Очаква ни топла седмица с температури между 10 и 18 градуса

Утре времето ще е предимно слънчево
14 дек 2019 15:45, Нели Христова
1
Очаква ни топла седмица с температури между 10 и 18 градуса
Снимка: Pixabay

Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

През нощта и в сутрешните часове облачността ще е променлива. В Източна България на места все още ще превалява. В Западна България ще духа слаб югозападен, а в Източна - северозападен вятър. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, по Черноморието до 7-8 градуса. В София около един градус.

През деня облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в София около 10 градуса.

По Черноморието преди обяд все още ще превалява. Около и след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен, а по билата - до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7 градуса, на 2000 метра - около 2градуса.

В началото на следващата седмица от югозапад ще се пренасят топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост.

Дневните температури там ще остават по-ниски, до 7-10 градуса. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево и ще се затопли чувствително, особено в планините и в Предбалкана, където температурите ще бъдат значително по-високи от обичайните, като максималните ще достигат на места 15-18 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
М.Празник-ов преди 4 години
ама че топла седмица,човек да спи навън.Топла ще е май.Има ли Р има студ