Блъснататата на спирка Симона излезе от кома, движи се сама

Предстоят й още няколко рехабилитационни дни и изписване
6 дек 2019 16:55, Анисия Иванова
5
Блъснататата на спирка Симона излезе от кома, движи се сама
Архив: Булфото

14-годишната Симона, която пострада тежко при ПТП на спирката на кино "Тракия" на 4 ноември тази година, вече не е пациент на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение /ОАРИЛ/ в МБАЛ "Света Анна - Варна", съобщиха от лечебното заведение.

След едномесечна битка за живота й, която реаниматорите проведоха, и след рехабилитационни процедури, проведени в ОАРИЛ, преди няколко часа Симона бе настанена за рехабилитация и възстановяване в Клиниката по неврохирургия на спешната варненска болница.

Още по темата

Симона напусна реанимацията, след като беше в продължителна кома. Тя вече е в състояние да се движи и самостоятелно, в ясно съзнание е, адекватна, контактна и усмихната.

В клиниката по неврохирургия тя няма да бъде подлагана на оперативни интервенции.

“Симона се движи много добре след рехабилитацията, която й е проведена в Реанимация. При нас предстоят още няколко рехабилитационни дни и изписване”, коментира д-р Ридиан Неделко от клиниката по неврохирургия на МБАЛ “Света Анна - Варна".

Друг млад пациент на МБАЛ “Света Анна" - Варна, Иван, който през лятото в тежка катастрофа загуби майка си и баба си, продължава да е в състояние на будна кома.

В резултат на адекватното лечение в клиниката по неврохирургия в рамките на повече от 6 месеца той подлежи на транспортиране до Германия, където да бъдат проведени следващите етапи от възстановяването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!Лекарите ли я върнаха от Оня свят?Сега си прочетете коментарите под новината за починалото от двустранна хеморагична пневмония дете, и се засрамете!
4
0
 
16
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 4 години
Да е ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕТО!!! БРАВО, НА ДОКТОРИТЕ ОТ СВ.АНА!!!766
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая една позитивна новина
2
0
 
20
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
Браво, да е жива и здрава, и родителите й да си отдъхнат. Успешно възстановяване
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО!!!!!