Равни права за жените: Протест в центъра на София

Включваме се в проявата за втора поредна година
Обновена: 18 яну 2020 18:15 | 18 яну 2020 18:11, Веселина Йорданова
175
Равни права за жените: Протест в центъра на София
Снимка: БулФото

Равни права за жените. Под този надслов в центъра на София се проведе мирен протест, предаде Bulgaria ON AIR.

Формирайки символична стена, събралите се граждани казаха "не" на насилието над нежния пол.

С плакати в ръка с призив "Край на половата дискриминация", "Солидарност" и "Късата пола не ознавача "да" протестиращите изразиха своето недоволство.

Протестът за правата на жените е международен и за втора поредна година и нашата страна се включва в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз не разбирах какво искат докато на по зрели години не попаднах на мъж насилник. Има по първобитни мъже които заради това че са по силни от теб очакват да се подчиняваш на неговата воля. Изобщо не го вълнува умна ли си успяла ли си той се смята за по силния пол. Праща те да му купиш бира. Ако му противоречиш може и шамар да получиш. Преживях го с един ***. Затова протестират. Аз съм за.
121
3
 
12
 
! Отговори
ЗА КАКВО Е ТОВА преди 4 години
Не разбрах какво искат всъщност. Всеки протест има конктерни, прости, ясни и измерими искания. А това е някаква пародия, пожеже имало международен ден за равни права на жените. Ами мъжете? Те имат ли равни права при развод върху децата, а? Като ги гледам тези на снимката, приличат ми на щатни протестиращи от ЛГТБ движението. Може и да греша, ама при положение, че проблем с правата на жените няма, кой ще ходи ей така доброволно да "протестира"?
120
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината жени бият мъжете си . Другата половина ги мамят, изневеряват.Мъжете са безправни. Ходещи портмонета.
119
3
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Равни права. В държавната и общинската администрация да са 1/1. При това администрацията да се намали 3 пъти. При това там да могат да работят само хора в неравностойно положение - с медицинско свидетелство. Ай сполайте.
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иронията на цялата работа е как Европа се пълни с мюсюлмани защото трябва да сме толерантни и гостоприемни. А всъщност точно в мюсюлманските държави жените са в много по-лошо положение отколкото в държави като България.
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ходи си по улицата някой ба.баит, вижда този протест, прочита закона и си казва: - Ей, явно е лошо да бия жена си, повече няма да го правя. Нали ви е ясно, че в реалния Свят нещата не работят така? Протестите и конвенциите имат резултатност от кръгла 0.
116
3
 
7
 
! Отговори
Отворено Общество преди 4 години
Джордж Сорос харесва това.
115
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права ... няма права. Права за този който има сила! Това е! Силата е основното правило!
114
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
викам си аз - то е много лошо насилите над бени! Какво ли щеше да е, ако имаше закон, де забранява побоя. Малее, супер ще е!Нали! Както Ина и закони дето забраняват убийствата, изнасилвания, кражбите! Висиш ли! Има ги и всира всичко!А ... ама то и закон, който осъжда физическото насилие, имало.Ми тез кондирят там бе! Аде вкъщи!
113
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отидат да протестират при някой сутеньор или оред някоя фитнес зала с мутряги ...
112
5
 
11
 
! Отговори
ToPhD преди 4 години
Разхождал се Адам свободен, безгрижен и весел в рая, но Бог му казал,, Виждам, че си щастлив Адаме, но ти трябва дружка, приятел, компания'' И му дал жената. От тогава е поговорката - "Да не дава Господ"
111
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците внушават неравенство в умовете на жените, за да има нестабилност и чувство на жертва,...колкото по се мътат яодите, толкова повече лявата перверзия просмуква и несправедливостта се умножава.
110
6
 
16
 
! Отговори
Снежанка преди 4 години
Баш в Бг пък тези протести са нелепи. Още от преди век жените са с равни права и на работа, и в училище, и в политика, бизнес, избори - преди целия западен свят дори!... И даже са прекалено равни "права", защото се ползват и от привилегии. Тез да идат в арабския свят да протестират, не тук! Отделно, че основно природата ни е направила различни - нека протестират и пред нея!
109
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви права? Вече няма женско няма мъжко.Има ***. Виж само какви женища тресат с тежки стъпки тротоара. Маж ли е жена ли е ?
108
9
 
5
 
! Отговори
До 133 Анонимен преди 4 години
Феминистката е първият достоен мъж!!!!Комунистът е до първият личен капитал!!!!Атеистът е до първата турболенция!!!! Феминистката ще СИ остане феминистка до края на живота си, защото достоен няма да срещне и в следващото си прераждане.Виж за комунистите и атеистите е вярно, защото и двамата няма как да не са мъже.
107
5
 
24
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Каква феноменална, незабравима, изкъртваща либер***ална драмичка. Едни и същи 30 човека по всички протести. Безработни, посредствени хорица неможещи да ди намерят работа заради липса на умения си направиха по едно НПО и протестират, слагат токчета, грим, поли и спирали само за да хванат поредния грант и да могат да си платят тока и парното. Просълзих се.
106
9
 
13
 
! Отговори
Валодя преди 4 години
Визията на Русия за света е световно население от патриоти с калашници които са винаги в готовност за война. Визията на САЩ за света е население от зомбирани гейове и лесбийки без национална принадлежност но със смартфони и с голям мързел. Избирайте!
105
2
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Да 118 Така е. Даже Цецка Цачева за малко да стане президент, а Нинова премиер.
104
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феминистката е първият достоен мъж!!!!Комунистът е до първият личен капитал!!!!Атеистът е до първата турболенция!!!!
103
3
 
25
 
! Отговори
Данчев преди 4 години
Жените стават все по-равни но и все по-малко жени. Така че при пълно равенство ще се гледа на тях като на мъже, а не като на дами.