Община Ловеч в подкрепа на кампанията "Да! За Живот!"

Насърчава се донорството
21 ное 2019 17:22, Ния Христова
0
Община Ловеч в подкрепа на кампанията "Да! За Живот!"
Снимка: Булфото

Кметът на Община Ловеч подкрепи кампанията "Да! За Живот!", която има за цел да разяснява и популяризира значението на донорството, съобщават от администрацията в общината.

Кметът Корнелия Маринова, председателят на Общинскя съвет Петър Цолов, заместник- кметът Даниел Колев, както и други хора от общината са посетили организацията на Българския червен кръст в Ловеч. След кратка презентация за кампанията,са попълнили своите донорски карти, съобщават от БТА. По този начин декларират желанието си да станат донори при евентуалното настъпване на мозъчна смърт.

"Считам, че е важно да подкрепим акцията не само като попълним нашите карти, но и като популяризираме идеята, защото в България нямаме такава традиция, а е необходима. Взела съм съгласието и на останалите заместник-кметове, които днес отсъстват, смятам да поканя и други колеги да се присъединят към кампанията. За този проблем с липсата на достатъчно донори трябва да се говори, всички трябва да станем съпричастни. Защото даваме надежда на онези, които очакват втори шанс за живот, а те никак не са малко", е заявила Корнелия Маринова.

В България в момента за трансплантация чакат 1151 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари