Как влияе студът и мръсният въздух на кожата ни?

Д-р Весела Райкова съветва от какво да се пазим
13 дек 2019 09:46, Ния Христова
3
Как влияе студът и мръсният въздух на кожата ни?

Ниските температури, както и мръсният въздух имат огромно влияние върху кожата ни като я изсушават, коментира Д-р Весела Райкова в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

"Няма начин кожата да не получи въздействието на всичките негативи, които са в околността. Мръсният въздух и влажното време правят така, че микроорганизмите и праховите частици да се задържат много по-дълго време във въздуха и по такъв начин кожата ни остава по-дълго време под тези негативни фактори", коментира дерматологът д-р Весела Райкова.

Според Д-р Райкова, когато температурите паднат и въздухът стане по-мръсен, кожата става много по-чувствителна и може да се получи раздразнение, да се появат зачервяване и пъпки. 

Още по темата

"Задължително е да почистваме кожата си сутрин и вечер. И мъжете, и жените имаме кожа, която се среща с факторите на външната среда. Всичко влияе. Кожата, която е здрава, има нужда от нормална хидратация, а тези, които са по-чувствителни, имат нужда от по-специфично обгрижване", обясни дерматологът.

Д-р Райкова посъветва през пролетния и есенно- зимния сезон да използваме продукти на по-мазна основа. По този начин ще се създаде защитен филтър върху кожата. А през летния сезон е добре да се използват продукти с по- лека текстура.

Дерматологът препоръчва да се използват продукти от аптечната мрежа, тъй като те са дерматологично тествани и безопасни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кожата е главен индикатор, ако нещо нередно става в организма. Мислете с тия глави.
1
0
 
0
 
! Отговори
озадачен преди 4 години
Това нещо голо ли се разхожда по това време на годината та студът и мръсният въздух и влияят на кожата???