Нищо работа! Тол таксата вдига цените на храните с до 2 ст./ кг

Аврамова: Темата да не се политизира, пътищата са на всички
30
Нищо работа! Тол таксата вдига цените на храните с до 2 ст./ кг
Снимка: БТА

Предложените тол такси няма да имат драстично негативно въздействие върху цените на стоките.

Това заяви регионалният министър Петя Аврамова по време на форум, като цитира анализи на експерти от Световната банка.

Още по темата
Максималното поскъпване на храните, които са на трапезата на българите, ще е с до 2 стотинки на килограм или литър. Министърът призова да не се спекулира със страховете на хората, предаде БТА.

Пътищата не са на ГЕРБ, нито на БСП, нито на една или друга парти, а на всички граждани и затова темата не бива да се политизира, допълни министърът.

Тя подчерта, че новата система за събиране на пътни такси се очаква да осигури постоянен и предсказуем източник на средства за ремонти и строителство на нови по-безопасни трасета.

Министърът призова всички, ангажирани с процеса, за максимална мобилизация, за да се изпълни планираното и системата да влезе в търговска експлоатация най-късно до 1 март 2020 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Африканеца преди 4 години
А защо толкова много пътува храната.Хляба в едно село от около 2000 човека,идва от ШЕСТ различни хлебозавода.Което не се продаде после си го взимат и не знам какво го правят.Е,преди имаше фурна,и хляб не застояваше.Само че да си фурнаджия сега е унизително.Друго си е да метеш няколко дена в месеца улиците и да си вземеш парите
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо толкова много се спекулира с тези тол такси. Да сигурно всичко ще поскъпне заради тях. Но защо,до сега нищо не се направи визирам Винетните такси за леки автомобили по пътищата. Никъкви ремонти!!! Нищо тук там някоя кръпка и това. Къде утидоха тези пари. Аз пътувам много по европа,и знам къде се плаща и какво се прави по пътищата. Главният въпрос е кога ще спрът да крадът. Не се ли наядоха вече. Винетки,пътен данък(а то дефакто няма пътища),но ние трябва да го плащаме. До кога.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неизвестен
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИЩО РАБОТА - ПРАВИЛНО ! НИЩО РАБОТА ЗА ПРО'СТО ОВЧЕ СТАДО, ТО ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕ КОЛКО ПРАВЯТ ТЕЗИ ДВЕ СТОТИНКИ УМНОЖЕНИ ПО МИЛИОНИ ? НИЩО РАБОТА, КАКТО Е НИЩО РАБОТА *** НАРОД ДА СИ ИЗБЕРЕ ПРОСТИ И КРАДЛИВИ УПРАВЛЯВАЩИ ! НИЩО РАБОТА ЗА СТАДО КОЕТО НИКОГА НЕ МОЖА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ДОРИ И ЖИВОТНИТЕ СЕ УЧАТ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ ! СЛЕДОВАТЕЛНО КАКВО СТЕ ВИЕ БЕ ? ВЕЧЕ И ОТ МЕДИИ ВИ КАЗВАТ: - НИЩО РАБОТА ЗА СЛЕДВАЩОТО НАГЛО ОГРАБВАНЕ НА БЕДНЯКА ?
19
1
 
11
 
! Отговори
Ха? преди 4 години
Ама не казва тези 2 стотинк на килограм - на метър ли ще ги начисляват, на километър ли?
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствено през краткото управление на Орешарски се намалиха цени-тези на тока.Но тиквената шайка хвърлиха огромни пари за "протести" и отново яхнаха простия народ.Честито!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сметката не им излиз - то това е за 'електората' - разликата ще отиде в няколко дълбоки джоба а пътищата ще са си все така трагични.
16
1
 
12
 
! Отговори
Сметката не им излиз преди 4 години
Превозени товари по вид на превоза, по общо тегло на превозените средства и по тип на превоза143 337.3 хиляди тона са превозени 2018 (https://nsi.bg/bg/content - Превозени товари по вид на превоза, по общо тегло на превозените средства и по тип на превоза)Нека някой да сметне дали по 2 стотинки на килограм се получават обеявените 746 Милиона?
15
2
 
9
 
! Отговори
въпросче преди 4 години
тока, водата и топлото са много евтини спрямо средноевропейските цени, кога ще ги дигат още?
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз вече съм измислил начин как да не плащам пътни такси. И засега работи безпроблемно при тестовете. . Нито един толтупань не би се е усъмнил даже, че нещо не е наред.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, оправи тея влакове ***. Чекам по гарите заради тия закъснениа и немооом да си свършим работа. Пиша на врачански диалект белким ме разбере
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аврамова: Темата да не се политизира, пътищата са на всички"Що не го каже на Бокича? :) Щото той не мисли така...
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не споменава за европейски доходи, нали?! А това беше първата им лъжа, когато насила ни натикаха в ЕС и НАТО. Търпим само негативи и загуби, а милиардите печалби си ги прибират властимащите и техните протежета фалшиви бизнесмени.
10
3
 
20
 
! Отговори
до 2 от сащ преди 4 години
сметката ти е много занижена - първо не включва течности и второ в Американски затвор е забранено да се сервира под 500 грама храна на ядене, т.е. 1500 грама на ден - имаше дела и в противен случай се счита за нарушаване на човешките права. Хаха, при мутрите дето ви управляват, скоро и 150 грама на ден, ще е много. Изградили сте си Затвор Под Открито Небе - да Ви е честито, но хранете мутрите с данъци, такси, акцизи, мита и т.н. до безкрай!
9
2
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тия "две стотинки" са абсолютна ГЛУПОСТ,измислена от Харема за да хвърли прах в очите на хората!!!..НЯМА НИКАКВА МЕТОДИКА,която в едно .."пазарно стопанство" ДА ОПРЕДЕЛЯ как и с колко ще се разклатят цените при всеки "гъзобрък" на.."Правителството"!!!..Те и за свинското квичеха,че немало да му са дигне цената с повече от 5 прочента,но то СКОЧИ С " процента!!!!..Да го дха тая "аврамова"!!!!..Или е "Авраамова"?..Соломончо,от твоя прайд ли е въпросната?
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спекулантите ще ги направят 2 лв. Така правят винаги у нас...
7
3
 
21
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
СЗО (Световната Здравна Организация) препоръчва да се пият по 3 лита вода на ден (горе долу 3 килограма). Умножено по 7 милиона и 2 стотинки на литър - прави някакви си 'мижави' 4,5 Милиона лева (на ден)! Естествено че за 'министър-калинка' това е нищо! А и хората не само от вода се нуждаят. Искат и да хапнат нещо, да се облекат, обуят. Ама те 'Калинките' бълха ги охапала от тези такси...
6
2
 
28
 
! Отговори
Ново Предложение преди 4 години
а кога ще таксуваме управляващите за Кило Сланина натрупана от угояването им като Коледни Пра сета?! Май е време да потърсим сметка!!
5
2
 
32
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
и не забравай това е отгоре на 20% ДДС - не само едно от най-високите ДДС в Света, но и почти никъде няма ДДС върху храните. В "бедна" Великобритания със закон е забранено ДДС-то и е 0% върху основните хранителни продукти - хляб, месо, мляко и млечни продукти и т.н.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е нищо работа, защо ще ги начислят и тях? По тяхната логика и тазгодишната инфлация от 40% също е нищо работа.