ГЕРБ: Facebook атаки всяват страх от Закона за социалните услуги

Светлана Ангелова успокои, че деца няма да се отнемат
12 дек 2019 22:15,
29

"Няма нищо притеснително по отношение на Закона за социалните услуги. Има атака във Facebook, която цели да всява страх", каза за "Денят ON AIR" Светлана Ангелова от ГЕРБ. Тя коментира Законът за социалните услуги, заради който преди дни новият социален министър Деница Сачева успокои, че не предвижда да се отнемат деца.

Според министър Сачева тези "фалшиви новини“ за отнемането на деца идвали вероятно и от родители зад граница, които са имали досег с чужди социални служби.

По думите ѝ Законът не касаел семейните отношения и отнемането на деца, тези неща се уреждали с други закони, никъде в него не стоял въпросът за отнема на родителските права.

"Тази атака върви от февруари месец насам. Използва се незнанието на българските граждани по отношенеи на нормативната наредба, която касае родителството", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

"Oтглеждането на деца в семейна среда е неприкосновено", категорична беше Ангелова.

Според нея политически кръгове също се възползвали от страховете на хората, никое правителство нямало да позволи безпричинно отнемане на деца от родителите им.

"Ще се проведат редица срещи, за да бъдат успокоени хората", допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Yiskito преди 4 години
Заявяваме: Пълна отмяна на Закона за социалните услуги и промените в 29 нормативни акта в тази сфера! Незабавно!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малииии. Тези и двете веднага да си сменят дилърите!!!!
22
0
 
14
 
! Отговори
Minkov преди 4 години
Кога един политик лъже? Когато движи устните си!
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Използва се незнанието на българските граждани по отношенеи на нормативната наредбаНе! Не лъжи! Тоя скапан сайт не позволява да се копира текст от друг сайт, но ето разпоредбите от Закона за закрила на детето:чл. 25чл. 26чл. 27чл. 28чл. 31чл. 34ачл. 36ачл. 36гчл. 36дЕто линк към актуалния текс на закона: https://lex.bg/laws/ldoc/2134925825Я ми кажи пак, секретарко на незнайно кой, колко разбирате вие нормативната уредба и колко не я разбираме ние?
20
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите тук - вярно лош матр'ял. Абе, хора, вие до кой клас сте изкласили? Мисловна дейност развивате ли или само прехвърляте заглавията из фейсбук и повтаряте най-драматично звучащото, защото оказва най-силно дразнене на повърхностните нервни окончания на недоразвитата нервна система. Кой е заритал за децата ви, че чак да развива система за отнемането им! Хората се опитват да създадат условия за по-добро отглеждане и живот. Няма политика, няма световен заговор. Това е. Точка.
19
0
 
12
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Не е много добра лъжкиня - не смее да гледа нагло в камерата. Върти си очите навсякъде около нея. Трябва още да тренира.
18
1
 
15
 
! Отговори
барневернет преди 4 години
"в него не стоял въпросът за отнема на родителските права""Oтглеждането на деца в семейна среда е неприкосновено"охххх колко са верни и двете неща, но с маааалката подробност, че ако изведат *откраднат* детето ви, то няма да ви отнемат родителски права, а просто ще го гледа някой друг срещу заплащане в семейна среда, а биологичните родители ще имат право да го виждат по два пъти в годината. ух какви мазни мазни лъжи ръсят. как поне малко свян нямат
17
0
 
16
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Според нея политически кръгове също се възползвали от страховете на хората, никое правителство нямало да позволи безпричинно отнемане на деца от родителите им." - Това е ясно. Проблемът е, че хората ви познават добре вече и знаят, че ще си измислите причина. Намирането на причина е изключително лесно, когато си безпринципен.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) е хронично заболяване.
15
3
 
28
 
! Отговори
Внимание преди 4 години
***, спрете да ни правите на ***. Промените са приети тихомълком в Закона за закрила на детето още миналата година и ще бъдат в сила от 01.01.2020 г. Процедурата е следната - всеки може да подаде срещу вас анонимен сигнал, че тормозите детето си. В рамките на 24 ч. след постъпване на сигнала ви посещават чиновници и имат правото да отнемат детето, първо временно и после за постоянно.Фейсбук атаки... Как може да сте толкова прости и нагли!
14
1
 
24
 
! Отговори
Rock of ages преди 4 години
Как е възможно от ГЕРБ да правят толкова лъжливи коментари???!!! Законовите промени, предвидени в Закона за сициалните услуги засягат над 30 нормативни акта и ако не се отмени те влизат в сила от 01.01.2020!
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където са пипнали, блато е станало. Лошото е, че почти всичко объркаха.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези от ГЕРБ винаги хората са им виновни за това, че имат мнение.
11
1
 
32
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Вие гербавите сте пълен провал! Никога по-неграмотни лаици не са създавали закони!Всичките ви закони са некадърни и лобистки!Не ви е срам!
10
1
 
31
 
! Отговори
гого преди 4 години
Ако наистина нямаше да отнемат деца, за един ден може да променят текстовете, които притесняват родителите и да си продължат да крадат на спокойствие. Ама не ги променят, даже след масови протести и се правят на *** като повтарят едни и същи лъжи всеки ден в стил Гьобелс. Лошата новина за тях е , че абсолютно никой не им вярва, защото за 30 години народът разбра, че управниците не ги е грижа и грма за него, сега си берат плодовете, ако не се освестят скоро ще им търсят смека не само за децата
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това че ще отнемат деца е ясно това е и целта, другата е разрушаване на семейството, те и без това вече не се женят, дайте да довършим семейните нарълно. поръчка от либерастка европа. най смешното е че фейсбук им бил виновен и че хората пишат истината. що не вземете да съдите фейсбук?
8
1
 
32
 
! Отговори
Анелия преди 4 години
Единственото обяснение е че госпожата не е чела закона, или го е чела, но не е юрист. Пише го в закона точно че ИМА отнемане на деца. И за центрове за възрастни е, но през повечето време се подчертава за деца, които живеят с родителите си, не в домове.Имат право да влизат в дома ви редовно, това е изписано ясно, и да могат да проверяват всяка стая.
7
0
 
25
 
! Отговори
Цитат от фейсбук преди 4 години
Защо ето този анализ не се говори в ефир ?https://spasibg.wordpress/.../noviat-zakon-za.../ЯСНО подчертани, ключови моменти от законите!!!!!Никога! Абсолютно никога подобна жалка инсинуация, не може да заблуди човек зад телевизора, който си е направил усилието да прочете причините за протеста на гражданите !!!Предоставям ОФИЦИАЛНИТЕ източници!1: https://lex.bg/bg/laws/ldoc/21371919142: https://lex.bg/laws/ldoc/21349258253: https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp..
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова сте смешни, че чак сте жалки. Те деца и сега се отнемат,ама нямате доблестта да излезете очи в очи да проведете диалог с хората! Страх ви е за кокъла и всячески манипулирате народа, за да не го изпуснете!
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен. преди 4 години
Как така чужди социални служби отнемат български деца??? А къде са българските служби в носовете ли си бъркат?