Сълзите на майката: Катето е герой и обединител!

Трябва да си вземем детето, категорична е Мирена
Обновена: 17 яну 2020 17:11 | 17 яну 2020 16:15, Анисия Иванова
26

Продължава борбата на българското семейство в Хамбург, чието 7-месечно бебе бе отнето от германските социални служби.

Малката Катерина е взета от своите родители на 9 януари. До това се стига, след като Георги и Мирена претърпяват катастрофа в Унгария. Момиченцето получава кръвоизлив в главата, който е установен няколко дни по-късно в Хамбург.

Още по темата

Неврохирургът, който прави животоспасяващата операция на детето, установява, че то има и по-стар хематом. По думите на родителите социалните в Германия взимат решението да отнемат детето въз основа на тези прегледи.

"Усъмнили са се в злоупотреба с детето, излизат с едно единствено становище, че това е станало вкъщи за тях няма друг вариант", сподели майката на отнетото бебе пред Bulgaria ON AIR.

За последно Мирена вижда дъщеричката си на 14 януари. Тогава се запознава и с приемната ѝ майка.

"Разказах ѝ как минава нашето ежедневие, какво обича Катето. Искрено се надявам да копира някои от нещата, които аз правя, за да може детето да се чувства по-спокойно. Катето ми се усмихна, много се зарадва. Много се притеснявам за нейното здравословно състояние, какво ѝ е в главичката, какво ѝ е в мислите... Искрено се надявам да е добре, изглеждаше добре", разказа през сълзи майката на Катерина.

Първото дело по казуса е насрочено за 21 януари. Освен приятели и роднини, семейството има подкрепата и на българските институции. А български лекари ще направят паралелна експертиза.

"Много хора работят по нашия случай, не съм очаквала, че Катето може да бъде такъв обединител. Тя наистина е герой. Ние трябва да си вземем детето. Други надежди нямаме", сподели още Мирена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
НЕ МУ РАЗВАЛЯЙ КЕФА преди 4 години
До Val 10ТИ ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ КОНСУЛЪТ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕКНЕ СЕ Е УРЕДИЛ ЗА ДА ТИЧА ЗА *** И ПУЛЬОТА СИ ЗАТВАРЯИ УСТАТАСАМО НАШИ ПРАЩАМЕ ЗА КОНСУЛИ СЪЩО КАТО ПЕЦО ТЕРАСАТАРАЗБРАЛИ СЕГА ?
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитвам се да си представя какво ще стане ако швабите отнемат някое американче от майка му? Но нашия Бойко мълчи като мишка
21
0
 
1
 
! Отговори
тотална измама преди 4 години
политическа
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали чужденците са ви по-арни...давате им да ви ритат по главите, да ви бутат предмети по отверстията и какво ли не...нали са ви много арни, много ги величаете....
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко що не звънне на приятелката си Мекел...нали беха големи евроатлантически приятелчета...нали имаше голямо ***, ко му даде Меткел, кауфланди да източват държавната хазна ли
18
5
 
6
 
! Отговори
wfffff преди 4 години
либерасто феминизъмджендъризъм така яко е хванал запада и скандинавията че нещата са неспасяеми, те имат такова поколение което сега възпроизвежда същото, иначе се вижда че лекаря е толко лекар колко и аз, сам няма да признае че е некадърен, че не различава стари и нови наранявания, задължително е трябвало преглед с няколко лекаря независими от социалните(вече няма такива) да се произнесат, но които и да са те се натискат от социалните и не смеят да гъкнат, социалните измислят трикове и после ги съдят като не им угодят.
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тука сте големи смешници, не ходете в Германия. Ходете в Русия, Северна Македония, Венецуела, Ангола, Виетнам и т.н. може и в Китай. Седнали да се вайкат какво им се случвало в Германия. Швабите им крадели децата...
16
2
 
13
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
И пак същата история. Толерастия до шия. Тия шваби ако ни бяха видяли какви ги вършехме като дребосъци. Рани по колена, лакти, глава и т.н. Бяхме непрекъснато в бинт и лепенки. И някаква Грета казва, че са й откраднали детството?! Тя никога не е имала. Все едно си зеленчук от парник, поливан с изкуствени торове. Но семейството може да се обърне към унгарските власти, защото - "претърпяват катастрофа в Унгария". Т.е. само те могат да проведат разследване и немците няма какво да възразяват.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Детето си има своя майка и то родна. Момиченцето няма нужда от приемна " майка", заместител и фалшификат на родната й майка.
14
8
 
9
 
! Отговори
до 9 до от Германия преди 4 години
Елате си тука, защо стоите там.Когато съм гост в една държава, не бих хулил каквото и да е. Там така са си се устроили германците, така си им харесва, ако на някого не му харесва, си отива. Просто не е редно. Не са те викали насила там. Взимаш си куфарите и се връщаш.
13
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето е отнето неслучайно. Стига вече с лигавщини. Толкова по случая. Катета, матета и подобни нулево платени бачкатори не ме интересуват. Не са полезни на никое общесто, очеизвадно са във вреда и на немското.
12
4
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Повечето българи имат необясним трепет и уважение към западните общества и държави.А там ги има същите отпадъци като навсякъде по света, само че по-богати.Говорих със социалната в немското училище относно някакви проблеми около детето, исках да ги помоля за съвет или съдействие. Полека-лека стигнахме до съд за родителски права, за щастие си запазихме детето.Така че не се доверявайте на социални институции - те търсят "проекти" и кинти, боли ги ххх за вашето дете....
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До От ГерманияЕ а тука като ви откажат достъп лекарите почвате какви крадци били , ще се лекуваме в чужбина няма угодия българина.
10
1
 
11
 
! Отговори
Val преди 4 години
Не ми е ясно. По време на катастрофата има травми. Макар и късно установени. Ами старите - хематоми, счупени пръстчета? Дано съда да им го върне. Какво ще направи консула, ходи по коктейли и дава визи. Къде е адвоката? Кой защитава интересите на семейството? Другото ми е ясно. Колкото хубавото Наде в Либия, толкова и хубавото Кате в Германия! Ще се "разтропат", ще имитират дейност след решението на съда.
9
8
 
18
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Ако знаете какви скапани са лекарите тука. Въобще не може да им се вярва. На лекар ходим в България. Специалистите в България са много по-добри стига да не са толкова комерсиализирани. Но просто няма как да са по-комерсиализирани от немските лекари. Ако знаете тука как източват касата - като за светоено. На година плащам над 8000 евро здравна осигуровка.
8
4
 
14
 
! Отговори
СРАМ преди 4 години
Пълен провал на гелбераската дипломация, 10 години българите из Европа/света никой за нищо не ги брои. Дипломирани калинки и безделници, СРАМ ЗА ВАС !.!.! БОЙКО най-големия гйебераст, да дойде да каже, кой защитава правата на българи в чужбина??? Тия посолства като отидеш само народ, опашки, няма кой да ти свърши никаква работа; само пари искат и то по местни тарифи
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано детето да се върне при българското си семейство! Дано Георги и Мирена да си вземат своето детенце Катерина и да се връщат в България час по- скоро! Безродни Мръ.сници нийедни, долу гнусните си ръце от българите!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къф герой е това бебе?
5
8
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
МОже да е паднало и да се е ударило преди катастрофата. Не е нужно да е бито или малтретирано. Ама на Запад е така и правилно. По-добре грешна превенция, отколкото пренебрегнат домашен тормоз
4
4
 
11
 
! Отговори
миш преди 4 години
Под заключението,някои все пак си е сложил името и не мисля,че е случаен лекар.