5G е леко преекспониран феномен

Спас Иванов за възможностите на технологиите
11 дек 2019 10:54, Ния Христова
15

Експертът по киберсигурност Спас Иванов коментриа феномена 5G и неговото преекспониране.

"Мрежата отваря врати за технологии, които досега не бяха възможни за реализация, но те все още са далеч в бъдещето. Една от тях са автономните автомобили и автономният градски транспорт", каза Иванов в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Свободното адресно пространство е напълно изчерпано. Затова се създаде Интернет протокол версия 6 (IPv6) с цел всяко устройство в света да може да бъде обслужвано от нея", добави експертът по киберсигурност.

"В момента има огромен глас за изстрелване на спътници. Идеята на Илон Мъск е да създаде собствена инфраструктура. В Русия, ако се опитвате да продавате смартфон, например, трябва да върви с предварително одобрен от руското правителство софтуер, който трябва да бъде преинсталиран", обясни още Иванов.

Цялото интервю можете да гледате ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
5G има много преди 2 години
хляб да изяде. И сега обхвата е нестабилен, там където преди имах силно покритие на 4G, сега няма и 50% на 5G. Иначе рекламите си вървят и събират такси.....
15
0
 
1
 
! Отговори
Спас Иванов преди 4 години
Тоя гений на мисълта направо счупи ***. Къде вкара Русия, къде свърза 5G & IPv6, че и Илон Мъск. Всичко в рамките на 4 изречения.
14
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Ако не е ясно да обясня...... за да работи добре 5Г ще трябват антени почти на всеки блок :)
13
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До АнонименА ти с каква мощност мислиш,че излъчват в момента мобилките против волята ми ме облъчват. Все едно някой да пърди постоянно и да ми мирише...... Трябва да плащат за това на хора които не ползват гсм-и и тези лъчения са против волята им.... Примерно 5лв. на месец за това ,че ме лъчат без аз да искам !
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Би ли ми обяснил какво означава насочена антена в 20 гхз обхват? Аз все си мисля, че бъркаш малко. Смятам, доста по - важни са мощността на излъчването и разстоянието. Микровълновата печка е 800 вата поне. С 800 вата излъчвател вероятно ще мога да гледам филми, хоствани на луната. С добра антена, разбира се. Малко мислете преди да пишете.
11
0
 
1
 
! Отговори
Цанко преди 4 години
Голям страф браф с тия вълни, познавам хора които ги е страх от микровълнови печки и индукционни котлони но така е по света
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5G и IPv6има ли пилот в самолета
9
0
 
3
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен6 Деца не яде, но пие мозък, който и без това е кът в повечето от нас.
8
3
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Рекламни трикове. Само по себе си и 5000G не може да направи изброените неща. Какво ви дава това прехвалено "чудо"? Една по-висока скорост на предаване на данните и нищо повече. Е, добре, разширява възможностите на евентуалните приложения. Какво още ви "дава"? Много, много тумори в мозъка поради непосредственото излъчване на СВЧ в кратуните ви. Който е учил може да разбере, какво означава насочена антена в 20 GHz обхват. Все едно да си я пъхнеш (кратуната) в микровълновата печка.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спас Иванов - 5G е леко преекспониран феномен----------Сериозно???Абе, много станаха "Феномените", бе, Спасчо!!!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5G яде деца...
5
3
 
9
 
! Отговори
един преди 4 години
Като гледам колко вандали и *** има в България по-добре да има голям контрол. Но като гледам властите как контролират нещата може би по-добре да не е от нашите власти. Може да обявим война на Германия, да ни окупират и да ни управляват те.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кое му е преекспонираното на 5G не стана ясно? Тук говорим за революция в комуникациите, ако това е маловажно ОК, голям експерт се изровили.
3
2
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
5G системите ще направят възможни и следенето на микро чипове в реално време, като те могат да се слагат дори на хранителни продукти за да се следи дистрибуция, могат да се слагат на лични документи, могат да бъдат инжектирани с инжекция дори. Много са възможностите на 5G и повечето ще са обвързани с контрол....
2
2
 
5
 
! Отговори
У.Ю. преди 4 години
Лакей!
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако само 10% от вредите се окажат истина аз не бих нарекъл казуса "леко преекспониран"...