Социалните помощи ще бъдат платени преди Коледа

Някои вече са ги получили, други още чакат
8
Социалните помощи ще бъдат платени преди Коледа
Снимка: Блфото, архив

Всички социални помощи за ноември ще бъдат платени преди коледните празници, увериха от Агенцията за социално подпомагане. Хората, които вземат парите си чрез Български пощи, могат да ги получат до 20-и декември включително.

Това е последният ден на плащане през пощенските станции, каза Виктория Тахова, заместник-директор на Агенцията.

"Плащането вече започна и то върви в "Български пощи", от 13-о до 20-о число. Ще се постараем всички помощи да бъдат изплатени преди празниците, за да могат хората да ги ползват целево. Всички социални помощи, които се изплащат в "Български пощи", останалите хора, които са заявили плащане по дебитна карта, вече трябва да са заредени техните карти. Тези, които получават в "Български пощи", трябва да отидат и да получат средствата си. Ако не, ще бъдат депонирани в следващия месец, лицата няма да ги загубят", обясни тя.

252 000 заявления за отпускане на помощи за топло са одобрени през настоящия отоплителен сезон. Това е с 51 000 повече от миналата зима. Общата сума за петте студени месеца от ноември до март е 465 лева, тя вече е преведена авансово на всеки одобрен.

Парите тази година са с 92 лева повече от предходната, тъй като се покриват 500 киловатчаса електроенергия на месец, при новите по-високи цени на тока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Аааа, ще бъдат 2000 лв средна заплата, ноооов следващия ни мандат!Вие си знаете-за нас да гласувате!
3
0
 
8
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
А други, дето са работещи, ще чакат заплатите си след Нова година. А помощите са платени, защото *** се отчетоха добре на изборите. Гласувайте за бате Лойко.
2
0
 
12
 
! Отговори
TYRPENIE преди 4 години
Социалните Помощи се Превеждат от НОИ на Социалното Министерсство , след това на Агенцията за социално Подпомагане .А Извора е Работниците - Те Превеждат в НОИ .За това е Забавянето за *социално слабите* братя Роми - Слепи и с Имения за по 1 милион Евро .
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А такаааа,дайте на електрато пари за добро представяне на изборитеее!