Силна отрова за гризачи убила 9-годишния Стефчо от Кардам

Била сложена в дупки в стената, леглото на детето било опасно близо
Обновена: 21 ное 2019 13:24 | 21 ное 2019 13:15, Камелия Цветанова
48
Силна отрова за гризачи убила 9-годишния Стефчо от Кардам
Снимка: Кадър bTV

Силна отрова за гризачи най-вероятно е причината за смъртта на 9-годишният Стефчо от Кардам.

Това е една от водещите версии на експертите, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата


Момченцето почина в края на октомври.

Според Цацаров една от причините да се стигне до фаталния край са и недобрите битови условия, при които живее семейството.

"Иззети са от отвори в стената химически препарати със силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители. Основната версия по която се работи, е че тези препарати са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в помещението, поставени са в отвори, които са зазидани с кал в стената", обясни главният прокурор.

Той допълни, че става дума за много силно действащи отрови.

Леглото на починалото дете е било много близо до тях, като в резултата на това е настъпило силно отравяне дори при вдишването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отровите които се използват за складове не се купуват свободно от агроаптеките.Как са докопали подобна отрова полицията не казва.
41
0
 
5
 
! Отговори
Вълнаро преди 4 години
Има такива препарати, разлагат се под действието на влагата и отделят токсични газове, които обикновено действат кумулативно. Предполагам, че са сложили гранули Актепик или подобен препарат, напълно е възможно. Но те по принцип са първа категория и не би трябвало да са на свободна продажба.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Леле мале
39
3
 
3
 
! Отговори
С две думи... преди 4 години
... следствието се проточи твърде дълго . На ченгетата взе да им омръзва и затова бързат да претупат случая . Ако номера с отровата за гризачи не мине , ще последва солидната и убедителна теория за намеса на извънземни сили в убийството .
38
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Може и да има такива силни отрови ама нали първите изследвания категорично отхвърлиха отравянеЦоца ко прайш уе
37
5
 
5
 
! Отговори
Язе преди 4 години
Не знам отрова за гризачи, от която ще умре човек...камо ли от самото вдишване. Иначе историята става за някоя от книжките за Аладин...но дотам. Може пък цацата като приключи с аверите с разграбването на държавата да напише един сборник с Приказки от хиляда и една нощ.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бе важното е че на цвета й спасиха махмурлука с хеликоптер, пък що си е заминало детето какво толкова се интересувате. След година-две-пет ще излезе експертиза как всичко е 6 в доболничната и болничната помощ, а детето внезапно е развило емболия (най-удобното извинение за всички изпуснати пациенти), и готово
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Най вероятно"???? Колко време мина от смъртта на детето.Алхимиците не откриха ли какви отрови има в тялото му,че сме още в сферата на вероятностите.Каква е тая отрова,назовете я,която така се изпарявала,макар и зазидана в стената??? Случаят ми звучи,като пожара във влака преди години с жертви.Куп глупави версии изръсиха" дезодорантче в близост до парното..."
34
1
 
6
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
я дайте пак по подробно за отровата, кой е тоя дето я е наблъскал в стената и с какъв акъл? по принцип има такива отрови които се използват за дератизация на складове, кораби и т.н. това място където живее семейството не е ли обикновена къща?, а и те (тези пестициди) не са с толкова продължително действие (обгазяването на помещението не протича месеци и години)
33
1
 
4
 
! Отговори
Леле мале преди 4 години
Цялата държава - ***
32
12
 
13
 
! Отговори
Goko преди 4 години
Чудят се как да оправдаят лекарската безхаберност!
31
5
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А викаха, че наденицата била отровна или безалкохолното, което са пили. Това е подвеждане на разследващите органи. Много добре са знаели, какво се е случило, ама наденицата викали била виновна, трябва да бъдат осъдени всички възрастни в тази история. Те са убийците на детето!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз знам целите на медикамента, но освен за бременни в никой друг случай не е ясна причината за повръщането. Поддтискането му видяхме до какво води. Нещо друго да имашд а добавиш, щото явно си някакъв разбирач?
29
4
 
8
 
! Отговори
Ти нормален ли си? преди 4 години
До АнонименДеган се бие точно на повръщащи, защото неговата цел е точно това - да спре повръщането. Аман от разбирачи.
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе то дали е дишало отрова през стената или изпарения от Чернобил, не е ли редно да се разследва за престъпно бездействие лекарския екип? Деган не се бие никога на повръщащи - не знаеш защо повръщат. Може да е корем, може да е отрова (не баш зазидана).
27
3
 
33
 
! Отговори
MGM преди 4 години
Дори и Хорейшо ще ви се смее на тази история.
26
3
 
20
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Чудя се какво толкова се изследва-всяка отрова се отлага и оставя най многоо следа в косата ! Въпрос на изследване буквално за час ! А тука-пак Нови Искър !?!? А спец военните лаборатории ????????.......................
25
23
 
4
 
! Отговори
шоп преди 4 години
абе Айшето искала да ги трепе всичките и да ходи в чужбина, ама нещо се объркало. Не стигнала отровата.
24
4
 
31
 
! Отговори
? преди 4 години
А дядото и той ли е ровил в стената и е ял отрова? Смешни сте, това ли измисли Цацата?
23
23
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Как не съм знаел по рано че тва дете се занимава с пробване на отрови да ми каже с кво да пръскам картофа