Без тежки инциденти след падналия леден дъжд

От Центъра за безопасно движение доволни от организацията
8
Без тежки инциденти след падналия леден дъжд
Снимка: Теодора Аспарухова

Не са допуснати сериозни инциденти по пътищата след падналия леден дъжд в някои райони на страната, заяви инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасно движение по пътищата, съобщиха от МВР.

Още по темата
В рамките на днешния ден са регистрирани около 50 инцидента, но няма загинали хора и сериозно пострадали. Движението на АМ "Тракия" вече е възстановено, след като тази сутрин бе силно затруднено след пътен инцидент.

"През нощта падна леден дъжд. На магистрала "Тракия" движението беше изключително затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, така че да не се случат тежки инциденти“, посочи Близнаков.

По думите му благодарение на създадената организация са ангажирани много служители и в районите на Пазарджик и Пловдив са спрени тежките товарни автомобили. "Поетапно се възстановява и движението в района", допълнил Близнаков.

Той обясни още, че координационният център работи вече близо два месеца и в него си сътрудничат и координират усилия няколко институции, имащи пряко отношение към безопасността на движението по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече съвсем започват да се еб*ват с народа. Как без тежки инциденти бе? На Цариградско беше мазало, на Тракия беше мазало, на Калофер беше мазало...верно, няма загинали, ама тия катастрофи бяха всичко друго ама не и леки инциденти. За 200 км минато вчера видях потрошени поне 20 автомобила и 5 камиона. С хвърляне на прах в очите няма как да ни убедите, че всичко ви е наред, щото оаканите зад"ници намирисват неприятно
7
3
 
4
 
! Отговори
ha преди 4 години
Зѝимата ги изненада пак, нищо че е Декември. ТО за тях си е изненада ако вали сняг и лед. Понеже краля е слънце, та затова са изненадани. Те си мислят че той ще грее и няма да има зима а той си мисли че... всъщност той не може да мисли. И те така, затова е тази обърквация :D
6
2
 
11
 
! Отговори
Сова преди 4 години
Значи за вас няколко верижни с десетки коли тотал щета са си леки инциденти?! Добре. Явно на територията няма ли поне 30 жертви не се брои. Като в Индия.
5
3
 
11
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Всичко хубаво, ама на някои хора им загинаха спестяванията за пазниците за да си оправят превозните средства!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно за този черен лед ви бях писал преди време. Това е най коварното нещо което може да се срещне по пътищата. От черен лед може да ви спаси само много бавно каране на ниска предавка и без да пипате спирачките. В противен случай се случва това което се случи рано сутринта на бул. Ленин. Нанизани състезатели като свински чер, ва.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Пирогов колко пешеходци са приели със счупвания от поледицата?
2
4
 
29
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Ми то 'инцидент' ли е 30 коли нанизани, 30 километра стояща колона за половин ден и обходния път затворен? Виж - това в Хирошима бе инцидент...
1
9
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Браво!