Патриотите искат отлагане на Закона за социалните услуги

Според тях има текстове, които могат да се тълкуват двузначно
Обновена: 4 дек 2019 22:19 | 4 дек 2019 22:11, Нели Христова
4

"В обществото има едно определено напрежение, тъй като това засяга много фундаментални въпроси - семейството, децата, отношенията между семейството и държавата. В самия закон има текстове, които могат да се тълкуват двузначно и това налага прецезиране", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов. Днес "Обединените патриоти" внесоха в Народното събрание искане за отлагане с 6 месеца на Закона за социалните услуги. Целта е да се постигне достатъчно отворена дискусия за осъществяване на необходимите промени в спорните текстове.

По думите му един от проблемите, които партията е поставила пред новия социален министър е именно този закон и е постигнато съгласие, че трябва да бъде прецизиран, а това изисква време.

"Основното притеснение, което вълнува хората, е отношението между семейството и НПО-тата и държавата -  до каква степен могат да се намесват и при какви случаи закрилата на дете в риск може да се прилага. Трябва да бъдем изключително прецизни във формулировките", заяви Михов пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че случаят на масова психоза в Сливен, при който родители прибраха децата си от училище заради слухове, че ще им бъдат отнети, е показал чувствителността на обществото.

"Не вярвам някой сериозен политик или държавник да изповядва дори и мисълта, че социални работници могат да влязат и да отнемат детето просто поради някакви внушения", каза още зам.-председателят на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каква е целта на този и подобни закони е ясно - разрушаване на семейството, най добре въобще хората да не се женят и без деца и няма да имат проблеми. а ако някой има деца да му се отнемат. да се затрие напълно и това което е останало от България
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-болезнено е това, че думата "инвалид" вече се тълкува двузначно - дали е наистина човек с увреждания или е здрав хитряга, успял да се сдобие с ТЕЛК ?