Радев за Мутафова: Безграничен талант, обичана от публиката!

Тя остава златна епоха в театъра и киното ни, написа президентът
6 дек 2019 10:30, Анисия Иванова
3
Радев за Мутафова: Безграничен талант, обичана от публиката!
Снимка: Facebook

С голямо прискърбие научих за загубата на Стоянка Мутафова – изключителна личност и творец. Призвана да дарява своя безграничен талант, обичана безрезервно от публиката, написа президентът Румен Радев във Facebook по повод смъртта на великата българска актриса.

"Успяваше да покаже по удивителен начин, че истинският извор на непрекъсващата и ярка човешка енергия е себераздаването.

Надарена с удивителната сила на таланта, изпълнена с обич и уважение към всеки зрител – така десетилетия наред Стоянка Мутафова владееше сцената на голямото изкуство. Тя се превърна в негов символ.

Още по темата

С нея всяка зала и всяка публика ставаше голяма, значима, одухотворена. Тя остава златна епоха в българския театър и кино.

Дълбок поклон и вечна памет!", написа президентът.

Актрисата почина рано тази сутрин в реанимацията на ВМА. До последно - на 97 години, тя играеше на сцената на Сатиричния театър, като тя е сред основателите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Батката преди 4 години
Госпожа СТИХИЙНО БЕДСТВИЕ - Наистина уникален талант! Родена за комедии , а и не само! ... Светъл й път! ... Но все пак е на 97 ... Миналата седмица и МАСТЪРА си отиде... И той си го каза приживе - НЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА МЕН , АЗ СЪМ СИ ЖИВЯЛ ТОЧНО КАКТО СЪМ СИ ИСКАЛ.. А защо забравихме Андрей Баташов , Чочо , Петя Дубарова ?!?! Някой сеща ли се за тях? А оставените да умрат в адска нищета - Антон Горчев , Катя Паскалева , Антоний Генов ... Още да изброявам ли ?!?! ... :( :( :( ......
2
6
 
7
 
! Отговори
Любимец 13 преди 4 години
Бог да я прости ! Като актриса - страхотен талант , особено в комедийни роли ! Като човек - май не чак толкова ..... С Калата май са били доста завистливи и злобнички... Особено към Апостол Карамитев и Георги Парцалев..... За щерка й - Муки ... Изобщо няма да коментираме! Там положението е много зле... Но като актьорски качества - наистина много добра ! Един по един големите ни имена ... И в културата... И в спорта... И в медицината... си отиват ! Какво обаче остава да ги замени , а? Май -НИЩО!!
1
5
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Цял ден ще се пише едно и също. Все едно някой ще каже нещо лошо за нея пред ... пресата. Жената беше голяма и всички го знаем. Не е нужно да пишете за всеки известен какво е казал по въпроса ...