Зимният сезон започна. Кога ще са ясни цените на лифт картите?

Проблем е, че още не знаем колко ще струват, смятат експерти
16 дек 2019 09:28, Ния Христова
2

Два от най-големите ни ски и SPA курорти имат големи надежди за зимния сезон тази година. Топлата зима, която метереолозите предвиждат през декември, може обаче да предизвика проблеми за тазгодишния ски сезон.

"Тази година за пръв път имаме огромен проблем, че още не знаем цените на лифт картите в Банско и Боровец. Въпросът е какви изводи ще си направят ски туроператорите. България загуби големи туроператори в последните години. Позиционираме се като регионален ски курорт", коментира Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори в ефира на Bulgaria ON AIR.

Липсата на цени за лифт картите изненадва Румен Драганов от Националния борд по туризъм. Забавянето започва да тревожи и туроператорите.

"Зимният сезон се движи общо взето добре. Очакваме през зимата да имаме около 1,6 млн. души, които ще влязат от чужбина. Още сме в есенния туристически сезон. Зимата за нас като сезон е между 22 декември и 22 март", коментира доц. Драганов. Той добави, че е грешка да се концентрираме само върху ските и сноуборда, защото те привличат една част от туристите.

 Драганов смята, че могат да се направят много промени, с които ще се привлекат повече туристи.

"От една страна на нас ни липсва браншът. Къде са хотелиерите да управляват цялата тази политика, свързана със съответната дестинация и вид туризъм. Трябва да вървим към национална туристическа организация,която да обедини усилията на бранша и държавата", добълни Драганов в ефира на "България сутрин".

Димитър Попов добави, че конкуренцията между хотелиерите е огромна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Юли месец ще ги разберем какви са били зимата.
1
1
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Имаме голям проблем. Не знаем цените на лифт картите.Ама цените в Кауфланд ги знаем. Месото и месните продукти на двойна цена. Варено пушени свински уши 15 лв.Това е ***. Безобразие.