Борисов на борда на самолетоносач на САЩ: НАТО ни е приоритет!

Премиерът увери, че ще продължим да участваме в мисии на Алианса
474
Борисов на борда на самолетоносач на САЩ: НАТО ни е приоритет!
Снимка: Правителствена пресслужба

Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на колективната отбрана на НАТО. Това заяви премиерът Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач "Хари С. Труман", където заедно с ръководената от него делегация участва в опознавателна обиколка в рамките на НАТО.

Заедно с българския премиер на самолетоносача на ВМС на САЩ бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Присъства и делегация от Република Северна Македония, ръководена от премиера Зоран Заев.

Министър-председателят изтъкна, че страната ни разглежда участието си в мисии и операции на НАТО като основен приоритет и възнамерява да запази ангажимента и приноса си към тях.

"България ще продължи да оказва подкрепа на усилията на Алианса към постигане на световен мир и сигурност", категоричен беше премиерът. Той акцентира и върху отличното сътрудничество между България и САЩ в редица сфери, което е от огромно значение на фона на предизвикателствата пред международната среда.

"Заедно сме по-силни във всички области – ние сме съюзници в НАТО, партньори в областта на отбраната, партньори в енергетиката, партньори в бизнеса и много повече. По вода и по суша, ние сме силни заедно", заяви американският посланик в България Херо Мустафа.

На борда на самолетоносача "Хари С. Труман" премиерът Борисов и ръководената от него делегация бяха заедно с делегация от Република Северна Македония и с представители на посолствата на САЩ в София и Скопие. Делегацията на Република Северна Македония включваше премиера Зоран Заев, председателя на парламента Талат Джафери, вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска и началника на отбраната генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски.

Адмиралът от ВМС на САЩ Джеймс Гордън Фогго III, командир на Военноморските сили на Съединените щати в Европа и Африка и командир на Съюзническото командване на силите в Неапол, приветства делегациите на борда.

"Хари С. Труман" е осмият самолетоносач от клас "Нимиц" на ВМС на САЩ, кръстен на 33-ия президент на Съединените щати. Понастоящем американският самолетоносач е в зоната на отговорност на Шести американски флот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Детска радос -на екскурзия до Средиземноморието !
383
0
 
0
 
! Отговори
Шишо преди 4 години
До Хер Флик невДянков: Ще ги пляскате ,само че първо се запасете с памперси ,че Черно море още мирише на *** от американските моряци! Тази година за това нямаше туристи !
382
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
господ да си влезне в ролятаче това банкянско алчно комунистче направо рязори народеца
381
7
 
2
 
! Отговори
Народе!!!... преди 4 години
До късно е вече!Османците ни заробват а московците ни закрепостяват чрез окупация-освобождение!Република Турция от 1923г няма нищо общо! Каквото за нас - такова и за тях!!!!!!Само в Турция е спасението ни! Ще плачим за турско!!!!
380
4
 
1
 
! Отговори
късно е вече! преди 4 години
До Мразя РусияКъсно го разбрахме заради платени те руски историци да намразим Султана-наш Бог!
379
3
 
3
 
! Отговори
братушките..... преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Кой наш възрожденец обича московците? нито Раковски,Ботев,Левски,Стамболов,Захари?Кого да слушаме? На кого да вярваме? Кого да обичаме?НА НИКОМУ НИЩО!!
378
0
 
1
 
! Отговори
всичко по реда си! преди 4 години
До Русофил-АнтипатриотКога и ние ще минем по реда си пред Путин?
377
3
 
4
 
! Отговори
българин в Русия!!! преди 4 години
До rusnakОще при отиването си там вече си ЧУЖДЕНЕЦ, ДИВЕРСАНТ И ШПИОНИН............Само за 5 минути ставаш с руснака приятел и след още 5 минути си на неговата масаСледващите 5 минути си на гости у дома му и след още 5 минути КГБ те арестува по донос.
376
1
 
1
 
! Отговори
руската мечка преди 4 години
До Русофил-Антипатриотнито с нея нито без нея! жалко, но факт! През турско бяхме много по-добре но уви!
375
0
 
5
 
! Отговори
американските евреи преди 4 години
До anonДнес съюзници а утре окупатори!
374
4
 
2
 
! Отговори
интереса преди 4 години
До късно е чадо!!!!Преди 70 години ни бомбардираха а сега се съюзяваме с еврейска колония........Само турчина 5 века ни е хранил и бранил от московските крепостни окупатори!Американците изтребиха индианците и сега е наш ред! Турция ни е майка-закрилница!
373
2
 
1
 
! Отговори
ТУРЦИЯ преди 4 години
Тя е най-верния ни съюзник 5 века и никога не е воювала с нас а ни БРАНЕШЕ и хранешеЗаради нашите хайдути и бунтовници народа ни е страдал и ги е мразел повече от турци!
372
3
 
1
 
! Отговори
московците преди 4 години
До ГЕРБ ИБРИЦИ- те ни вдигнаха априлското въстание с техните златни екатериновки!- те първи я започнаха руско-турската война за да ни освободят чрез окупация!- Те ни продадоха на берлинския и ни разделиха на парчета!- те воюваха срещу съединението и абдикираха първия ни княз Батенберг- Офицерските русофилски бунтове са тяхно дело, септемврийското въстание също!- Те отровиха Царя и Г.Димитров, обесиха Левски и убиха Стамболова!- те ни бомбардираха Варна и Балчик - окупираха ни така също?
371
0
 
2
 
! Отговори
На главата ми отгоре преди 4 години
До ГЕРБ ИБРИЦИНяма ли да се качиш?
370
0
 
2
 
! Отговори
Dimiter USA преди 4 години
A Shembe Voivoda malko taka da se sramuva ot snimkata ? A?
369
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 386Да,да от стотици км. ще бъде поразен ,само ,че ти май си с средновековието ,защото цялата ,,тумба" също може да поразява цели от стотици км.,както и ракетите и торпеда та изстреляни срещу ,,тъмната"!Ако не вярваш питай аржентинците които бяха попиляни през 1981год. от английска армада пратена от хиляди километри в аржентински води!
368
11
 
4
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
БРАВО !!! Б.Б. !!! Така се гради авторитет на ЕВРОПЕИСКА НАТОВСКА БГ ! ...Самолетоносача " Х. Труман " е 7-ят от класа.....а ако Корни е мин. председател КЪДЕ ще се снима - КУЗЯ го нарязаха за скрап.....а друг нямат !!! МЪКАаааа СЕВЕРОАЗИЯТСКА....русофилска !
367
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Този самолето носачСу 24 нали?
366
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румбата ще чу дадат да разгледа снимките.
365
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2019Национален придаъел е Борисов той предава българските интереси на запсдадо лога българските граждани ще търпят тъкъв предател на нацията ни???