Според родителите лекарите не му обърнали внимание навреме
Обновена: 19 ное 2019 19:53 | 19 ное 2019 19:45, Красимир Ангелов
34

Ден преди да приключи проверката на три болници, разпоредена от здравния министър заради смъртта на тригодишно дете, от една от болниците оправдаха действията си.

Още по темата
Според родителите лекарите от трите лечебни заведения не обърнали внимание на детето им навреме и затова се е стигнало до фаталния край. Момченцето не било прието в Педиатричната болница и от болница "Лозенец".

Състоянието на детето се влошава и родителите се върнали в Педиатрията, където този път е прието. Късно в четвъртък е преместено в "Пирогов", тъй като състоянието му се влошава.

От Педиатричната болница обясниха, че при първоначалния преглед детето не е имало симптоми, показващи тежкото му състояние.

Какво още казаха оттам вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
6
 
! Отговори
До 9 Анонимен преди 4 години
До НакраткоМи вземи си направление и отиди, тогава никой няма да ти иска 30 лева!И на мен майстор автомонтьор под 60 лева не ми е искал!1. Автомонтьорът не е на заплата към Здравната каса и не му плащам осигуровки. Ако клиентите не му плащат ще фалира. Не е като лекарите едновременно да цyцa и от частното и от държавното.2. Ако не ти ремонтира колата качествено може да стане катастрофа. Той носи също носи отговорност за човешки животи.
29
2
 
10
 
! Отговори
@Надя преди 4 години
Това е правилното поведение на лекар. Ако той/тя като човек е отговорен и съвестен, ще го държи ако трябва в коридора на системи, но ще го задържи, за да е под наблюдение. В Пирогов отделенията са някакъв ад откъм условия. Но спасяват хора. Макар и в пълна мизерия. Макар и спорно трезвени лекари в нощната смяна, макар и да са ужасно груби с пациентите и със семейството. Има статистика - ако ти се случи сърдечен арест в болница, шансът да оцелееш е в пъти по-голям от на улицата. И така.
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не измествайте проблема! Парите са важни, но моралът е още по- важен. Особено в лекарската професия. Лекар без морал е търгаш.
27
1
 
14
 
! Отговори
Надя преди 4 години
Зависи от това какъв човек е лекаря.Преди години в детското отделение на Сливенската болница детето ми стоя с часове на системи в сестринската стая,защото нямаше места в отделението,а докторката прецени че е опасно да ни отпрати в къщи и беше права.След няколко часа детето разви двустранна пневмония ,не можеше да диша и ако не бяхме там можеше да го няма сега.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НакраткоТочно това и аз казвам - не може да харчиш за здраве 20 пъти по-малко отколкото харчат холандците, а да очакваш холандско КАЧЕСТВО на услугата!
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарван гарвану око не вади! Лъжат мажат и се прикриват един друг и не им пука за хората, дори зя децата. Лекарката от педиатрията каза, че за да приеме това дете, трябвало да изпише ДЕЦА !!! А от болница Лозенец не търсете отговорност - тази болница е като свещена крава.
24
8
 
5
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
До АнонименПак пишеш глупости .Я вземи погледни колко са вноските в холандия за здавеопазване от хората.Не можеш да изкраваш колкото в България а да харчиш като в Холандия.Това е проста логика,другото е некадърност и популизъм.България никого не е отделяла повече пари за лечение от сега .И престани да оправдаваш некадърността на докторите с липсата на пари.Като не и стигат да се маха бе ,някои да я е карал на сила.Ама парите били малко ами изобр голем,свет голем.Ама нема кои да е я вземе.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НакраткоПрав сте за дъртите доктори!Виж, младите, те вземат по 50 стотинки! Аферим, нали така?
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Край 21Само да добавя към чудесния Ваш коментар - Лекарят Ви помага И толкова, колкото му позволите!Тоест, и от вас зависи развитието на заболяването и неговия финал (положителен или негативен)!Няма как да пиеш като сви*я, да смъркаш цигари, да се освинваш и да ти е виновен личния лекар само!!!
21
6
 
18
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Да си признаят, некадърност и немарливост! !!!!
20
8
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
А пък на 10 дето "мрази България" да му кажа да ходи да обича Пакистан. Да не мислиш че в САЩ, Германия, Франция и Швейцария не умират деца.А да се отървете от детински наивните представи за света и да си дадете сметка че деца винаги са умирали, умират и ще умират - така е устроен света и не ви е виновна България и не са ви виновни докторите.
19
17
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 години
На всеки който счита че докторите "малко ги бият" трябва да му се избият зъбите - превантивно за да не хапе.Доктора ти помага. Колкото е научил - толкова, колкото е кадърен толкова, както е намерил за добре - така. Той ти ПОМАГА. Колкото успее -толкова. Не можеш да налиташ на някой щото не ти ПОМАГА или ти помага лошо по твойте *** критерии.
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НакраткоТия проценти нали знаеш къде можеш да си ги ******?Истината е, че една болница в средно голям 300000 град в Холандия примерно, разполага с бюджет, равен на целия нашенски за здравеопазване!!!И как мислиш, дали холандските пенсионери имат повече болежки (респективно - разходи за здравната система), или нашите?
17
8
 
15
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
До АнонименНа докторите в България никога няма да им стигнат парите.Алчност.
16
10
 
2
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
До АнонименНай-много за здравеопазване като процент от БВП отделя Франция - 11.5%. Следващите най-високи коефициенти са в Германия (11.1%) и Швеция (11%). Процентът в България - 8.2, е съпоставим с Гърция - 8.3%, и Словения (8.5%), които са и единствените страни от Източна Европа пред нас по този показател. След нас са Ирландия - 7.4%, и още 11 държави членки, като Румъния е с най-ниското съотношение (5%). СТИГА СИ ПИСЪЛ ГЛУПОСТИ.
15
4
 
17
 
! Отговори
нищо общо преди 4 години
Нямат общо случаите - но може ли да няма резултат двайсет дни слез трагедията с детенцито от Кардам ? ? ? И неговите сестрички - и починалото момченце - отравяне ли е , облъчване ли . . . ? ? ? ? ? ! ! ! ! ! Все пак 21-и век , европейски съюз сме - някаква яснота няма ли вече ?
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматкаШматка,4 милиарда ги раздели на 7 милиона, и после на 365 дни в годината, и на 4 прегледа годишноЩе получиш даже и по-малко от един лев!
13
4
 
10
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
До АнонименДа бе да ,ако е нйкои по-млад деиствително няма да ми иска .На от тия дъртите няма насищане.Един такъв ми взе допълнително 10 лева за материали ,гастро беше .Защото ми е дал тоалетна хартия да се изчистя от гела.Направление ,и за там те гледат като извънземен демек от къде на къде.Та ме направиш някоя услуга на личния.
12
1
 
23
 
! Отговори
А Защо никой преди 4 години
Не казва как да постъпили лекарите в болница Лозенец.За мен те са не по -малко виновни.Кой корифей пусна дете с хеморагична пневмония за домашно лечение.Това е престъпна небрежност,дори престъпление.
11
4
 
13
 
! Отговори
недоучил медик преди 4 години
значи ""..не е имало симптоми,показващи тежестта на . . . . ."" - ами трудно нещо е диагнозата, още по-трудна е прогнозата ! ! ! Особено медицинската прогноза - и синоптичната де . . . . И няма как детенцето или близките да носят табелка ""помогнете - ще умра слез ШЕСТ -СЕДЕМ часа ! ! ! "" Господ до е на помощ !