МВР започва акция по пътна безопасност

Тя ще се проведе в цялата страна
14 дек 2019 16:15, Нели Христова
21
МВР започва акция по пътна безопасност
Снимка: Pixabay

По разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов тази вечер започва операция на МВР по пътната безопасност в цялата страна.

Допълнителни полицейски екипи от почиващите смени ще бъдат разположени по местата с най-голяма концентрация с ПТП. За предстоящата акция бе съобщено днес при представянето на новия Национален координационен център за безопасно движение по пътищата , който функционира от два месеца.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че в четвъртък и петък е констатирано усложняване на пътната обстановка и възходяща тенденция на инциденти. Това е наложило допълнително да бъдат взети мерки - включване на полицейски екипи от почиващите смени.

По празниците традиционно също ще има засилено полицейско присъствие по пътищата.
Около 30 млн.лв. са събраните до момента глоби от нарушения, съобщи министър Маринов.

Идеята за Националния координационен център е на едно място да работят институциите, които имат отношение към контрола по пътищата и дейностите, свързани с пътната безопасност, обясни при представянето вътрешният министър. В него съвместяват усилията си МВР, АПИ, пожарната служба, ДАИ. Идеята е да се получава бърза информация, за да се намалят щетите, посочи Маринов. Освен това центърът има достъп и до всички пунктове, които извършват годишни прегледи на леки и тежкотоварни автомобили, следи се къде се провеждат ремонтни работи.

Центърът е отворен както за гражданите, така и за медиите.

В момента, в който се получи сигнал на тел.112, той постъпва веднага в координационното звено, информира Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от МВР преди 4 години
МВР е основен виновник за исключително тежкото увреждане на Земят аи климата в България.С нагъл полицейски рекет и разоряващи глобио принудиха милиони водачи да увреждат тежко биосферата с включени скенери и фарове денем и нощем и налепени на предни стъкла налго престъпни холограмни оръжия.Тежко вредни камери увреждат всикчи водачи и пътници. Опасни са и новите терористични техники за ТОЛ системата
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като под акция разбирайте не че ще застанат на кръстовища или пътища с повишена опасност, а че ще се скрият в храстите с радари. Само че глобата, която всеки ще получи след 1 месец с нищо няма да му опази живота днес. За да има ефект, трябва да са видими ,буквално на всяко кръстовище и на всеки скоростен път където има чести катастрофи. И да стоят там денонощно.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мафията, която ни язди отново са и дотрябвали ПАРИИИИ !
17
0
 
4
 
! Отговори
кот тако преди 4 години
ще затегнат контрола като дадът няколко смени повече отчетат няколко глоби над това което и м се изискваняколко извънредни часа на крак ръцете зад гърба повъртващи стоп палката гледащи лошо докато не премине чудото ...и след три дни старата песен на нов глас връъъм
16
0
 
3
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Напълно съгласен с 11.Стига с тея акции.А като няма акции, ко правите? Просто започнете да работите всеки ден, като другите хора!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По *** премиер няма никоя друга държава!!!!! Това е най лошото , най некомпетентното правителство в света.В една по-нормална държава при ползване на телефон,таблет,навигация и др те спират и докато не платиш 116 евро не те пускат ако не платиш колата се кара на паркинг и сметката става 500 евра.В *** на Б.Б всички говорят и карат и се избиват и това пред погледа на полицаите.В България 70% от шофиращите говорят,или пишат .
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е причината и кое следствието? Може би наличието на КАТ на определени места увеличава катастрофите там и затова там има по-голяма концентрация на ПТП-та.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не преработите ей....
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готово!Ноу проблем. Започват да работят хората.
11
0
 
16
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Абе това МВР-то нема ли си истинска работа? Само "акции" и въздух под налягане. А докато правят акции - дупките и катастрофите се увеличават. Чакайте да кажа 'Слава на Герб' да не почнат да ме банват или слагат минуси...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще почнат да правят акции за качествените пътища? Пътя София - Владая го правиха миналата година и вечер нито маркировка се вижда нито мантинела.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събраха 30 милиона а умрелите се увеличават. Кое е по важно милионите или жертвите. Какво ще ги уплашат глобите за тези които карат автомобили за 100 000 лв. Та той разполага с 1000 лв джобни. Аз ще се замисля как да карам като знам че нямам пари за закуска. Никой и нищо неможе да ги уплаши паралиите. Точно те си позволяват да се гъбаркат с полицаите. Газ на масури и се подиграват с всички останали. На магистрала карам с 110 защото не искам да убия семейството си но ме задминават с 180 км.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От векове е известно, че от който нищо не става, го вземат за кияк в милицията. Затова резултатите са такива. Важното е камерите да снимат и да има отчисленията за банкянския папуняк. А сега поредната милиционерска глупост, почиващите щели да дежурят. А те кога ще почиват, когато са редовна смяна сигурно. Само като видиш шофьора на мето и оня дето може да играе извънземен без костюм,много неща се изясняват.
7
0
 
18
 
! Отговори
BB преди 4 години
Доста прости хора се добраха до власта
6
1
 
10
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
Тая заран камера на куките святкаше като на моден подиум !!!! Варна , подхода за Аспарухов мост , път с по три ленти в посока и зелен остров помежду им И ОГРАНИЧЕНИЕ ......... 40 !!!!!!!
5
0
 
10
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
МЕТО меверееца не му пука за хората , той пълни касичката на #ТОЙ !!!!! - сам каза 30 млн събрал
4
1
 
10
 
! Отговори
ответен удар преди 4 години
Сега дали Дядо Коледа ще ви донесе нещо никак не е сигурно - тия обаче със сигурност ще ви отнесат нещо......нЕма лабаво ! ! !
3
1
 
18
 
! Отговори
Търтей преди 4 години
Пак ли?до кога ще се подиграват с народа?Точно по времето на поредната акция на МВР станаха най страшните катастрофи!?
2
1
 
17
 
! Отговори
факт преди 4 години
С пиар акции нищо няма да стане,трябва работа и реформи в пътна полиция.....
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А до сега какво правеха. Нали за това получават заплати.