Медсестри на палатки през нощта пред Министерския съвет

Ще получат ли достойно заплащане за труда си?
41

Петият национален протест на медиците в София продължава. Недоволството на здравните медици започна по обед и ще продължи в палатков лагер през нощта пред Министерския съвет.
Още по темата
Те очакват да бъдат приети от министър-председателя Борисов. Протестът днес премина и под формата на шествие, блокиран беше бул. "Дондуков".

Исканията на медиците са за реформа в системата - по-високо заплащане на основното им възнаграждение и на нощния труд, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

"Колкото и милиони да се отпускат в това здравеопазване, те потъват като каца в дъно. Тези пари, ако няма правила, по които да се разпределят, те са публични средства – искаме да има строго фиксирани праивла, по които да се разпределят, за да сме сигурни, че наистина ще отидат там, където трябва", заяви медицинската сестра Мая Илиева.

"Няма как една медицинска сестра да получава 650 лв основна заплата. Нашето искане е от две минимални работни, обвързани със закон за всеки специалист по здравни грижи, независмо от звеното, в което работи. А оттам нататък за допълнително като нощен труд, интензивни грижи и т.н. да се получава допълнително възнаграждение", обясни Мария Николова от УМБАЛ-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
БГ преди 4 години
По-добре британски , и друг паспорт ,но не български.
30
1
 
0
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 8 За Герб е ясно. Да ги махнем. А с БСП какво да правим ? Помагат ли или вредят ?
29
1
 
3
 
! Отговори
тцтц преди 4 години
абе хора да ви питам , що никой не протестира лятото бе !? излезте лятоска на платки блокирайте цялата държава и магистралите за морето включително да видят чужденците целият цирк и кажете премиерът ни е измамник ама ние ше си го излекуваме ама на плакати го напишете и не пускайте другите мишоци политици да ви яхнат недоволството щот онзи мустакат сом Курнеля веднага ше се появи да се облажи тя непукист и нахлница и същата измамница. та лятос е келепира от протеста сега е студено
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще усетите уязвяващата ирония и политическото високомерие на премиера и ще разберете, че имате само един вариант да работите и да сте добре навсякъде по света , но не и тук .
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
zakrivai bolnici, sakrastavai medsestri. naselenieto namaliava i ozdraviava.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обърквания да си вземе хапчета и да иде на лекар. Всеки който протестира е превратаджия и разваля рахата на шайката тъй ли? Ами живей тогава ти с 600-700лв на месец
25
3
 
6
 
! Отговори
z342455 преди 4 години
Протестърката , която даваше интервюта на медиите снощи,е известната ромка "Саки" от Никопол . Пенсионерка ,завършила е преди 45 год. Техникум за Мед. сестри. Активистка на ДПС.
24
8
 
7
 
! Отговори
Горанов преди 4 години
Пари,пари,заплати откъде? Искайте пари от централата на БСП,които раздаваха България на нейните най верни кучета като Баневи!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Синдикати също имат.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези мед. сестри нямат ли работодатели, че висят пред Министерския съвет?
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баба мараНе е в тяхната компетенция да преценяват, как и защо са слагани стендовете. За това винете конкретни "лекари". А освен това, някакви последици от това, че обществото е информирано за стендовете да виждате? Дори и да е информирано, съвременното общество е инертно и импотентно.
20
5
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
защо не информираха обществото че се слагат стендове на здрави хора а сегаса излезнали за пари
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми,сестричките като са на палатков лагер,докторите на сухо ли ще останат?
18
5
 
23
 
! Отговори
! преди 4 години
Ако бяхме читав народ, а не злобно племе, щяхме да подкрепяме всеки един протест за доходи. Днес на сестри, утре на касиери, на снабдители и т.н. За да сме бедни, сами сме виновни. Дърпане в катрана на всеки, който дръзне да поиска.
17
7
 
16
 
! Отговори
аз преди 4 години
Аз пък се чудя- за сестрите, че молят за заплати- плюете, а за учителите, дето тихомълком им качват с 20 % парите, даже без да стачкуват- си траете. Нищо, че децата не знаят кой е Вазов и пишат "4" и "6", вместо буквите. А отделно, въпреки заплатите им, пак децата се налага да доучват на частно!!!!!!
16
3
 
9
 
! Отговори
оцелял българин преди 4 години
"Кой не скача е червен! "Някои от плачещите не помнят, но техните родители помнят много добре какво са искали да получите, когато четата на ДрагалЪФкия Ай дук се възкачи и изкорми държавата.Сега го имате "жадуваният " капитализЪм! Хайде сега пейте и скачайте след мен:"Кой не скача е червен! "
15
5
 
10
 
! Отговори
трудно схващаш преди 4 години
До Роб на влаЗта За 650 лв. толкоз! Ако им направят заплатите двойни, ще работят, като роботи, защото знаят, че ай са сгафили, ай следващата чака и изпускат добрите пари. Близко е до акъла! Колкото повече се подиграваш с труда на някого, толкова той си го връща тъпкано.
14
7
 
10
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Хубаво ....Ние хората Ви подкрепяме.Лошото е че като отидеш в държавната болницата и като натиснеш звънеца сестра или не идва или ако дойде ти се накара ,зящо си се развънял и е винаги крива.Предполагам часните болници не стачкуват защото там фърчаха сестрите .....
13
7
 
4
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Няма управия у тая държава.Значи депутат взема скромно три средни заплати ,а тия ми реват за две минимални заплати.
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На следващите избори пак гласувайте с двете ръце за Герб. Не се научи еййй