Армията с нов хеликоптер, повишава способностите ни

Получени са 2 оферти за патрулен кораб за ВМС
114
Армията с нов хеликоптер, повишава способностите ни
Снимка: МО

Военноморските ни сили имат нов хеликоптер.

"Днес виждаме резултата от усилията на Министерството на отбраната да приключи един дълъг и скъп спор между "Еърбъс Хеликоптерс" и българската държава. Постигнахме едно разумно и изгодно за двете страни решение, с което нашият флот се сдобива с един нов хеликоптер", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на церемонията за приемане на вертолет AS 365N3 "Dauphin" (Дофин) в състава на Морската вертолетна авиобаза "Чайка".

По думите му придобиването на въоръжение на новия хеликоптер е от съществено значение за повишаване на способностите на нашия флот и за увеличаване на възможностите на морската ни авиация.

Министърът посочи, че това дава основание на българските военни моряци да имат увереност при изпълнение както на основната мисия по защита на териториалната цялост и суверенитета на България, така и на съюзническите ни задължения.

Днес в 13.00 ч. приключи удълженият срок за подаване на оферти по проекта за придобиване на многофункционален патрулен кораб за ВМС, съобщиха от МО.

"В Министерството на отбраната са получени две оферти - от немска и от италианска фирма", съобщи Каракачанов в отговор на журналистически въпрос и посочи, че предстои отваряне, оценка и класиране на офертите от междуведомствената работна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фигуранти на кило
81
2
 
6
 
! Отговори
Мухахаха преди 4 години
Армията с нов хеликоптер ...... ми звучи като - Кола нов внос , с единствен предишен собственик - германска пенсионерка и РЕАЛНИ 57 хил. км. . Найлоните още стоят по седалките .Шкембе воевода пак намаза някаква комисионна ........
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една руска стрела и хеликопт.аут. милиони на вятъра,смях и плач
79
2
 
4
 
! Отговори
НРБ преди 4 години
За България е нужно една гвардейската рота , а не армия и загуба на пари !!! Без икономика и млади българи няма нужда от армия !!! Кой да пази и от кой да ни пази ???
78
4
 
11
 
! Отговори
NATO преди 4 години
Във връзка с това събитие, САЩ, Русия и Китай са се събрали на извънредно спешно заседание и са подписали пакт за взаимопомощ в случай, че България ги нападне.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76нееееее, шкембето се подсигури с огромни комисионни и продължава в тази посока (:
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ШКЕМБО СЕ ПОДСИГУРИ С ТЕЖКОТОНАЖЕН ХЕЛИКОПТЕР ЗА НЕГОВОТО ШКЕМБЕ ДА МУ МИСЛЯТ ПРОТИВНИЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ С ХИПЕРЗВУКОВИТЕ СИ РАКЕТИ КОИТО НЕ МОГАТ НА НИ УПЛАШАТ
75
2
 
15
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Колко струва това никому ненужно пъркало?Колко човешки живота щяха да бъдат спасени с тези пари?Някой знае ли?За скапаните Ф-16 /модел от 1974г/ вече знаем.Никой в ЕС и НАТО не си купува такива реликви ,а самото производство е спряно през 2005г.И затова ще чакаме 4-5 години ,за да ни сглобят някакви трошки в някой стар цех.
74
2
 
7
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
За да си повишим способностите, трябва да имаме поне 50 хеликоптера - ако останем само с един, точно в сюблимния момент някой русофил ще му спука гумата или ще му подреже перката и край! Същото се отнася и за самолетите - малката бройка ги прави лесно уязвими а голямата бройка е скъпа което означава, че по-добре да плащаме за танкове и въртолети, отколко за такива скъпи самолети!
73
0
 
7
 
! Отговори
до 70 преди 4 години
Смешен ставаш с тая пушка прочети малко пише в уикепедия това е вертолет за превоз на шапкаре!
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време Бойко каза, че предишните са купували само самолети с които да избягат а този вертолент не става ли за това !
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хеликоптера е ретро с първи полет януари 1975 г. за малките тука ще кажа тогава вашите баби са ходили на сладкарница с трамвай за 6 ст. и са пили боза за 6 ст. Не динозаврите са умрели преди това
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от Боко до Елдо - "строго секрекно" - Ердо, моля те, забрани прашките в търговската си мрежа, щото някой хлапак може да уцели без да иска нашия вЪртолет или най-най-най- модерните ни американски щайги Ф16 и да ги свали
69
1
 
10
 
! Отговори
дълбоко замислен преди 4 години
Ако към хеликоптера купят и една пушка няма да е лошо!
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не го боядисат в Розово. Искам да служа в джендърската ни армия която е командвана от такъв тлъст ***.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На света му се *** майката от как станаха модерни - Феминизъм ,Грийнпийс , други зелени мафиоти изнудвачи ,джендери недотаковани и сега нашия хеликоптер ще довърши света ;)
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Морската ни авиация се състои от 1 хеликоптер. Враговете ни треперят от страх.
65
1
 
9
 
! Отговори
джо преди 4 години
Хора, идват светли празници. Нали Военният министър трябва да се отчете с нещо пред моряците. Вие какво искате да им даде? ..... Флотилия ли? Едно мизерно хеликоптерче ще свърши работа, те и без друго някой аварираха, други загубихме в инциденти. Ако нямат кораби и спомагателна авиация то какъв ще е този Флот. Иначе министъра нищо не чини като повечето министри, но това е друга тема.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не списувайте на кирливица, ей!
63
1
 
6
 
! Отговори
Bylgarche преди 4 години
Mamo USA kato sa ni drugarcheta zaschto ne ni podarqvat nischto a sysedite pozlatixa,?