В Монтанско: Строили къщи за гости, сега ще връщат 456 000 лв.

Това са наложените санкции от фонд "Земеделие" в Монтана
20 ное 2019 11:51, Ния Христова
40
В Монтанско: Строили къщи за гости, сега ще връщат 456 000 лв.
Снимка: Пиксабей

От фонд "Земеделие" в Монтана съобщиха, че собственици на къщи за гости ще трябва да връщат субсидии на стойност 456 000 лева. Санкционираните собственици са от Вършец и село Грошмин.

Санкциите са наложени заради липса на приходи, липса на активи, несъздадени работни места и създаване на изкуствено предимство за финансиране в противоречие с целите на Програмата за развитие на селските райони, по която са отпуснати средствата. 

Къщата за гости във Вършец е получила субсидия от 391 160 лева, а другата  - от 165 752 лева. Собствениците ще трябва да възстановят на 100 процента субсидиите, уточниха от фонда, цитирани от БТА.

По програмата за развитие на селските райони в област Монтана в периода 2007-2013 година са били подпомогнати 25 къщи за гости. Те са в общините Берковица, Вършец, Чипровци, Георги Дамяново, Лом и Бойчиновци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нали знаете, че такова финансиране се дава само срещу 30-40 процента кешбек за държавните хрантутници. Те пък се отчитат нагоре по веригата, та чак до властелинът на асфалта, кралят на сожука. Представяте ли си как бочко връща кешовицата и плаче с кървави сълзи.
28
1
 
4
 
! Отговори
odpo преди 4 години
До 30Защото къщите са законно построени, но не са ползвани по предназначение и не са изпълнили условията по договора осигурил им европейско финансиране
27
0
 
0
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Мама му стара, не умеете и да смятате...
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Активист на БКПЛъжеш!! Фонд Земеделие никога не е бил на Герб. Доскоро дори и Министерът на земеделието при ББ не бе от официалната коалиция. И при Калина Илиева. Факта, че протежиращата я, нищо, че стана вицепрезиден от ГЕРБ обърна палачинката. Имам съседка, дъщерята на която бе там експерт. Та много добре знам за кой ни агитираше да гласуваме.
25
0
 
9
 
! Отговори
гост преди 4 години
само така пада им се , хората цял живот изплащат малък апартамент а такива тарикати папкат чужди пари нека сега да връщат че даже и с лихвите ако не връщат конфискация и затвор
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешно е, ако не е трагично. Както и да го погледне човек, все пари на наши хора, сега, ама не бе, тва как е станало. Е, това не е ли за оставка на правителството? Е, тия средства кой ги контролира, или се хвърлят ей така на ***, кой хване. Вицове.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагВ министерствата са само такива като теб, нови гражданя. Ще ти дам пример, от всички мои съученици, само 1 има в АПИ. Уреди го жена му от В. Търново, та така са на 90% от министерствата и агенциите. Ама иначе софиянците са ти криви, прав е колегата по долу дето ти е написал за равновесието.
22
0
 
7
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Нищо няма да върнат. Ако не когато го направят покажете документите за това че са върнати да ги видим всички.
21
1
 
1
 
! Отговори
A преди 4 години
До Чиновник 8Да бе, да. Лажи Вере, лажи.
20
1
 
7
 
! Отговори
TROY преди 4 години
До ЕлемагПрав си по Априлци само софийски и варненски мутри със палати за стотици хиляди и милиони. Къщи за гости. Хахаха. Резиденции на мафиотите.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма евро глупост е това да развиваме туризъм, чрез къщи за гости. Каква печалба и колко години ще са нужни,за да се върне инвестицията?
18
5
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Глупости !!! Нищо няма да връщат-нали са роднини на ГЕРБ !!!
17
1
 
12
 
! Отговори
БирникЪ преди 4 години
По закона за подоходно облагане в този случай към главницата се добавят и 10% годишна лихва. Така че посочената сума реално трябва да е поне с 55-60% по-голяма!Или за "нашите" хора законите не важат?
16
3
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Аз на моите очи ли да вярвам бил съм на мястото миналата седмица и за магистралата чакъла се товареше на камионите и заминаваше по трасето.*** за вас са важни" по документи изрядно" така си и замина държавата ,че по документи всичко е в ред и според статистиката...Човека отдолу ти написа ,че депутат е раздавал парите за къщите.Не селския хитрец,който признавам си е цепнал половин кубик повече дръвца от колкото му е определил горския...Но тия да са "крадците" .По София мяра нямат бре!!!
15
5
 
7
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До ЕлемагА тези чиновници по министерствата в София, откъде са? От Марс ли са дошли или са от цяла България? И теб, ако те сложат там, и ти ще се скъсаш да крадеш. 80% от народа сте крадци и далавераджии, а по провинцията около 99% сте такива. А в река Вит не се добива баластра и вчера бяха показани документи и ясно беше обяснено какво, защо и от кого се прави, обаче пpocтите хора трудно схващате, особено, когато други *** хора вече са ви пуснали кьорфишеците по ТИЛИВИЗОРА.
14
4
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
До Софийска Баница:Искаш да кажеш,че всичко е построено без знанието на чиновниците и министерствата по София ли?Или не ти биндисва истината?Един комбайн не можеш да купиш и един голям язовир не можеш сдружение да вземе,без да видят в София,какво ще се *** за тях?Да така си пиша от примери,че са ми пред очите всеки ден!!!Ей ти и Боаза какво правят с реката без да мине Банкянския да са напрай на строг?Или ще твърдиш,че не е наясно що спестяват от баластра,та я копат от коритото направо!!!
13
17
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До ЕлемагАбе мишко, в Северозапада ще се оправите, когато се разделите със болшевишкия си манталитет и влезете в 21-и век. София не ви е виновна, че сте мързеливи, некадърни и чакате всичко наготово. Наготово ви даваха само през соца, а той приключи, преди 30 години.
12
1
 
14
 
! Отговори
Смехурко преди 4 години
Зле е - агенцията искаше 20 % кешбак + избрани от тях консултант, проектант и строителен надзор. Мухаааааа на връщащите - ако изобщо връщат...
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно всички "къщи за гости" с европейски пари да се отнемат от собствениците им защото е обществена тайна,че там няма случайни.На търг за продажба,От фонда "Земеделие'' и по-точно от тази която ДПС прати евродепутат в Брюксел раздаде пари на свой хора.Само семейството на лидера на ДПС-Кара'дерето има 4 такива къщи,че и МПСта пак с европейски пари.
10
0
 
5
 
! Отговори
ЕЛКА преди 4 години
165k+390k=555k..............