Властта развързва кесията: Кой колко получава и за какво?

Пари ще има за инфраструктура, медицинска апаратура, тол управлението...
98
Властта развързва кесията: Кой колко получава и за какво?
Снимка: БТА

С идването на края на годината, Министерският съвет започна да "развърва кесията". Правителството отпусна близо 280 млн. лв. за разплащане на строителни работи на републиканските пътища.
 
От тях 27 082 849 лв. са за изградения участък от АМ "Хемус" от Ябланица до Боаза и за модернизацията на АМ "Европа" в отсечката от Драгоман до Сливница.

Останалите 252 885 963 лв. са за ремонти на участъци от републиканската пътна мрежа. От тях за извършващите се аварийно-възстановителни дейности в тръбата за София на тунел "Витиня" са осигурени 10 млн. лв. Останалите средства са за ремонта и за текущото поддържане на пътни участъци, които са изключително натоварени целогодишно като: Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора, Омуртаг - Котел, Поликраище - Елена и др.

С друго решение правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2019 г. Средствата в размер на 34 000 000 лв. са за предвидени плащания за персонал по бюджета на МВР за настоящата година.

Осигурени са и близо 3 млн. лв. за медицинска апаратура за ВМА - дооборудване на операционни зали за извършване на чернодробни трансплантации и проследяване на пациенти в клиниката по реанимация.

С други 824 119 000 лв. се увеличава размерът на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството през 2019 г. Те са предвидени за сключване договори за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа.

До 49 415 820 лв. се отпускат за финансиране на Националното тол управление за 2019 г. Средствата са предназначени за текущи и капиталови разходи.

Правителството одобри и допълнителни разходи за 2019 г. в общ размер на 2 142 819 лв. за дължими плащания към бенефициенти по влезли в сила съдебни решения за отменени финансови корекции. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не дадат например 100 милиона за язовир Студена и да осигурят вода на перничани!? Защото ще трябва реално да ги изхарчат а въпроса е да ги откраднат
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нови 280 милиона наляти в Корупцията!Някои може ли да каже дали са дадени всичките по предназначение и нито лев не са откраднали
71
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Баш Тиквондур Комунопитекски: Докажи, че не си червен БКП национален предател и махни ДОД!! Нали уж години наред имаме излишък? Значи крадете повече от колкото ви е нужно от работещите! Значи трябва да се махне ДОД и по този начин на всички реално работещи ще им се вдигнат доходите с 10% без работодателите да го усетят!!! Докажи ни, че не си червен бе Тиквондур! Какво само за държавните *** и коалициония партньор от маалата си се замислил? След 10 години няма да има данъкоплатци в държавата!
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чия е кесията?Аз не получавам нищо от държавата само внасям.Само тези на държавна работа получават от нас частниците.А какво правят по цял ден?Бъркат си в носа и трият панталоните и роклите в столовете и бюрата по канцелариите.Утре обаче ще кажат,че имат по незнам колко години ТРУДОВ СТАЖ!А не са се трудили изобщо,а само са присъствали.Но идва времето,когато ще търсите частници като мен да работят и да пълнят кесията,но няма да има кой да се хване на тия шменти капели!
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мухобоиково г.рбераско недоразумение !!!
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не тяхната, ами нашата. 20% данък на лекарствата и храната го няма никъде в ЕС. Робска работа.
67
0
 
10
 
! Отговори
??? преди 4 години
Детска болница???
66
0
 
20
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Пенсия 250лв геноцид на стари хора?Сеелата немат влакове и път?
65
5
 
6
 
! Отговори
пари има бол преди 4 години
а като свършат Тиквата ще вземе нов заем, както правеше началника му Тодар Живкав, докато България фалира. След това обираш народа и го оставяш да духа супата, както стана с КТБ и останалите обществени тараши, където комуниста краде, а мутрата от ДС/СИК му затрива дирите, братя Галеви помните ги в кой затвор са настанени?
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а за съвсем нова детска болница ?
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Зозо - много би ми било интересно да науча от един полуумен определението за "***"?
62
2
 
25
 
! Отговори
правоверен гербер преди 4 години
Що за въпрос? Естествено ще даде на:беднитеболнитев нуждаумнитеможещитеА не на:Вальо ЗлатевДомусчиевТреисАмериканцитеПеевскиГлавболгарстойАртексЗетя СтенлиБързам та може да съм пропуснал някой. А от бързането да не би да съм разменил местата на списъците...
61
19
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахааа, червените кметове ще получат по един пожарникарски *** с панделка!!!Глад и лабуть за ***!!!
60
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ментора бай Иван - На пенсионера по 40 лева - на милионера по 40 милиона - Хвала а?
59
11
 
5
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 4 години
Щедър е нашия премиер, даже и на някои пенсионери даде туй-онуй!Хвала!
58
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей затова е здравословно да се сменят хората във властта. В един момент се самозабравят. Трябваше май да гласувам за Мая.
57
0
 
16
 
! Отговори
Столичанин преди 4 години
Първо искам ревизия на парите от зоните. Ама пълна обективна независима ревизия.
56
14
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Никога не сме били по-добре от 2008 г. насам. Предлагам да накараме кметовете на общини да работят за развитието на общината си и да се отчитат пред гражданите на всеки 3 месеца.
55
15
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Беден народ, а къта милиарди, шо не видите данните от банките?!
54
2
 
20
 
! Отговори
7 преди 4 години
От тези 280 млн половината са за властта -Боко и сие !А вие пенсионерите драпайте с 250 лв и пак гласувайте за тях !Нещастници ! Весела коледа !