"Щедрият вторник" - столично училище събира дарения за игрище

Всеки желаещ може да се включи в кампанията
20 ное 2019 11:35, Анисия Иванова
6
"Щедрият вторник" - столично училище събира дарения за игрище
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Щедрият вторник" е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Екип на Bulgaria ON AIR посети двора на столичното 7-мо СУ. Двор, който стана печално известен с това, че част от него се оказа заведение. След много съдебни битки дворът се връща към училището, но има нужда от облагородяване.

Имаме голямо задължение да научим децата на дарителство и съпричастност към каузи, категорични са учителите.

Председателят на училищното настоятелство Елица Баракова е и координатор на "Щедрият вторник" - денят, идващ след всеки "Черен петък", за да ни напомни, че трябва да бъдем щедри.

"Щедрият вторник" се опитваме да го направим ритуал за даряване. 30 училища набират пари за различни инициативи. Нашата мечта е да осигурим още едно волейболно игрище за децата ни. За децата е нужен по-добър двор.

Призоваваме хората да ни подкрепят, нашето училище има страница на две дарителски кампании. Имаме и дарителски SMS, може да ни изпратят DMS на 1777 с думата "седмо", обясни Баракова.

Директорът на училището Марусия Никова е категорична, че когато има желание от страна на учениците, то всичко друго се получава.

"В момента използваме волейболните игрища в нашите салони. Мечтата ни е да имаме такава площадка и на двора. Колегите по физическо възпитание са изключително дейни. Едната ни оферта в момента е към 10 хил. лева без мрежите. Очакваме следващата оферта. Ще е над 10 хил., защото ще предвидим и мрежи, за да не хвърчат топките в съседните дворове", каза Никова за зрителите на "България сутрин".

От училището са търсили помощ от институциите, но знаят, че не може да разчитат само на тях. Затова се опитват със собствени инициативи да си набавят необходимите средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Поспрете се, бе! преди 4 години
Апелирате родителите да купуват какво ли не.Изнудвате децата да се отказват от абитуриентския си бал, за да дадат парите в името на някаква кауза, но често пъти част от тези финансови средства се използват неизвестно как и от кого.Сега пък пари за игрище! Но докато то бъде изградено, ще завършат тези деца, от чийто залък искате да се откъснат парите за изграждането на съоръжението.Срам нямате ли?!?!?!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що ,да събирате ,боко раздава парите ни по афганистан и където си реши ,идете при него да огвърже торбата !!1
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това училище е държавно или общинско, а пак се проси като в Африка. Дворът е част от училището и не може да се третира катоничия земя за която съответните институции да си траят и да си правят оглушки. Оставили са децата да вършат тяхната работа , а те се правят на грижовни стопани. Излишно много чиновници в поредното министерство
3
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Имам спешна нужда от Делориън. Необходимата сума е 25 000$, която е непосилна за семейството ми. Помогнете, като изпратите sms с текст DMS DELOREAN на кратък номер 17 777
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!